Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τα καραγκιοζιλίκια ενός ακροδεξιού: Απογείωσε το αρχαιοελληνικό κιτς ο Άδωνις Γεωργιάδης

Την γελοιό­τη­τα και το αρχαιο­ελ­λη­νι­κό κιτς σε νέα, σου­ρε­α­λι­στι­κά επί­πε­δα απο­φά­σι­σε να απο­γειώ­σει ο υπουρ­γός Ανά­πτυ­ξης και επεν­δύ­σε­ων Άδω­νις Γεωρ­γιά­δης μέσω της σχο­λής του «Ελλη­νι­κή Αγωγή».

Ο πρώ­ην βου­λευ­τής του ΛΑΟΣ και νυν αντι­πρό­ε­δρος της ΝΔ φωτο­γρα­φή­θη­κε μάλι­στα χαμο­γε­λα­στός πλάι-πλάι σε άνδρες που φορού­σαν… αρχαιο­ελ­λη­νι­κές στο­λές, απο­δει­κνύ­ο­ντας πως η ακρο­δε­ξί­λα και η αρχαιο­πλη­ξία συνο­δεύ­ο­νται, σχε­δόν πάντα, από μπό­λι­κο καραγκιοζιλίκι.

Βέβαια, όταν κάτι τέτοιες γρα­φι­κό­τη­τες τις έκα­ναν πριν λίγα χρό­νια οι εθνι­κι­στές βορειο­μα­κε­δό­νες του Γκρού­εφ­σκι, ο ελλη­νι­κός αστι­κός Τύπος τους ειρω­νεύ­ο­νταν και μιλού­σε για αρχαιό­πλη­κτες ανοη­σί­ες. Τώρα, είναι απλά χαρι­τω­μέ­νος «πατριω­τι­σμός» του υπουρ­γού της ΝΔ.

Αντί­στοι­χα αρχαιο­ελ­λη­νι­κά καρα­γκιο­ζι­λί­κια εθνι­κι­στών στη Βόρεια Μακεδονία.

Μάλι­στα, ο τηλε­βι­βλιο­πώ­λης-υπουρ­γός και παλαιός θαυ­μα­στής του Πατ­τα­κού βγή­κε να επι­τε­θεί όσους έκρα­ξαν τα καρ­να­βά­λια της «Ελλη­νι­κής Αγω­γής», κάνο­ντας λόγο για «συμπλέγ­μα­τα της Αριστεράς»

Ας μην ανη­συ­χεί ο πρώ­ην βου­λευ­τής του ΛΑΟΣ, κανέ­νας δεν πρό­κει­ται να του πάρει τα πρω­τεία στα καρα­γκιο­ζι­λί­κια και τα συμπλέγ­μα­τα. Εκεί είναι πρω­τα­θλη­τής χωρίς αντίπαλο.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο