Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τα είπε όλα ο Αλέξης Γεωργούλης…

ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΑΝΕΛ κλπ μοιά­ζουν σε όλα παρά την αγχώ­δη προ­σπά­θεια να δεί­χνουν δια­φο­ρε­τι­κοί. Μετά τις συγκλί­σεις τους στην αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή — την οποία προ­σπα­θούν να κρύ­ψουν — που τσά­κι­σε το λαό έρχο­νται το τελευ­ταίο διά­στη­μα κοι­νές πρα­κτι­κές και κοι­νές επι­λο­γές υποψηφίων.

Μόνο το τελευ­ταίο τρί­μη­νο έχου­με: τις «μετα­γρα­φές» βου­λευ­τών και στε­λε­χών (Από την Παπα­κώ­στα μέχρι τον Αμυ­ρά). Τα ατέ­λειω­τα σούρ­τα φέρ­τα σε δημο­τι­κούς και περι­φε­ρεια­κούς συν­δυα­σμούς.  Σε μια σει­ρά πόλε­ων ο ΣΥΡΙΖΑ τα βρί­σκει με μεγά­λη άνε­ση τόσο με το ΠΑΣΟΚ όσο και με τη ΝΔ. Ήρθε και ο Αλέ­ξης Γεωρ­γού­λης, το γκλα­μου­ρά­το πρό­σω­πο που επέ­λε­ξε ο ΣΥΡΙΖΑ για το ευρ­ψη­φο­δέλ­τιο του, να πει αυτό που από την κυβέρ­νη­ση και το ΣΥΡΙΖΑ κάνουν μεγά­λη προ­σπά­θεια να κρύ­ψουν, το πόσο μοιά­ζουν με τη ΝΔ.

Είπε ο Αλέ­ξης Γεωρ­γού­λης ότι μέχρι να κατα­λή­ξει στην από­φα­σή του είχε κάνει συζη­τή­σεις και με τη Νέα Δημο­κρα­τία. Ωστό­σο, επέ­λε­ξε τον ΣΥΡΙΖΑ, διό­τι όπως εξή­γη­σε, βρή­κε τις θέσεις του κόμ­μα­τος και τις προ­σπά­θειες που κατα­βά­λει ως κυβέρ­νη­ση για τον πολι­τι­σμό, πιο κοντά στις δικές του θέσεις: «Ουσια­στι­κά συζή­τη­σα και με τις δύο παρα­τά­ξεις, εννοώ και με τη Ν.Δ. και με τον ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρ­ξε μια μεγά­λη περί­ο­δος συζη­τή­σε­ων, από τη στιγ­μή που ασχο­λή­θη­κα με τα κοι­νά της Τοπι­κής Αυτο­διοί­κη­σης στη Λάρι­σα, υπήρ­ξαν επα­φές και συζη­τή­σεις. Δεν ήταν επί­ση­μες προ­τά­σεις. Μέσα στις κου­βέ­ντες, “κού­μπω­σε” και μου είπαν θέλου­με να συνερ­γα­στείς μαζί μας. Εγι­νε από δύο κόμ­μα­τα αλλά θα μπο­ρού­σα να σκε­φτώ και τρί­το και τέταρτο».

Όσο και να προ­σπα­θούν πίσω από τη σκαν­δα­λο­λο­γία, τον Πολά­κη και τις πλα­σμα­τι­κές δια­χω­ρι­στι­κές γραμ­μές  να κρύ­ψουν  τη στρα­τη­γι­κή τους ταύ­τι­ση, για να μοιά­ζουν τάχα δια­φο­ρε­τι­κοί, έρχε­ται η ίδια η πραγ­μα­τι­κό­τη­τα να τους ξεμπροστιάσει.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο