Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τα μέτρα ενόψει των γιορτών που ανακοίνωσαν Πέτσας — Γεωργιάδης

Τα μέτρα που θα ισχύ­σουν ενό­ψει των εορ­τών παρου­σί­α­σαν ο υφυ­πουρ­γός παρά τω πρω­θυ­πουρ­γό και κυβερ­νη­τι­κός εκπρό­σω­πος Στέ­λιος Πέτσας και ο υπουρ­γός Ανά­πτυ­ξης και Επεν­δύ­σε­ων, Άδω­νις Γεωργιάδης.

  1. Δια­τή­ρη­ση της ανα­στο­λής λει­τουρ­γί­ας του λια­νε­μπο­ρί­ου σε όλη την επι­κρά­τεια. Δεδο­μέ­νου ότι οι ταχυ­με­τα­φο­ρές είναι υπερ­φορ­τω­μέ­νες και δεν είναι δυνα­τό να αντα­πο­κρι­θούν στις αυξη­μέ­νες ανά­γκες, κατ’ εξαί­ρε­ση, από την Κυρια­κή 13 Δεκεμ­βρί­ου 2020 έως την Πέμ­πτη 7 Ιανουα­ρί­ου 2021, θα επι­τρα­πεί η μετά­βα­ση του πελά­τη στα κατα­στή­μα­τα για την παρα­λα­βή της παραγ­γε­λί­ας τους (click-away). Τις επι­μέ­ρους λεπτο­μέ­ρειες θα παρου­σιά­σει στη συνέ­χεια ο Υπουρ­γός Ανά­πτυ­ξης κ. Άδω­νις Γεωργιάδης.
  2. Άνοιγ­μα των κομ­μω­τη­ρί­ων, από τη Δευ­τέ­ρα 14 Δεκεμ­βρί­ου 2020, σε όλη τη χώρα, με δυνα­τό­τη­τα διευ­ρυ­μέ­νου ωρα­ρί­ου από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βρά­δυ. Σημειώ­νε­ται ότι η λει­τουρ­γία τους θα γίνε­ται απο­κλει­στι­κά με ραντε­βού, ώστε να απο­τρα­πεί κάθε ενδε­χό­με­νο συγ­χρω­τι­σμού, αλλά και με αυστη­ρή τήρη­ση των υγειο­νο­μι­κών πρωτοκόλλων.
  3.  Άνοιγ­μα των βιβλιο­πω­λεί­ων, από τη Δευ­τέ­ρα 14 Δεκεμ­βρί­ου 2020, σε όλη τη χώρα, επί­σης με δυνα­τό­τη­τα διευ­ρυ­μέ­νου ωρα­ρί­ου, και με ανώ­τα­το όριο 4 πελά­τες σε κατα­στή­μα­τα έως 100 τ.μ. ή 1 πελά­της ανά 15 τ.μ. για κατα­στή­μα­τα άνω των 100 τ.μ.
  4. Άνοιγ­μα των εκκλη­σιών μας για τους πιστούς, ανή­με­ρα των Χρι­στου­γέν­νων και των Φώτων μόνο. Τις δύο αυτές ημέ­ρες θα επι­τρέ­πε­ται η παρου­σία έως και εννέα ατό­μων (9) σε όλες τις εκκλη­σί­ες και έως εικο­σι­πέ­ντε (25) ατό­μων στους Μητρο­πο­λι­τι­κούς Ναούς σε όλες τις περιο­χές της χώρας. Την ευθύ­νη τήρη­σης των μέτρων θα έχουν οι οικεί­ες μητρο­πό­λεις και η Αρχιε­πι­σκο­πή Αθη­νών. Διευ­κρι­νί­ζε­ται επί­σης, σε σχέ­ση με τον εορ­τα­σμό των Θεο­φα­νεί­ων, ότι δεν θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί αγια­σμός υδά­των σε ανοι­χτό δημό­σιο χώρο.
  5. Δια­τή­ρη­ση της απα­γό­ρευ­σης μετα­κι­νή­σε­ων κατά τις ώρες από τις 10 το βρά­δυ έως τις 5 το πρωί, καθ’ όλη τη διάρ­κεια της περιό­δου από Κυρια­κή 13 Δεκεμ­βρί­ου 2020 μέχρι τις 7 Ιανουα­ρί­ου 2021, καθώς και της απο­στο­λής SMS στο 13033 για τις ανα­γκαί­ες μετα­κι­νή­σεις. Διευ­κρι­νί­ζε­ται ότι για μετα­κι­νή­σεις που σχε­τί­ζο­νται με το λια­νε­μπό­ριο, τα κομ­μω­τή­ρια και τα βιβλιο­πω­λεία, στο προ­α­να­φερ­θέν πλαί­σιο λει­τουρ­γί­ας τους, θα πρέ­πει να δηλώ­νε­ται ο αριθ­μός 2.

Σημειώ­νε­ται ακό­μη ότι η υπο­χρε­ω­τι­κή προ­λη­πτι­κή καρα­ντί­να για όσους ταξι­δεύ­ουν από χώρες του εξω­τε­ρι­κού προς την Ελλά­δα και εισέρ­χο­νται στη χώρα από 18 Δεκεμ­βρί­ου 2020 έως 7 Ιανουα­ρί­ου 2021 περιο­ρί­ζε­ται, από τις 10 που είχε εξαγ­γελ­θεί, στις 3 ημέρες.

Πάνε καλά αυτοί οι Σουηδοί;

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο