Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τα «παιδιά» του Χρυσοχοΐδη που δέρνουν τον εχθρό λαό διαφημίζουν τα κατορθώματά τους… (ΦΩΤΟ)

Λογα­ρια­σμός με το όνο­μα «delta official page» («επί­ση­μη σελί­δα της ΔΕΛΤΑ») δια­τη­ρεί­ται στο Instagram, ο οποί­ος φέρει τον τίτλο της Ομά­δα ΔΕΛΤΑ της Αστυ­νο­μί­ας. Σαν να είναι κάποιο κλαμπ ή σύν­δε­σμος οπα­δών που έχουν αντί­στοι­χες παρου­σί­ες στα Μέσα Κοι­νω­νι­κής Δικτύ­ω­σης, η συγκε­κρι­μέ­νη σελί­δα, δια­φη­μί­ζει μέσα από φωτο­γρα­φι­κό υλι­κό τα κατορ­θώ­μα­τα της Ομά­δας ΔΕΛΤΑ, δηλα­δή την τρο­μο­κρα­τι­κή κατα­σταλ­τι­κή της δρά­ση. Τελευ­ταία φωτο­γρα­φία που αναρ­τή­θη­κε μάλι­στα είναι από την απρό­κλη­τη επί­θε­ση στη συγκέ­ντρω­ση του ΚΚΕ στα Προ­πύ­λαια στις 17 Νοέμ­βρη. Δεί­χνει τον αστυ­νο­μι­κό να πατά­ει με το πόδι του στο έδα­φος δια­δη­λω­τή που του έχει περά­σει χει­ρο­πέ­δες, και οι δια­χει­ρι­στές της σελί­δας τη δια­κι­νούν στο συγκε­κρι­μέ­νο μέσο λες και είναι κάποιο …τρό­παιο.

instagram3

Είναι δε χαρα­κτη­ρι­στι­κό ότι το ίδιο το instagram χαρα­κτη­ρί­ζει τη φωτο­γρα­φία σαν «ευαί­σθη­του περιε­χο­μέ­νου», που «περι­λαμ­βά­νει βίαιο ή σκλη­ρό περιε­χό­με­νο». Περιτ­τό να πού­με ότι εκτός από έντο­νες δια­μαρ­τυ­ρί­ες χρη­στών του Instagram στα σχό­λια, υπάρ­χουν και μερι­κά που θυμί­ζουν συζή­τη­ση ανά­με­σα σε χού­λι­γκαν, σχε­τι­κά με το πόσο «ξύλο» χρειά­ζο­νται τα μέλη του ΚΚΕ. Αλλη φωτο­γρα­φία δεί­χνει δικυ­κλι­στές της συγκε­κρι­μέ­νης ομά­δας να κάνουν …σού­ζες με τα παπά­κια που τους παρέ­χει η αστυ­νο­μία (είναι τα ίδια με τα οποία έπε­φταν με φόρα στους δια­δη­λω­τές). Το θέμα γίνε­ται ακό­μα πιο ενδια­φέ­ρον από το γεγο­νός οτι η σελί­δα αυτή μέσα από τις φωτο­γρα­φί­ες οδη­γεί και σε άλλες σελί­δες ανά­λο­γου περιε­χο­μέ­νου και με ανά­λο­γους τίτλους που ανα­φέ­ρο­νται σε «σώμα­τα» της αστυ­νο­μί­ας όπως ΥΜΕΤ και ΥΑΤ, στις οποί­ες αστυ­νο­μι­κοί των ΜΑΤ ανε­βά­ζουν μέχρι «σέλ­φι» με τις διμοι­ρί­ες τους!

Τα ερω­τή­μα­τα που προ­κύ­πτουν είναι πολ­λά. Θα έχει πολύ ενδια­φέ­ρον να τοπο­θε­τη­θεί επί­ση­μα το Υπουρ­γείο Προ­στα­σί­ας του Πολί­τη για τη συγκε­κρι­μέ­νη σελίδα αλλά και για τις υπό­λοι­πες. Είναι όντως «επί­ση­μες σελί­δες» ή όχι, και αν όχι, είναι αστυ­νο­μι­κοί — μέλη αυτών των δυνά­με­ων αυτοί που τις δια­χει­ρί­ζο­νται και τις λει­τουρ­γούν; Πως τοπο­θε­τεί­ται για την δια­φή­μι­ση των κατορ­θω­μά­των και του «κατα­σταλ­τι­κού έργου» αυτών των δυνά­με­ων μέσα στα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύωσης;

Οι απα­ντή­σεις ανα­μέ­νο­νται με ενδιαφέρον…

Πηγή: 902.gr

Την ώρα που ετοι­μά­ζα­με την ανα­δη­μο­σί­ευ­ση του άρθρου δια­πι­στώ­σα­με ότι ο συγκε­κρι­μέ­νος λογα­ρια­σμός έχει «κλει­δώ­σει» μόνο για τους ακό­λου­θος και έχει δια­γρά­ψει τις φωτογραφίες.

instagram

mat 1 mat2 mat3 mat4 mat5 mat6 mat7

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο