Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τα προβλήματα στις δομές παιδείας του Δήμου Καισαριανής παραμένουν και οξύνονται

Έχου­με επα­νει­λημ­μέ­να –στα πλαί­σια της ενη­μέ­ρω­σης για τον ευαί­σθη­το και τσα­λα­κω­μέ­νο-απο­διαρ­θρω­μέ­νο από το αστι­κό κρά­τος και τους δια­χει­ρι­στές τους τομέα της παι­δεί­ας, «μικρά» και μεγά­λα προ­βλή­μα­τα με αιτή­μα­τα συλ­λο­γι­κών φορέ­ων του χώρου (ενώ­σεις γονέ­ων κλπ), μετα­ξύ αυτών της Και­σα­ρια­νής –τόσο κατά την περί­ο­δο της διοί­κη­σης από τη ΛαΣυ (με δήμαρ­χο τον Ηλία Στα­μέ­λο), όσο και στη συνέ­χεια –με τον «πρό­θυ­μο» στα κελεύ­σμα­τα της κεντρι­κής εξου­σί­ας Χρ. Βοσκό­που­λο.

Επιστολή γονέων του 8ου νηπιαγωγείου Καισαριανής

ℹ️  Η Ένω­ση Γονέ­ων σε σχε­τι­κή ανα­κοί­νω­ση ανα­φέ­ρει «δημο­σιο­ποιού­με την επι­στο­λή που λάβα­με υπο­γε­γραμ­μέ­νη από τους γονείς που τα παι­διά τους φοι­τούν στο 8ο νηπια­γω­γείο, όπου θέτουν μια σει­ρά από ζητή­μα­τα και αιτή­μα­τα για το σχο­λείο τους.
Απευ­θύ­νο­νται και ζητά­νε από κάθε αρμό­διο να βρε­θεί λύση σε όλα αυτά που έχουν κατα­γρά­ψει ως γονείς ώστε να εξα­σφα­λι­στεί η ασφά­λεια και η υγεία των παι­διών του σχο­λεί­ου
.

Ως Ένω­ση Γονέ­ων – «έχου­με γνώ­ση της απα­ρά­δε­κτης κατά­στα­σης που επι­κρα­τεί συνο­λι­κά για τη στέ­γα­ση της δίχρο­νης υπο­χρε­ω­τι­κής προ­σχο­λι­κής αγω­γής και επα­νει­λημ­μέ­να τα έχου­με θίξει και εμείς αλλά και οι ίδιοι οι γονείς των νηπια­γω­γεί­ων. Πόσο μάλ­λον δε για το 8ο Νηπια­γω­γείο, που ως νεοϊ­δρυ­θέν νηπια­γω­γείο, στον χώρο εκεί­νο, με αυτή την έκτα­ση, δεν θα έπρε­πε να μιλά­με για κοντέι­νερ αλλά για ανέ­γερ­ση κανο­νι­κού σχολείου.
Όπως και μας ζητή­θη­κε από τους γονείς κοι­νο­ποι­ή­σα­με και αιτη­θή­κα­με το περιε­χό­με­νο της επι­στο­λής αυτής να συμπε­ρι­λη­φθεί στα θέμα­τα της συνε­δρί­α­σης της Πρω­το­βάθ­μιας σχο­λι­κής επι­τρο­πής ώστε να λάβουν γνώ­ση και τα μέλη της αλλά και να δοθούν συγκε­κρι­μέ­νες απα­ντή­σεις και χρο­νο­δια­γράμ­μα­τα πάνω στα αιτή­μα­τα των γονέων.

Και η ανα­κοί­νω­ση καταλήγει:
Ξανά μαζί με τα παι­διά μας στις 11 Οκτώβρη!
Η Ένω­ση καλεί σε μαζι­κή συμ­με­το­χή στο πανεκ­παι­δευ­τι­κό συλ­λα­λη­τή­ριο, σήμε­ρα  Δευ­τέ­ρα 11-Οκτ στις 12:00 π.μ. στα  Προπύλαια

Η Επι­στο­λή γονέ­ων του 8ου νηπια­γω­γεί­ου Και­σα­ρια­νής, βάζει πλη­θώ­ρα ζητη­μά­των –απλών και γενι­κό­τε­ρων (βλ παρα­κά­τω ανα­λυ­τι­κά), σχε­τι­κά με:
⏯️ Ασφά­λεια …παρα­τη­μέ­να στον προ­αύ­λιο χώρο κλα­διά, κομ­μέ­νες ρίζες, φυτά με αγκά­θια, παλιά χαλα­σμέ­να κάγκε­λα με προ­ε­ξέ­χο­ντα σκου­ρια­σμέ­να μεταλ­λι­κά μέρη, οριο­θε­τώ­ντας τα παι­διά με χρή­ση κόκ­κι­νης ται­νί­ας (!!)  ενώ η υφι­στά­με­νη «περί­φρα­ξη» σε κάποια σημεία είναι αρκε­τό άνω­θεν του εδά­φους, με χώρο δια­φυ­γής των νηπί­ων από τη κάτω μεριά!, τα παγκά­κια είναι όλα φθαρ­μέ­να και σκου­ρια­σμέ­να, το σύνο­λο του προ­αύ­λιου χώρου είναι άναρ­χα ανι­σό­πε­δο… η υφι­στά­με­νη τσου­λή­θρα, ηλι­κί­ας μεγα­λύ­τε­ρης των 20 ετών, έχει σαθρά — σάπια κομ­μά­τια ξύλου και ο κίν­δυ­νος τραυ­μα­τι­σμού είναι πολύ μεγάλος.
⏯️ Υγιει­νή …άμε­σα να πραγ­μα­το­ποι­η­θεί καθα­ρι­σμός του εξω­τε­ρι­κού χώρου, της μάντρας, των πεζο­δρο­μί­ων περι­με­τρι­κά του σχο­λεί­ου, αλλά και στο εσω­τε­ρι­κό προ­αύ­λιο χώρο από τις ακα­θαρ­σί­ες των γατών που βρί­σκο­νται εκεί ΜΟΝΙΜΑ, στα­μα­τώ­ντας ΑΜΕΣΑ τη σίτι­ση των γατών στη μάντρα του σχο­λεί­ου — Αγα­πά­με τα ζώα και το ίδιο μαθαί­νου­με στα παι­διά μας! Έξω από τα container έχουν παρα­τη­ρη­θεί λιμνά­ζο­ντα νερά πιθα­νά από λύματα …
Επι­πλέ­ον, θα θέλα­με να μας απα­ντή­σε­τε στα κάτωθι:
Ποιος θα είναι ο τρό­πος θέρ­μαν­σης των container;
Πως δια­σφα­λί­ζε­ται η δια­χεί­ρι­ση ενός έκτα­κτου περι­στα­τι­κού από τις εκπαι­δευ­τι­κούς όταν στο χώρο βρί­σκε­ται μία εκπαι­δευ­τι­κός με 21 παι­διά; Τι γίνε­ται με τα υπό­λοι­πα παι­διά αν η εκπαι­δευ­τι­κός βρε­θεί αντι­μέ­τω­πη με μια έκτα­κτη κατά­στα­ση που απαι­τεί την άμε­ση αντί­δρα­σή της; Τι γίνε­ται σε αυτή την περί­πτω­ση με την επι­τή­ρη­ση των υπό­λοι­πων παι­διών στην τάξη; Απαι­τού­με ΑΜΕΣΑ την πρό­σλη­ψη ενός επι­πλέ­ον εκπαι­δευ­τι­κού στο σχολείο.
Επί­σης, όπως μας κοι­νο­ποι­η­θεί το όνο­μα και η ιδιό­τη­τα του υπεύ­θυ­νου που υπέ­γρα­ψε ότι το συγκε­κρι­μέ­νο σχο­λείο συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νου του περι­βάλ­λο­ντα χώρου,  πλη­ροί όλες τις προ­δια­γρα­φές υγιει­νής και ασφάλειας.
Από ότι δια­πι­στώ­νε­τε και εσείς από τα ανω­τέ­ρω, δεν έχου­με ανα­φερ­θεί στο θέμα του COVID-19, το οποίο μας ανη­συ­χεί όπως όλους του γονείς. Δια­τη­ρού­με επι­φυ­λά­ξεις ακό­μα και αν πλη­ρού­νται όσα ανα­φέ­ρο­νται στην ισχύ­ου­σα νομο­θε­σία περί μέτρων πρό­λη­ψης και δια­χεί­ρι­σης του COVID-19 στα σχολεία.
Μπο­ρούν να τηρη­θούν’ απο­στά­σεις ή υπάρ­χει ικα­νο­ποι­η­τι­κός αερι­σμός όταν βρί­σκο­νται 21 παι­διά σε ένα container; Μπο­ρεί να τηρη­θεί η δια­δι­κα­σία αντι­με­τώ­πι­σης κρού­σμα­τος ή δυνη­τι­κού κρού­σμα­τος όταν στο χώρο του σχο­λεί­ου βρί­σκε­ται ένας εκπαι­δευ­τι­κός ο οποί­ος ταυ­τό­χρο­να θα δια­χει­ρί­ζε­ται κρού­σμα και θα βρί­σκε­ται με τους υπό­λοι­πους μαθητές;
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: (…)

Αιτήματα γονέων 8ου Νηπιαγωγείου Καισαριανής

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο