Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τα κέρδη σας — Οι νεκροί μας

19 γράμ­μα­τα μόνο. Λιγό­τε­ρα ακό­μα και από τα γράμ­μα­τα της αλφα­βή­του. Για­τί μερι­κές φορές τα πολ­λά λόγια είμαι πολύ φτω­χά για να ανα­δεί­ξουν το μέγε­θος του εγκλή­μα­τος. Οι συνά­δελ­φοί της Αΐσα στο CARREFOUR Σαν Ντε­νί της Γαλ­λί­ας χρειά­στη­καν μόνο δέκα εννέα γράμ­μα­τα για να καταγ­γεί­λουν το έγκλημα.

VOS PROFITS NOS MORTES
ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΣΑΣ 
ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ

Αυτό έγρα­ψαν στην είσο­δο του κατα­στή­μα­τος που δού­λευε μέχρι τις 26 Μάρ­τη όταν πέθα­νε από το Κορονοϊό.

Η Αΐσα, 52 χρο­νών, εργα­ζό­ταν ως ταμί­ας με ελα­στι­κή απα­σχό­λη­ση στα CARREFOUR για 30 χρό­νια. Εκπρό­σω­πος του συν­δι­κά­του της, ήταν πάντα δίπλα στους συνα­δέλ­φους της, απέ­να­ντι στην εργοδοσία.

Τις τελευ­ταί­ες μέρες στη δου­λειά σε συν­θή­κες παν­δη­μί­ας, εξυ­πη­ρέ­τη­σε χιλιά­δες πελά­τες. Η εργο­δο­σία παρά τις καταγ­γε­λί­ες έλε­γε ότι οι μάσκες τρο­μά­ζουν τους πελά­τες. Η ίδια όταν μίλη­σε στους συνα­δέλ­φους της τελευ­ταία φορά είπε ότι θα έλει­πε για λίγο λόγω αδια­θε­σί­ας, αλλά θα γύρι­ζε γρή­γο­ρα για να τους βοη­θή­σει να βγά­λουν τη δου­λειά. Η Αϊσα δεν γύρι­σε ποτέ.

Η εργο­δο­σία στα περισ­σό­τε­ρα σού­περ μάρ­κετ ακό­μη και σήμε­ρα δεν παίρ­νει μέτρα προ­στα­σί­ας για τους εργα­ζό­με­νους. Οι συνά­δελ­φοί της Αΐσα κατέ­βη­καν σε απερ­γία στα σου­περ­μάρ­κετ όλης της Γαλ­λί­ας. Το σύν­θη­μά τους είναι μόνο 19 γράμματα

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΣΑΣ
ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο