Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Τα νέα δεδο­μέ­να που θα ισχύ­σουν στην Αττι­κή από αύριο έως το τέλος του μήνα, μετά και το διάγ­γελ­μα του πρω­θυ­πουρ­γού, εξι­δί­κευ­σε ο υφυ­πουρ­γός Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας και Δια­χεί­ρι­σης Κρί­σε­ων, Νίκος Χαρ­δα­λιάς και υπη­ρε­σια­κοί παράγοντες.

Τα δύο νέα στοι­χεία είναι ότι η μετα­κί­νη­ση από δήμο σε δήμο επι­τρέ­πε­ται και για όποιον επι­θυ­μεί να γυμνα­στεί και παρα­μέ­νουν οι περιο­ρι­σμοί στην απα­γό­ρευ­ση κυκλο­φο­ρί­ας από τις 9:00–5:00 το πρωί τις καθη­με­ρι­νές και από τις 18:00 τα Σαβ­βα­το­κύ­ρια­κα. Επί­σης ανοι­χτά θα είναι τα ανθο­πω­λεία για το Σαβ­βα­το­κυ­ρια­κο 14–15 Φεβρουαρίου.

Τα μέτρα

– Υπο­χρε­ω­τι­κή χρή­ση μάσκας παντού, σε εσω­τε­ρι­κούς και εξω­τε­ρι­κούς χώρους.

- Απα­γό­ρευ­ση κυκλο­φο­ρί­ας τις καθη­με­ρι­νές από τις 21:00 έως τις 05:00 και για τα Σαβ­βα­το­κύ­ρια­κα από τις 18:00 έως τις 05:00.

– Για τις δια­δη­μο­τι­κές μετα­κι­νή­σεις με τον κωδι­κό 6 στο SMS, ο υφυ­πουρ­γός Πολι­τι­κής προ­στα­σί­ας τόνι­σε πως δεν απα­γο­ρεύ­ο­νται, ωστό­σο θα πρέ­πει να τηρού­νται τα μέτρα ασφα­λεί­ας (να γίνο­νται με μέτρο και κοντά στον τόπο κατοικίας).

- Για τις μετα­κι­νή­σεις εκτός νομού, ο κ. Χαρ­δα­λιάς σημεί­ω­σε πως επι­τρέ­πο­νται μόνο για λόγους εργα­σί­ας ή υγεί­ας, για εφά­παξ μετα­κί­νη­ση στον τόπο μόνι­μης κατοι­κί­ας. Για τους φοι­τη­τές ισχύ­ει η μετα­κί­νη­ση από τον τόπο μόνι­μης δια­μο­νής στη σχο­λή, ενώ επι­τρέ­πε­ται και η μετα­κί­νη­ση για αγρο­τι­κή συγκο­μι­δή, με την προ­σκό­μι­ση των απα­ραί­τη­των εγγράφων.

– Παράλ­λη­λα, ισχύ­ει η τηλεκ­παί­δευ­ση για όλες τις βαθ­μί­δες πρω­το­βάθ­μιας και δευ­τε­ρο­βάθ­μιας εκπαί­δευ­σης εκτός των σχο­λεί­ων ειδι­κής αγωγής.

– Για τις μετα­κι­νή­σεις με ΙΧ και ταξί, επι­τρέ­πε­ται ο οδη­γός και δύο επιβάτες.

– Τα Μέσα Μαζι­κής Μετα­φο­ράς θα λει­τουρ­γούν με πλη­ρό­τη­τα 65%, ενώ τα πλοία θα ταξι­δεύ­ουν με πλη­ρό­τη­τα 50%.

– Ανα­φο­ρι­κά με τους χώρους λατρεί­ας, επι­τρέ­πε­ται η τέλε­ση λει­τουρ­γιών, λατρευ­τι­κών συνά­ξε­ων, ιερο­πρα­ξιών, μυστη­ρί­ων κ.α. χωρίς την παρου­σία πιστών. Σε γάμους, βαφτί­σεις, κηδεί­ες, μνη­μό­συ­να, επι­τρέ­πο­νται έως εννέα άτομα.

Από την πλευ­ρά της η γενι­κή γραμ­μα­τέ­ας Ανθρώ­πι­νου Δυνα­μι­κού Δημο­σί­ου Τομέα του υπουρ­γεί­ου Εσω­τε­ρι­κών, Βιβή Χαρα­λα­μπο­γιάν­νη, ανέ­φε­ρε πως στις δημό­σιες υπη­ρε­σί­ες, προ­τεί­νε­ται τηλερ­γα­σία στο μέγι­στο δυνα­τό και υπο­γράμ­μι­σε ότι οι πολί­τες θα εξυ­πη­ρε­τού­νται μόνο σε επεί­γου­σες περι­πτώ­σεις και κατό­πιν ραντεβού.

O γενι­κός γραμ­μα­τέ­ας Εμπο­ρί­ου και Προ­στα­σί­ας Κατα­να­λω­τή του υπουρ­γεί­ου Ανά­πτυ­ξης και Επεν­δύ­σε­ων, Πανα­γιώ­της Στα­μπου­λί­δης, επε­σή­μα­νε πως από αύριο ανα­στέλ­λο­νται οι υπη­ρε­σί­ες click away, click inside, κομ­μω­τη­ρί­ων και κέντρων αισθη­τι­κής, ενώ όσον αφο­ρά τα ανθο­πω­λεία αυτά θα είναι ανοι­χτά 13 και 14 Φεβρουα­ρί­ου με τις μεθό­δους παρά­δο­ση εκτός (click away) και για αγο­ρά με ραντε­βού εντός (click inside), με ωρά­ριο λει­τουρ­γί­ας από 9:00 π.μ. έως 5:30 μ.μ. και τηρου­μέ­νης της ανα­λο­γί­ας 1 ατό­μου ανά 25 τ.μ.

Την ίδια ώρα παρα­μέ­νουν σε λειτουργία:

–Κατα­στή­μα­τα τροφίμων

–Φαρ­μα­κεία

–Pet Shops

–Επι­χει­ρή­σεις τηλε­πι­κοι­νω­νιών, απο­κλει­στι­κά για την επι­σκευή συσκευών, την εξό­φλη­ση λογα­ρια­σμών και την ανα­νέ­ω­ση υπολοίπου

–Κατα­στή­μα­τα οπτικών/ακουστικών βαρη­κο­ΐ­ας, κατό­πιν ραντεβού

–Κατα­στή­μα­τα πώλη­σης περου­κών και ποστίς, κατό­πιν ραντεβού

–Λια­νι­κό εμπό­ριο πώλη­σης ανθέ­ων (ειδι­κώς για 13–14/2/2021)

–Κάθε επι­χεί­ρη­ση λια­νι­κής πώλη­σης με την μέθο­δο e‑shop

–Καθα­ρι­στή­ρια

–Πρα­τή­ρια Υγρών Καυσίμων

–ΚΤΕΟ

–Συνερ­γεία οχημάτων

 

covid1 covid2 covid3 covid4 covid5 covid6

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο