Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Τα μπλουζ του Θάνου Μικρούτσικου» ανοίγουν την αυλαία της ενότητας JAΖΖ+ΠΡΑΞΕΙΣ στο διεθνές φεστιβάλ Πατρών |SPOT|

«Τα μπλουζ του Θάνου Μικρού­τσι­κου» θα ανοί­ξουν την Πέμ­πτη 1η Ιού­λη, στις 21.30 το βρά­δυ, την αυλαία της τρι­ή­με­ρης ενό­τη­τας «JAZZ+ΠΡΑΞΕΙΣ» του Διε­θνούς Φεστι­βάλ στο νέο πολυ­χώ­ρο των Παλαιών Δημο­τι­κών Σφα­γεί­ων της Πάτρας.

Πρό­κει­ται για μία συναυ­λία στην οποία ενσω­μα­τώ­νε­ται η τάση του Θάνου Μικρού­τσι­κου προς το σύν­θε­το αυτο­σχε­δια­σμό. Οι αυτο­σχε­δια­σμοί εμφα­νί­στη­καν στο έργο και στα τρα­γού­δια του νωρίς, από τα πρώ­τα χρό­νια της δεκα­ε­τί­ας του ’70.

Τζαζ-ροκ ανα­φο­ρές, υπάρ­χουν στο κομ­μά­τι «Το κακό­η­θες μελά­νω­μα» από το «Εμπάρ­γκο» και κυρί­ως στη live εκδο­χή του από το Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας, τον Ιού­λη του ’82, έτσι όπως κατα­γρά­φη­κε, ως «Κι αυτό κακό­η­θες παι­διά;», στο LP «Αρα­πιά Για Λίγο Πάψε Να Χτυ­πάς με το Σπαθί».
Στοι­χεία τζαζ και αυτο­σχε­δια­σμού μπο­ρεί κάποιος να ανα­κα­λύ­ψει όμως ακό­μα και στα «Πολι­τι­κά Τρα­γού­δια», όπως και σε άλλους δίσκους ή και τρα­γού­δια εκεί­νης της περιόδου.JazzPraksis 2021

Ένα από τα χαρα­κτη­ρι­στι­κά της μου­σι­κής του Θάνου Μικρού­τσι­κου ήταν ότι πει­ρα­μα­τι­ζό­ταν σε νέες μου­σι­κές φόρ­μες και συνερ­γα­ζό­ταν με νέους ανθρώ­πους, τολ­μώ­ντας πάντα μια και­νού­ρια προ­σέγ­γι­ση στα τρα­γού­δια του. Μπα­λά­ντες, μελω­δί­ες, λαϊ­κά τρα­γού­δια βαφτί­ζο­νται και ξανα­γεν­νιού­νται με τζαζ ηχο­χρώ­μα­τα και με σύγ­χρο­νο ηλε­κτρι­κό ήχο.

Βασι­κοί συνερ­γά­τες του Θάνου Μικρού­τσι­κου, που πορεύ­τη­καν μαζί του σε δια­φο­ρε­τι­κές περιό­δους, θα προ­σεγ­γί­σουν μου­σι­κές στιγ­μές του συν­θέ­τη με τον τρό­πο που εκεί­νος θα ήθελε.
Αγγί­ζουν τις μελω­δί­ες του και συνο­μι­λούν μαζί τους ενώ ο Χρή­στος Θηβαί­ος τρα­γου­δά­ει Καβ­βα­δία («Λύχνος του Αλλα­δί­νου», «Ένα μαχαί­ρι», «William George Allum» κ.ά.) Μπρεχτ, Τρι­πο­λί­τη («Μπουμ», «Ένα μπλουζ η αγά­πη μου πέν­θι­μο»), Καβά­φη, Ελευ­θε­ρί­ου («Άμλετ»).JazzPraksis 2021 Πάτρα Αφίσα

 

Στην εκδή­λω­ση θα παρευ­ρε­θεί η οικο­γέ­νεια του Θάνου Μικρού­τσι­κου και η σύζυ­γός του Μαρία Παπα­γιάν­νη.

Παί­ζουν: Καλ­λί­στρα­τος Δρα­κό­που­λος (Τύμπα­να), Μάξι­μος Δρά­κος (πιά­νο), Γιώ­της Κιουρ­τσό­γλου (μπά­σο), David Lynch (σαξό­φω­νο, φλά­ου­το, κρου­στά), Θύμιος Παπα­δό­που­λος (πνευ­στά). Τρα­γου­δά­ει ο Χρή­στος Θηβαίος.

Tο Διε­θνές Φεστι­βάλ Πάτρας, με αφορ­μή την έναρ­ξη την προ­σε­χή Πέμ­πτη 1η Ιού­λη της ενό­τη­τας «JAZZ+ΠΡΑΞΕΙΣ», προ­χώ­ρη­σε στην παρα­γω­γή οπτι­κο­α­κου­στι­κού υλι­κού το οποίο αφο­ρά στην προ­βο­λή των τρι­ή­με­ρων συναυ­λιών (δεί­τε πάνω το σποτ).

ℹ️  Το υλι­κό είναι αναρ­τη­μέ­νο στο κανά­λι του Πολι­τι­στι­κού Οργα­νι­σμού Δήμου Πατρέ­ων στο YouTube και στην ιστο­σε­λί­δα του Οργα­νι­σμού.

JazzPraksis 2021

Τιμές εισι­τη­ρί­ων

Οι τιμές των εισι­τη­ρί­ων για τη συναυ­λία δια­μορ­φώ­νο­νται ως εξής:
🔹  Γενι­κή είσο­δος 10 ευρώ. Άνερ­γοι, φοι­τη­τές, πολύ­τε­κνοι, άτο­μα ηλι­κί­ας άνω των 65 ετών, 7 ευρώ.
🔹  Για συλ­λό­γους — σωμα­τεία και για προ­μή­θεια από 10 εισι­τή­ρια και πάνω, ισχύ­ει η ειδι­κή προ­σφο­ρά των 5 ευρώ.
🔹  Για τα άτο­μα με ανα­πη­ρία και το συνο­δό τους η είσο­δος είναι δωρε­άν.

ℹ️  Επί­σης έχει προ­βλε­φθεί και δια­τί­θε­νται με τη μορ­φή «πακέ­του» εισι­τή­ρια εισό­δου και για τις τρεις ημέ­ρες του «JAZZ+ΠΡΑΞΕΙΣ» στην τιμή των 20 ευρώ.

Η ενό­τη­τα «JAZZ+ΠΡΑΞΕΙΣ» θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί στο νέο πολυ­χώ­ρο των Παλαιών Δημο­τι­κών Σφα­γεί­ων, που ανα­και­νί­στη­κε και εγκαι­νιά­στη­κε πρό­σφα­τα από το Δήμο Πατρέ­ων και θα απο­τε­λέ­σει ένα ολο­ζώ­ντα­νο κύτ­τα­ρο πολι­τι­σμού στους Πατρι­νούς και τους επι­σκέ­πτες, κύτ­τα­ρο εκπαί­δευ­σης, δημιουρ­γί­ας, γνώ­σης και ψυχαγωγίας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο