Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τα πιο απίθανα ελαφρυντικά επικαλούνται οι ναζί για να αποφύγουν τη φυλακή — «Παρεξηγημένος ο Κασιδιάρης»!!!

Με τις αγο­ρεύ­σεις της υπε­ρά­σπι­σης των πρώ­ην βου­λευ­τών της Χρυ­σής Αυγής συνε­χί­ζε­ται η δια­δι­κα­σία στο δικα­στή­ριο. Όσοι έχουν ήδη ανα­πτύ­ξει τα επι­χει­ρή­μα­τά τους έχουν επι­κα­λε­σθεί σχε­δόν το σύνο­λο των ελα­φρυ­ντι­κών που προ­βλέ­πει ο ποι­νι­κός κώδικας.

Όσοι κρί­θη­καν ένο­χοι άρχι­σαν να ζητούν την ανα­γνώ­ρι­ση ελα­φρυ­ντι­κών, φτά­νο­ντας να υπο­στη­ρί­ξουν ότι δεν είχαν άλλη σχέ­ση με τη Χρυ­σή Αυγή, πέρα από το γεγο­νός ότι … είχαν εκλε­γεί βου­λευ­τές της. Άλλος, μάλι­στα, υπο­στή­ρι­ξε ότι κάνει φιλαν­θρω­πί­ες και ήταν εθε­λο­ντής πυρο­σβέ­στης για να τύχει ευνοϊ­κό­τε­ρης αντι­με­τώ­πι­σης. Ο δε συνή­γο­ρος του Κασι­διά­ρη είπε ότι ο πελά­της του είναι πρό­σω­πο παρεξηγημένο…!!!

Ειδι­κό­τε­ρα, για τον Μιχ. Αρβα­νί­τη που είχε εκλε­γεί με την Χρυ­σή Αυγή στην Αχαϊα, ο δικη­γό­ρος του ζήτη­σε το ελα­φρυ­ντι­κό του σύν­νο­μου βίου. Όπως είπε, ο Μιχ. Αρβα­νί­της είναι δικη­γό­ρος, αξιο­σέ­βα­στος και αν το 2012 δεν είχε εκλέ­γει βου­λευ­τής της Χρυ­σής Αυγής δεν θα ήταν μετα­ξύ των κατηγορουμένων.

Το ίδιο ελα­φρυ­ντι­κό ζητή­θη­κε και για τον Πανα­γιώ­τη Ηλιό­που­λο. «Εξε­λέ­γη και αυτός βου­λευ­τής Μαγνη­σί­ας γι’ αυτό και βρέ­θη­κε κατη­γο­ρού­με­νος», ανέ­φε­ρε ο συνή­γο­ρός του. Επί­σης οι συνή­γο­ροι του Ηλιό­που­λου ζήτη­σαν να ανα­γνω­ρι­στεί στον εντο­λέα τους το ελα­φρυ­ντι­κό της καλής συμπεριφοράς.

Η υπε­ρά­σπι­ση του Γεωρ­γί­ου Γερ­με­νή – απο­κα­λού­με­νου Καιά­δα — ζήτη­σε να του ανα­γνω­ρι­στούν τρία συνο­λι­κά ελα­φρυ­ντι­κά με πρώ­το εκεί­νο του σύν­νο­μου βίου. «Από που­θε­νά δεν προ­έ­κυ­ψε ότι ο συγκε­κρι­μέ­νος κατη­γο­ρού­με­νος είχε προ­βεί σε οποια­δή­πο­τε εγκλη­μα­τι­κή πρά­ξη ή είχε παρα­βα­τι­κή συμπε­ρι­φο­ρά», είπε η συνή­γο­ρος του στο δικα­στή­ριο. Ακό­μη ζητή­θη­κε ελα­φρυ­ντι­κό για μετέ­πει­τα καλή συμπε­ρι­φο­ρά και για μη εύλο­γη διάρ­κεια της δίκης.

O πρώ­ην βου­λευ­τής Αντώ­νης Γρέ­γος ζήτη­σε τα ελα­φρυ­ντι­κά του σύν­νο­μου βίου και της καλής συμπε­ρι­φο­ράς μετά την πρά­ξη. Σύμ­φω­να με την υπε­ρά­σπι­ση του, υπήρ­ξε εθε­λο­ντής πυρο­σβέ­στης ενώ ακό­μη και πριν την άσκη­ση ποι­νι­κών διώ­ξε­ων προ­χω­ρού­σε σε δωρε­ές σωματείων.

Για την Ελέ­νη Ζαρού­λια ζητή­θη­κε το ελα­φρυ­ντι­κό του προ­τέ­ρου σύν­νο­μου βίου. «Είναι μητέ­ρα ενός παι­διού, δεν έδω­σε ποτέ αφορ­μή έχει λευ­κό ποι­νι­κό μητρώο, όλες οι δρα­στη­ριό­τη­τες της είναι σύν­νο­μες», είπε μετα­ξύ άλλων ο δικη­γό­ρος της. «Ποτέ δεν ζήτη­σε οποια­δή­πο­τε αντάλ­λαγ­μα. Η κυρία Ζαρού­λια βρέ­θη­κε εδώ μόνο για μια ομι­λία της στη Βου­λή» τόνι­σε ακό­μη η υπε­ρά­σπι­ση της συζύ­γου του Νικ. Μιχα­λο­λιά­κου. Επί­σης ζητή­θη­κε το ελα­φρυ­ντι­κό της μετέ­πει­τα καλής συμπεριφοράς.

Ο Πολύ­βιος Ζησι­μό­που­λος ζήτη­σε την ανα­γνώ­ρι­ση των ελα­φρυ­ντι­κών του σύν­νο­μου βίου και της μη εύλο­γης διάρ­κειας της δίκης.

Η πλευ­ρά του Ηλία Κασι­διά­ρη που κρί­θη­κε ένο­χος ως διευ­θυ­ντής εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης, ζήτη­σε το ελα­φρυ­ντι­κό του σύν­νο­μου βίου, της καλής συμπε­ρι­φο­ράς μετά την πρά­ξη και της μη εύλο­γης διάρ­κειας δίκης. «Ο κύριος Κασι­διά­ρης είναι ένα παρε­ξη­γη­μέ­νο πρό­σω­πο, αρνη­τι­κά προ­βε­βλη­μέ­νο. Υπήρ­ξε ένας ορυ­μα­γδός κυνη­γη­τού σε βάρος του, ένα κυνή­γι μαγισ­σών» υπο­στή­ρι­ξε ο δικη­γό­ρος του τονί­ζο­ντας ότι οι αθω­ω­τι­κές απο­φά­σεις που έχουν εκδο­θεί για άλλες υπο­θέ­σεις με κατη­γο­ρού­με­νο τον ίδιο, το αποδεικνύουν.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο