Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τελευταίο αντίο στον Γιώργο Κοτανίδη

Φίλοι, καλ­λι­τέ­χνες, συνο­δοι­πό­ροι, πολι­τι­κοί, απο­χαι­ρέ­τη­σαν σήμε­ρα τον Γιώρ­γο Κοτα­νί­δη, στην Αγ. Σοφία Ακρο­πό­λε­ως, όπου εψά­λη η εξό­διος ακο­λου­θία. Η σορός του ηθο­ποιού-σκη­νο­θέ­τη-συγ­γρα­φέα Γιώρ­γου Κοτα­νί­δη, που έφυ­γε από τη ζωή 74 ετών, θα ταφεί στη Μονή Ταξιαρ­χών, στη Μυτι­λή­νη, στο νησί όπου περ­νού­σε τα καλο­καί­ρια με τη σύντρο­φό του.

Η κόρη του, Εύα Κοτα­νί­δη, απο­χαι­ρέ­τη­σε τον πατέ­ρα της εκ μέρους της οικο­γέ­νειας και της αδελ­φής της Αντι­γό­νης, με λόγια οδύ­νης αλλά και περη­φά­νιας: «Είμα­στε περή­φα­νες και τυχε­ρές που είμα­στε οι κόρες σου, για όλα όσα ζήσα­με μαζί σου, για όλα όσα μας έμα­θες: τι σημαί­νει χαρά για τη ζωή, τι σημαί­νει ισό­τη­τα, δημο­κρα­τία, δικαιο­σύ­νη. Μας έμα­θες να ονει­ρευό­μα­στε και να κάνου­με πραγ­μα­τι­κό­τη­τα τα όνει­ρά μας, τι σημαί­νει να έχεις χιού­μορ και να μην παίρ­νεις ποτέ τον εαυ­τό σου στα σοβα­ρά, τι σημαί­νει ελευ­θε­ρία, συχώ­ρε­ση, τι σημαί­νει δικαί­ω­μα της επιλογής».

Ο ευρω­βου­λευ­τής του ΣΥΡΙΖΑ Στέ­λιος Κού­λο­γλου, ανα­φέρ­θη­κε στην προ­σω­πι­κή τους φιλία, την αντι­στα­σια­κή του δρά­ση, την παρα­νο­μία που έζη­σε και γνώ­ρι­σε ως μέλος του ΕΚΚΕ.

Στην κηδεία παρα­βρέ­θη­καν εκπρό­σω­ποι από ένα ευρύ φάσμα του καλ­λι­τε­χνι­κού και πολι­τι­κού κόσμου. Ανά­με­σα τους οι ‘Αννα Πανα­γιω­το­πού­λου, Γιάν­νης Βογια­τζής, Χρή­στος Βαλα­βα­νί­δης, Δημή­τρης Πια­τάς, Βαγ­γέ­λης Θεο­δω­ρό­που­λος, Λάκης Παπα­στά­θης, Γιώρ­γος Τσε­μπε­ρό­που­λος, Γιώρ­γος Κακου­λί­δης, Ζυράν­να Ζατέ­λη, ‘Ακης Σακελ­λα­ρί­ου, Θέμις Μπα­ζά­κα, Διο­νύ­σης Σαβ­βό­που­λος, Ρήγας Αξε­λός, Διο­νύ­σης Καψά­λης, Ελέ­νη Ζιώ­γα, Νίκος Αλεξίου.

Το «παρών» έδω­σαν αρκε­τοί πολι­τι­κοί.  Στε­φά­νια έστει­λαν ο πρό­ε­δρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέ­ξης Τσί­πρας και η Κεντρι­κή Επι­τρο­πή του ΚΚΕ.

kotanidis3 1 kotanidis5
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο