Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τα Κομμουνιστικά Κόμματα του Βιετνάμ και της Κούβας ενισχύουν τις σχέσεις τους

Ο Hoang Binh Quan, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος του Βιετνάμ και επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων, πραγματοποίησε σήμερα διαδικτυακή συνάντηση με τον προσωρινό επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας (PCC), Ángel Arzuaga.

Ανόι Τετάρ­τη, 15 Ιου­λί­ου 2020

Ο Binh Quan ανα­φέρ­θη­κε στα επι­τεύγ­μα­τα της Κού­βας στον έλεγ­χο της παν­δη­μί­ας COVID-19 και εξέ­φρα­σε την εμπι­στο­σύ­νη του ότι υπό την ηγε­σία του ΚΚΚού­βας, ο κου­βα­νός λαός θα ξεπε­ρά­σει όλες τις δυσκο­λί­ες και τις προ­κλή­σεις, και θα εφαρ­μό­σει με επι­τυ­χία το επι­και­ρο­ποι­η­μέ­νο κοι­νω­νι­κο­οι­κο­νο­μι­κό του μοντέλο.
Άδρα­ξε την ευκαι­ρία να ευχα­ρι­στή­σει το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα, το Κρά­τος και το λαό της χώρας της Καραϊ­βι­κής για την πολύ­τι­μη υπο­στή­ρι­ξή τους στο Βιετ­νάμ στον αγώ­να κατά του COVID-19.

cubavietnam

Μετάλ­λιο φιλί­ας του κου­βα­νι­κού συμ­βού­λιου του Κρά­τους από τον πρε­σβευ­τή στο Βιετνάμ

Από την πλευ­ρά του, ο Arzuaga συγ­χαί­ρει το Βιετ­νάμ για τα απο­τε­λέ­σμα­τα στην κατα­πο­λέ­μη­ση της επι­δη­μί­ας και επι­βε­βαί­ω­σε ότι η επι­τυ­χία της ινδο­κι­νέ­ζι­κης χώρας σε αυτό το μέτω­πο απέ­δει­ξε την υπε­ρο­χή του σοσια­λι­σμού στην κατα­πο­λέ­μη­ση της νόσου.
Ευχα­ρί­στη­σε τους ηγέ­τες του ΚΚΒιετ­νάμ, του κρά­τους και του βιετ­να­μέ­ζι­κου λαού για την στα­θε­ρή υπο­στή­ρι­ξή τους στο νησί της επα­νά­στα­σης όχι μόνο σχε­τι­κά με την πρό­λη­ψη του κορο­νι­ϊ­ού, αλλά και σε άλλους σημα­ντι­κούς τομείς.

Επι­βε­βαί­ω­σε ότι η αμοι­βαία υπο­στή­ρι­ξη των δύο μερών στη μέση της παν­δη­μί­ας συμ­βάλ­λει στην εμβά­θυν­ση των εξαι­ρε­τι­κά φιλι­κών σχέ­σε­ων μετα­ξύ του Βιετ­νάμ και της Κούβας.

Στη συνά­ντη­ση, οι δύο αξιω­μα­τού­χοι συζή­τη­σαν δρα­στη­ριό­τη­τες για τον εορ­τα­σμό της 60ης επε­τεί­ου των διπλω­μα­τι­κών δεσμών μετα­ξύ των δύο χωρών (2 Δεκεμβρίου).

Ο πρέ­σβης του Βιετ­νάμ στην Κού­βα, Nguyen Trung Thanh και ο επι­κε­φα­λής της διπλω­μα­τι­κής απο­στο­λής του έθνους της Καραϊ­βι­κής στο Ανόι, Lianys Torres Rivera, συμ­με­τεί­χαν επί­σης σε αυτή τη συνά­ντη­ση μέσω τηλεδιάσκεψης.

πηγή

Σχε­τι­κό
Το κου­βα­νι­κό συμ­βού­λιο του κρά­τους απο­νέ­μει μετάλ­λιο φιλί­ας στον πρε­σβευ­τή του Βιετνάμ

Cuba vietnam medalla

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο