Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τα Χανιά ετοιμάζονται να υποδεχτούν τον Μίκη (ΦΩΤΟ)

Πιθα­νόν και εντός της ημέ­ρας θα ανα­κοι­νω­θούν οι λεπτο­μέ­ρειες για τη μετα­φο­ρά στα Χανιά της σορού του Μίκη Θεο­δω­ρά­κη, καθώς και η ώρα που ο διά­ση­μος μου­σι­κο­συν­θέ­της θα οδη­γη­θεί στην τελευ­ταία του κατοι­κία. Ο Μίκης Θεο­δω­ρά­κης θα ταφεί την Πέμ­πτη στο κοι­μη­τή­ριο του Γαλα­τά, όπου βρί­σκε­ται ο τάφος του πατέ­ρα του και του αδελ­φού του. Η σορός του ανα­μέ­νε­ται το πρωί της Πέμ­πτης με το πλοίο της γραμμής.

Στην είσο­δο του πατρι­κού σπι­τιού της οικο­γέ­νειας Θεο­δω­ρά­κη στον Γαλα­τά, πολί­τες αφή­νουν λου­λού­δια και ιδιό­χει­ρα σημειώ­μα­τα, ενώ στο Θέα­τρο «Μίκης Θεο­δω­ρά­κης», στο παλιό λιμά­νι των Χανί­ων, προ­σέρ­χο­νται, από το πρωί της Παρα­σκευ­ής, πολί­τες και υπο­γρά­φουν στο βιβλίο συλ­λυ­πη­τη­ρί­ων που «άνοι­ξε» ο δήμος Χανίων.

Στην είσο­δο του Θεά­τρου έχουν τοπο­θε­τη­θεί πέν­θι­μες κορ­δέ­λες, ενώ η μου­σι­κή και τρα­γού­δια του Μίκη Θεο­δω­ρά­κη ακού­γο­νται από τις μεγα­φω­νι­κές εγκα­τα­στά­σεις του δήμου σε κεντρι­κούς δρό­μους της πόλης.

ikis xania1

Τον δικό της απο­χαι­ρε­τι­σμό στον Μίκη Θεο­δω­ρά­κη απευ­θύ­νει η Επι­τρο­πή Ειρή­νης Χανί­ων. «Ο Μίκης θα παρα­μεί­νει εδώ και παντού: Σαν φωτιά στα συν­θή­μα­τα μας, σαν υπό­σχε­ση μη υπο­τα­γής. Σαν αέρας ορμη­τι­κός που μας σπρώ­χνει προς την έφο­δο στον ουρα­νό για να αλλά­ξει αυτός ο κόσμος, για­τί χρειά­ζε­ται να αλλά­ξει» ανα­φέ­ρει, μετα­ξύ άλλων, η σχε­τι­κή ανακοίνωση.

mikis xania mikis xania3

Από σήμερα το προσκύνημα

Από σήμε­ρα Δευ­τέ­ρα 7 Σεπτέμ­βρη, στις 3 μ.μ. ξεκι­νά­ει το λαϊ­κό προ­σκύ­νη­μα στη Μητρό­πο­λη, για τον μεγά­λο συν­θέ­τη, Μίκη Θεο­δω­ρά­κη, που έφυ­γε από τη ζωή την περα­σμέ­νη Πέμ­πτη. Η πρώ­τη ημέ­ρα θα ολο­κλη­ρω­θεί στις 7 το απόγευμα.

Το λαϊ­κό προ­σκύ­νη­μα θα συνε­χι­στεί αύριο Τρί­τη 7 Σεπτέμ­βρη από τις 10 π.μ. έως τις 7 μ.μ. και θα ολο­κλη­ρω­θεί την Τετάρ­τη 8 Σεπτέμ­βρη από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ.

Όπως έχουν γίνει γνω­στά από το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, την Τετάρ­τη 8 Σεπτέμ­βρη στις 3 μ.μ. θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί η τελε­τή αποχαιρετισμού.

Στη συνέ­χεια η σορός του θα μετα­φερ­θεί στο χωριό του, στον Γαλα­τά Χανί­ων, όπου την Πέμ­πτη 9 Σεπτέμ­βρη, σε ώρα που θα προσ­διο­ρι­στεί, στην εκκλη­σία του χωριού, θα ψαλεί η νεκρώ­σι­μη ακο­λου­θία και θα ακο­λου­θή­σει η ταφή του στο κοι­μη­τή­ριο του χωριού, σύμ­φω­να με την τελευ­ταία του επιθυμία.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο