Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τα σκυλιά αποτρέπουν τους φοιτητές από το να παρατήσουν τις σπουδές τους

Το στρες των φοι­τη­τών μπο­ρεί να μειω­θεί αν περ­νούν χρό­νο με τα ζώα, σύμ­φω­να με αμε­ρι­κα­νι­κή έρευ­να την οποία επι­κα­λεί­ται το BBC.

Έχει γίνει όλο και συχνό­τε­ρο το φαι­νό­με­νο τα πανε­πι­στή­μια να αξιο­ποιούν “σκύ­λους θερα­πεί­ας” στις πανε­πι­στη­μιου­πό­λεις αλλά μέχρι σήμε­ρα η πρα­κτι­κή αυτή θεω­ρού­νταν αμφιλεγόμενη.

Τώρα όμως οι επι­στή­μο­νες λένε ότι δια­θέ­τουν απο­δεί­ξεις για να υπο­στη­ρί­ξουν το επι­χεί­ρη­μά τους.

Η Πατρί­σια Πέντρι του πανε­πι­στη­μί­ου Washington State δήλω­σε ότι η έρευ­νά της έδει­ξε ότι “κατα­πραϋ­ντι­κού” τύπου συνε­δρί­ες με σκύ­λους μπο­ρούν να μειώ­σουν την αρνη­τι­κή επί­πτω­ση που έχει το στρες στους φοιτητές.

Η έρευ­να που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε σε περισ­σό­τε­ρους από 300 πτυ­χια­κούς φοι­τη­τές δια­πί­στω­σε ότι συνε­δρί­ες μιας ώρας την εβδο­μά­δα με σκύ­λους τους οποί­ους μετέ­φε­ραν στο πανε­πι­στή­μιο επαγ­γελ­μα­τί­ες εκπαι­δευ­τές έκα­ναν τους φοι­τη­τές που είχαν στρες και θεω­ρού­νταν “υψη­λού κιν­δύ­νου για ακα­δη­μαϊ­κή απο­τυ­χία” ή για τους οποί­ους υπήρ­χε ο φόβος να εγκα­τα­λεί­ψουν τις σπου­δές τους “να χαλα­ρώ­σουν και να νιώ­σουν αποδεκτοί”.

Επι­πλέ­ον, όπως εξη­γεί η ίδια, οι σκύ­λοι βοή­θη­σαν τους φοι­τη­τές να συγκε­ντρω­θούν και να θυμού­νται πληροφορίες.

“Οι φοι­τη­τές που κιν­δύ­νευαν περισ­σό­τε­ρο, όπως εκεί­νοι με ψυχο­λο­γι­κά προ­βλή­μα­τα, φάνη­κε ότι επω­φε­λή­θη­καν περισ­σό­τε­ρο”, είπε η Πέντρι.
Στις ΗΠΑ θερα­πευ­τι­κοί σκύ­λοι χρη­σι­μο­ποιού­νται σε περί­που 1.000 πανεπιστημιουπόλεις.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο