Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τα πενταψήφια νούμερα της απάτης και η συνεργός Cosmote — του Στέλιου Κανάκη

Ανα­κα­λύ­πτω ξαφ­νι­κά ότι έχω επα­φή στο κινη­τό μου με ένα πεντα­ψή­φιο αριθ­μό, ο οποί­ος με χρε­ώ­νει για τις «υπη­ρε­σί­ες» του που δεν ζήτη­σα ποτέ. Ούτε έκα­να καμία κίνη­ση από άγνοια. Μου έρχε­ται και μήνυ­μα από την cosmote που μου εφι­στά την προ­σο­χή στο ότι έχω επα­φή με πεντα­ψή­φιο και ενδέ­χε­ται να έχω χρεώσεις.

Στέλ­νω μήνυ­μα στο γαμη­μέ­νο νού­με­ρο να απο­κλει­στώ από τις υπη­ρε­σί­ες τους. Ακό­μη περι­μέ­νω το απα­ντη­τι­κό της επιβεβαίωσης.

Μπαί­νω στο my cosmote app, όπου θεω­ρη­τι­κώς μου δίνε­ται η δυνα­τό­τη­τα να απο­κλεί­σω αυτούς τους αριθ­μούς. Εκεί δια­πι­στώ­νω πως δεν μπο­ρώ να απο­κλεί­σω όλους τους αριθ­μούς, αλλά κάποιους από αυτούς.

Παίρ­νω το 13888. Το μηχά­νη­μα μου ζητά τον αριθ­μό τηλε­φώ­νου για το οποίο θέλω να εξυ­πη­ρε­τη­θώ. Να το γρά­ψω ή να το προ­φέ­ρω. Το γρά­φω, αλλά προη­γού­νται οι αριθ­μοί του 13888 οπό­τε δεν το ανα­γνω­ρί­ζει. Το προ­φέ­ρω, αλλά το μηχά­νη­μα δεν το αντι­λαμ­βά­νε­ται. Με την 5η φορά που το επα­να­λαμ­βά­νω βρί­σκου­με άκρη. Με ρωτά­ει, το μηχά­νη­μα πάντα, τι θέλω ακρι­βώς. Τι να του απα­ντή­σεις; «Πρό­βλη­μα με πεντα­ψή­φιους αριθ­μούς» προ­φέ­ρω σαν να απαγ­γέλ­λω ποί­η­ση σε πολυ­πλη­θές κοινό.

Ξανά το μηχά­νη­μα: «Ποιο είναι ακρι­βώς το πρό­βλη­μά σας για να σας εξυ­πη­ρε­τή­σω;» Ξανά-προ­φέ­ρω το πρό­βλη­μα αργά, φωνα­χτά και καθα­ρά. Εν τω μετα­ξύ η γυναί­κα μου έχει σκά­σει στα γέλια και το σκυ­λί γαυ­γί­ζει ακού­γο­ντάς να απαγγέλλω.

«Ποιο είναι το πρό­βλη­μά σας για να σας εξυ­πη­ρε­τή­σω;» το βιο­λί του το μηχάνημα.

«Έχω πρό­βλη­μα… στύ­σης» το αλλά­ζω. «Ποιο είναι το πρό­βλη­μά σας για να σας εξυ­πη­ρε­τή­σω;» επι­μέ­νει το μηχά­νη­μα. Θα θέλει λεπτο­μέ­ρειες, σκέ­φτο­μαι. «Έχω πρό­βλη­μα στο σεξ» προ­σπα­θώ να κρα­τη­θώ κόσμιος. Παρα­δό­ξως χτυ­πά­ει γραμ­μή. Ανα­θάρ­ρη­σα! Πάλι μηχά­νη­μα και «Όλες οι γραμ­μές μας είναι κατει­λημ­μέ­νες. Προ­βλε­πό­με­νος χρό­νος απά­ντη­σης προς εξυ­πη­ρέ­τη­σή σας, 55 λεπτά (πενή­ντα πέντε). Αν θέλε­τε πεί­τε μας αριθ­μό να σας καλέ­σου­με εμείς, ευχα­ρι­στού­με». Απαγ­γέ­λω τον αριθ­μό και κλείνω.

Σε δέκα λεπτά με παίρ­νουν. Άνθρω­πος, αυτή τη φορά. Με ρωτά­ει αριθ­μό τηλε­φώ­νου και ΑΦΜ. Τα λέω. «Α, δεν έχε­τε καρ­το­κι­νη­τό, αλλά σύν­δε­ση». «Πει­ρά­ζει, άμα είναι να το αλλά­ξω». «Όχι, αλλά θα σας συν­δέ­σω με άλλον εκπρό­σω­πο, για­τί έχε­τε σύν­δε­ση». Τώρα, βγαί­νει μια κοπε­λιά. Ξανά αριθ­μό τηλε­φώ­νου και ΑΦΜ. Με ρωτά­ει για το πρό­βλη­μα. Της απα­ντώ για τη χρέ­ω­ση από το πεντα­ψή­φιο νού­με­ρο. Ήδη, νιώ­θω εγώ νού­με­ρο (μονο­ψή­φιο). Μου λέει ότι μπο­ρώ να τα μπλο­κά­ρω από το my cosmote app. Της λέω ότι το προ­σπά­θη­σα, αλλά δεν τα απο­κλεί­ει όλα. Μου λέει ότι μάλ­λον θα έχει… μπλο­κά­ρει και θα το κάνει αυτή για όλα τα πεντα­ψή­φια με χρέ­ω­ση και θα αφή­σει τα υπό­λοι­πα. Τη ρωτάω για­τί τα επι­τρέ­πουν και πως αυτό είναι αλη­τεία και συνέρ­για σε κλο­πή. Μου απα­ντά πως είναι νόμι­μα, λει­τουρ­γούν με άδεια από το κρά­τος και πως, τέλος πάντων, κάποιοι τα θέλουν. Έχω αρχί­ζει να ζαλίζομαι.

«Μου λέτε πως υπάρ­χει κόσμος που θέλει να πλη­ρώ­νει κοροϊ­δί­στι­κα;» Το αλλά­ζει: «Σας είπα ότι είναι νόμι­μοι». «Και το χασί­σι είναι νόμι­μο, να φοβά­μαι ότι θα μου στεί­λε­τε;» «Ας κρα­τή­σου­με ένα επί­πε­δο» μου λέει. «Τι πρό­βλη­μα έχε­τε; Κι αυτές νόμι­μες είναι» επι­μέ­νω. Την προει­δο­ποιώ πως αν δω χρέ­ω­ση, θα υπο­βάλ­λω αγω­γή. Μου απα­ντά ότι μέχρι τώρα δεν έχω, αλλά αν στον επό­με­νο λογα­ρια­σμό υπάρ­ξει θα το διευ­θε­τή­σουν. «Και τι φταίω εγώ να ταλαι­πω­ρού­με μία ώρα τώρα;» Χέστη­κε η κοπελιά…

«Κατα­γρά­φε­ται η κλή­ση μας;» ρωτάω. «Βεβαί­ως» μου απαντά.

«Πεί­τε στα αφε­ντι­κά σας πως αυτό που κάνουν είναι αλη­τεία και συνέρ­γεια σε απάτη».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο