Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τα παντελόνια, περίεργα είναι ρούχα

Σχο­λιά­ζει Ο ΚΡΕΤΙΝΟΣ //

Οι παρου­σια­στές της Αυστρια­κής τηλε­ό­ρα­σης Χέρ­μπετ Προ­χά­σκα, πρώ­ην ποδο­σφαι­ρι­στής των Ίντερ και Ρόμα, Ρόμαν Μάχλιτς και Μπέρ­ναρντ Στερ, υπο­σχέ­θη­καν ότι εάν η Μπαρ­τσε­λό­να έκα­νε την ανα­τρο­πή στον επα­να­λη­πτι­κό αγώ­να με την Παρί Σεν Ζερ­μέν, τότε θα έμε­ναν με τα μποξεράκια.

Οι «μπλα­ου­γκρά­να» (είχαν χάσει με 4–0) έκα­ναν την ανα­τρο­πή (κέρ­δι­σαν 6–1) και προ­κρί­θη­καν στο Champions League.  Και οι παρου­σια­στές κρά­τη­σαν το λόγο τους: Καλη­νύ­χτι­σαν τους τηλε­θε­α­τές τους με κατε­βα­σμέ­να παντελόνια.

Ανα­ρω­τιέ­μαι λοι­πόν τι θα γινό­ταν, αν οι βου­λευ­τές των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είχαν δόσει παρό­μοια –και την τηρού­σαν βέβαια- υπό­σχε­ση για τις προ­ε­κλο­γι­κές δεσμεύ­σεις τους; Ιδιαί­τε­ρα τα συγκυ­βερ­νη­τι­κά στε­λέ­χη δεν θα έκα­ναν άλλη δου­λιά, αφού και χωρίς υπό­σχε­ση επι­δί­δο­νται όλο εικο­σι­τε­τρά­ω­ρο στο προ­σφι­λές, πια, γι’ αυτούς σπόρ.

Όμως «τα παντελόνια,φίλε μου, /περίεργα είναι ρού­χα, /με ευκο­λία τα φοράς / δύσκο­λα όμως τα τιμάς» όπως έγρα­ψε ο Πάρης Μήτσου, επέν­δυ­σε μου­σι­κά ο Βαγ­γέ­λης Κορα­κά­κης και τρα­γού­δη­σε ο Γιάν­νης Ντουνιάς.

Και μετά την ακρό­α­ση δεί­τε και το τρο­λά­ρι­σμα του Βρα­ζι­λιά­νου παί­χτη της Μπαρ­τσε­λό­να –και πρω­τα­γω­νι­στή της νίκης- Νεϊ­μάρ προς τους παί­κτες της Παρί Σεν Ζερ­μέν Ραμπιό και Κουρ­ζά­βα.

Neymar Barcelona

Μετά τη νίκη της Παρί επί της Μπαλ­τσε­λό­να οι πανη­γυ­ρι­σμοί των παι­κτών Ραμπιό και Κουρ­ζά­βα είχαν απο­τυ­πω­θεί στην φωτο­γρα­φία που ανέ­βα­σαν στο Instagram:

foto1

Ο χαφ των Γάλ­λων είχε δεί­ξει τα τέσ­σε­ρα δάχτυ­λά του (για τα τέσ­σε­ρα γκολ που είχε βάλει στο Παρί­σι η ομά­δα του), ενώ ο συμπαί­κτης του είχε κάνει το σήμα της νίκης.

Ο Βρα­ζι­λιά­νος της Μπάρ­τσα πρό­σθε­σε τα δάκτυ­λα των παι­κτών της Παρί, τρο­λά­ρο­ντας με τον πιο ευφυή τρό­πο τους αντι­πά­λους του

foto2

Το ιστο­ρι­κό απο­τέ­λε­σμα του αγώ­να Μπαρ­τσε­λό­να-Παρί οδή­γη­σε σε ένα δια­δι­κτυα­κό ντέρ­μπι ανά­με­σα στον πρω­θυ­πουρ­γό Αλέ­ξη Τσί­πρα και τον πρό­ε­δρο της ΝΔ Κυριά­κο Μητσο­τά­κη.

Την ώρα που οι παί­κτες των Μπλα­ου­γκρά­να πανη­γύ­ρι­ζαν τη νίκη τους με 6–1 επί της Παρί Σεν Ζερ­μέν, ο  Αλέ­ξης Τσί­πρας προ­κά­λε­σε μέσω Twitter τον αρχη­γό της αξιω­μα­τι­κής αντι­πο­λί­τευ­σης με αφορ­μή και τις δηλώ­σεις του τελευ­ταί­ου ότι θα υπο­στή­ρι­ζε το αου­τσάι­ντερ που τελι­κά ήταν και ο ηττη­μέ­νος της μεγά­λης βραδιάς.

«Τελι­κά η PSG θα κερ­δί­σει το Champions League όσο και η ΝΔ τις επό­με­νες εκλο­γές», έγρα­ψε ο Αλ. Τσίπρας.

Ο αρχη­γός της αξιω­μα­τι­κής αντι­πο­λί­τευ­σης Κυρ. Μητσο­τά­κης, με αφορ­μή τα πρό­σφα­τα απο­τε­λέ­σμα­τα της ΕΛΣΤΑΤ, απά­ντη­σε: «Καλά, μια λάθος πρό­βλε­ψη για το Champions League έκα­να, δεν έχα­σα και τα απο­τε­λέ­σμα­τα της ΕΛΣΤΑΤ…»

Αυτό «το ντέρ­μπυ είναι στη­μέ­νο», όπως έγρα­ψε ο πολυ­σχι­δής τρα­γου­δο­ποιός –και μακα­ρί­της πια- Στα­μά­της Μεση­μέ­ρης και τρα­γού­δη­σε ο Βασί­λης Παπακωνσταντίνου.

Και είναι στη­μέ­νο για­τί και οι δυο είναι προ­σκυ­νη­τές ‑να μην γρά­ψου­με τίπο­τε άλλο- στο Διευ­θυ­ντή­ριο των Βρυ­ξε­λών, όπου ξεπου­λά­νε τα πάντα…

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο