Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τα λουλούδια έχουν ευεργετικές ιδιότητες και θετικά αποτελέσματα στην υγεία μας

Τα λου­λού­δια σε έναν άρρω­στο ή θλιμ­μέ­νο φίλο μπο­ρεί να είναι η πρώ­τη επι­λο­γή ως δώρο, αλλά η εγκάρ­δια χει­ρο­νο­μία είναι πραγ­μα­τι­κά πιο χρή­σι­μη από ό, τι νομίζετε.

Τα λου­λού­δια έχουν πολ­λά περισ­σό­τε­ρα απ’ ό, τι γλυ­κιά μυρω­διά και όμορ­φη όψη, έχουν ευερ­γε­τι­κές ιδιό­τη­τες και θετι­κά απο­τε­λέ­σμα­τα στην υγεία μας.

Η Αμε­ρι­κα­νι­κή Εται­ρεία Φυτο­κο­μί­ας (ASHS) διε­νήρ­γη­σε μια έρευ­να αξιο­λο­γώ­ντας εάν τα φυτά έχουν θερα­πευ­τι­κές επι­δρά­σεις σε χει­ρουρ­γη­μέ­νους ασθε­νείς και τα απο­τε­λέ­σμα­τα είναι συγκλονιστικά.

Ενε­νή­ντα ασθε­νείς χωρί­στη­καν σε δωμά­τια είτε με φυτά, είτε χωρίς φυτά. Εκεί­νοι που νοση­λεύ­ο­νταν σε δωμά­τια με κάποιου είδους φύλ­λω­μα είχαν εντε­λώς δια­φο­ρε­τι­κά απο­τε­λέ­σμα­τα από εκεί­να που δεν είχαν.

Σύμ­φω­να με τα πορί­σμα­τα της μελέ­της, που συνέ­τα­ξαν οι Ρίτσαρντ Χ. Μάτσον και Σέονγκ Χιουν Παρκ, οι ασθε­νείς σε μετεγ­χει­ρη­τι­κή παρα­κο­λού­θη­ση και φρο­ντί­δα βρέ­θη­καν σε δωμά­τια με λου­λού­δια είχαν χαμη­λό­τε­ρη αρτη­ρια­κή πίε­ση και καρ­δια­κό ρυθ­μό, χαμη­λό­τε­ρα ποσο­στά πόνου, άγχους και κόπω­σης. Είχαν επί­σης θετι­κά συναι­σθή­μα­τα και μεγα­λύ­τε­ρη ικα­νο­ποί­η­ση για τα δωμά­τια τους από ό, τι οι ασθε­νείς σε δωμά­τια χωρίς φυτά.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο