Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τελευταία ευκαιρία της Εθνικής με Ισπανία για πρόκριση στο Μουντιάλ

Η Εθνι­κή ομά­δα καλεί­ται να παί­ξει αύριο το βρά­δυ (11/11, 21:45) τα «ρέστα» της στο ΟΑΚΑ, προ­κει­μέ­νου να εξα­ντλή­σει τις όποιες ελπί­δες της για τη δεύ­τε­ρη θέση στο Β΄ όμι­λο της προ­κρι­μα­τι­κής φάσης του Μου­ντιάλ 2022.

Αντί­πα­λός της θα είναι ένα από τα ισχυ­ρό­τε­ρα ποδο­σφαι­ρι­κά συγκρο­τή­μα­τα του πλα­νή­τη, η Ισπα­νία, από την οποία πάντως η «γαλα­νό­λευ­κη» ομά­δα είχε απο­σπά­σει ισο­πα­λία στην ανα­μέ­τρη­ση του πρώ­του γύρου, στις 25 Μαρ­τί­ου, στη Γρανάδα.

Η Ελλά­δα χρειά­ζε­ται μόνο νίκη με τους Ίβη­ρες, αλλά και με το Κόσο­βο στον αγώ­να που έπε­ται, ενώ ταυ­τό­χρο­να η «ρόχα» δεν πρέ­πει να νική­σει τη Σου­η­δία εντός έδρας στο τελευ­ταίο παι­χνί­δι της, προ­κει­μέ­νου η Εθνι­κή να πάρει τη δεύ­τε­ρη θέση στο… φίνις και να διεκ­δι­κή­σει την πρό­κρι­ση στο Κατάρ μέσω των μπαράζ.

«Αντι­με­τω­πί­ζου­με μια από τις καλύ­τε­ρες ομά­δες αυτή τη στιγ­μή. Σίγου­ρα δεν είναι εύκο­λο, αλλά είναι πιθα­νό. Πήρα­με απο­τέ­λε­σμα στην Ισπα­νία, κερ­δί­σα­με εδώ τη Σου­η­δία, παί­ξα­με καλά και στη Στοκ­χόλ­μη…», σχο­λί­α­σε ο Τζον Φαν΄τ Σχιπ.

«Ρεα­λι­στι­κά η Ισπα­νία είναι το φαβο­ρί, είναι καλύ­τε­ρη ομά­δα, το απο­δει­κνύ­ει εδώ και πολ­λά χρό­νια. Εμείς έχου­με το πλά­νο μας, για­τί όχι να μην μπο­ρέ­σου­με να πάρου­με ένα καλό απο­τέ­λε­σμα», πρό­σθε­σε ο Ολλαν­δός εκλέκτορας.

Για τα στοι­χεία που θεω­ρεί ότι θα κρί­νουν την ανα­μέ­τρη­ση, ο Ολλαν­δός παρα­δέ­χθη­κε ότι «η Ισπα­νία θα έχει τον έλεγ­χο της μπά­λας, το ξέρου­με αυτό. Να είμα­στε συμπα­γείς, να απο­φύ­γου­με να τους δώσου­με χώρο να κάνουν τις πάσες που θέλουν, να χαλά­σου­με το παι­χνί­δι που αρέ­σει στην Ισπανία».

Και πρό­σθε­σε: «Θέλει δου­λειά από τους παί­κτες μας, καλή επι­κοι­νω­νία ώστε να κλεί­νουν οι χώροι και να στα­μα­τά­με το παι­χνί­δι τους. Θα πρέ­πει και εμείς επι­θε­τι­κά να κάνου­με το παι­χνί­δι μας. Δεν έχει να κάνει μόνο με την άμυ­να, ξέρου­με ότι θα έχου­με πίε­ση, θέλου­με να αμυν­θού­με ψηλά, να πρε­σά­ρου­με και να δημιουρ­γή­σου­με επι­κίν­δυ­νες κατα­στά­σεις προς την εστία τους».

Σε αγω­νι­στι­κό επί­πε­δο, ο Τζον Φαν΄τ Σχιπ καλεί­ται να δια­χει­ρι­στεί τρεις σημα­ντι­κές απου­σί­ες παι­κτών. Μαυ­ρο­πά­νος και Χατζη­διά­κος είναι τραυ­μα­τί­ες και θα λεί­ψουν από το κέντρο της άμυ­νας, ενώ ο Μπα­κα­σέ­τας (επί­σης τραυ­μα­τί­ας) δεν υπο­λο­γι­ζό­ταν ούτως ή άλλως, καθώς είχε συμπλη­ρώ­σει κάρτες.

Με αυτά τα δεδο­μέ­να, ο Τζον Φαν΄τ Σχιπ προ­σα­να­το­λί­ζε­ται σε σχη­μα­τι­σμό 3–4‑1–2, με τερ­μα­το­φύ­λα­κα τον Βλα­χο­δή­μο, στό­περ τους Τζα­βέ­λα, Τσι­μί­κα, Γού­τα ή Μήτο­γλου και ακραί­ους τον Ανδρού­τσο δεξιά και τον Γιαν­νού­λη αριστερά.

Κεντρι­κοί μέσοι θα είναι Σιώ­πης και Μπου­χα­λά­κης, ο Μάντα­λος μπρο­στά τους σε ρόλο Μπα­κα­σέ­τα και στην επί­θε­ση θα κινη­θούν ο Μασού­ρας με τον Παυλίδη.

Από την πλευ­ρά τους, οι Ισπα­νοί θα έχουν επί­σης πολ­λές και σημα­ντι­κές απου­σίες στον αγώ­να με την Ελλά­δα, την οποία ο Λουίς Ενρί­κε εκτι­μά και το δήλω­σε στη συνέ­ντευ­ξη Τύπου.

Ο παλαί­μα­χος Ισπα­νός ποδο­σφαι­ρι­στής και νυν τεχνι­κός του ιβη­ρι­κού συγκρο­τή­μα­τος θυμή­θη­κε ότι στο πρώ­το παι­χνί­δι η Ελλά­δα, την οποία χαρα­κτή­ρι­σε μια πολύ καλά οργα­νω­μέ­νη ομά­δα, είχε επι­τρέ­ψει λίγες ευκαι­ρί­ες στην Ισπα­νία, γεγο­νός σπά­νιο στους αγώ­νες της «ρόχα».

Εκτός απο­στο­λής είναι οι Πέδρι, Φεράν Τόρες, Τιά­γκο και Ογιαρ­θά­μπαλ. Στη λίστα των από­ντων εισήλ­θαν μετά τον αγώ­να πρω­τα­θλή­μα­τος της Θέλ­τα με την Μπαρ­τσε­λό­να και οι Άνσου Φάτι, Έρικ Γκαρ­θία, ενώ επέ­στρε­ψε ο Καρ­βα­χάλ κι έτσι η απο­στο­λή των Ισπα­νών έχει έναν παί­κτη της Ρεάλ Μαδρίτης…

Στον άλλο αγώ­να του Β΄ ομί­λου, η Γεωρ­γία θα υπο­δε­χθεί τη Σου­η­δία στο Μπα­τού­μι (11/11, 19:00).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ Β΄ ΟΜΙΛΟΥ

ΟΜΑΔΑ ΑΓ. ΓΚΟΛ ΒΑΘ.

Σου­η­δία 6 12–3 15

Ισπα­νία 6 13–5 13

Ελλά­δα 6 7–6 9

Γεωρ­γία 7 4–12 4

Κόσο­βο 7 4–14 4

Πηγή: ΑΠΕ

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο