Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τελικός Champions League: Βασίλισσα στο θρόνο της η Ρεάλ

Με «ήρω­ες» τον Τίμπο Κουρ­τουά ο οποί­ος κατέ­βα­σε τα… ρολά σε κάθε επι­θε­τι­κή προ­σπά­θεια της Λίβερ­πουλ και τον σκό­ρερ Βινί­σιους Τζού­νιορ, η Ρεάλ Μαδρί­της νίκη­σε με 1–0 τους “reds” στον τελι­κό του εφε­τι­νού Champions League στο “Stade de France” και κατέ­κτη­σε το 14ο τρό­παιο της Ιστο­ρί­ας της, ανε­βαί­νο­ντας ξανά μετά από τέσ­σε­ρα χρό­νια στην κορυ­φή της Ευρώπης.

Στην κορυ­φαία εμφά­νι­ση της καριέ­ρας του, ο Βέλ­γος γκολ­κί­περ των Μαδρι­λέ­νων στα­μά­τη­σε με τρο­με­ρές επεμ­βά­σεις όλες τις προ­σπά­θειες των παι­κτών του παι­κτών του Γιούρ­γκεν Κλοπ, την ώρα που ο Βινί­σιους σημεί­ω­νε το 22ο εφε­τι­νό και πιο πολύ­τι­μο τέρ­μα της καριέ­ρας του, προ­σφέ­ρο­ντας στη «βασί­λισ­σα» το 14ο πολύ­τι­μο… πετρά­δι στο «στέμ­μα» της!

Η Λίβερ­πουλ, με τον Τιά­γκο να ξεκι­νά­ει εντέ­λει στη σύν­θε­σή της, καθώς ξεπέ­ρα­σε εντέ­λει τον μυϊ­κό τραυ­μα­τι­σμό και τις ενο­χλή­σεις που αισθάν­θη­κε στην προ­θέρ­μαν­ση του τελι­κού, άρχι­σε πολύ πιο επι­θε­τι­κά τον αγώ­να, πιέ­ζο­ντας την άμυ­να της Ρεάλ, με κυριό­τε­ρο εκφρα­στή της τον Μοχά­μεντ Σαλάχ.

Στο 16’ από γύρι­σμα του Αλε­ξά­ντερ-Άρνολντ, ο Αιγύ­πτιος επι­θε­τι­κός έκα­νε τρο­με­ρό τακου­νά­κι, αλλά ο Κουρ­τουά έδιω­ξε εντυ­πω­σια­κά στη γωνία του, ενώ δύο λεπτά αργό­τε­ρα (18’) ο Βέλ­γος γκολ­κί­περ έδει­ξε πολύ καλά αντα­να­κλα­στι­κά και στο μακρι­νό σουτ του Σαλάχ, μπλο­κά­ρο­ντας σταθερά.

Στο 21’ ο Μανέ βρέ­θη­κε σε θέση βολής, «ελευ­θε­ρώ­θη­κε» και πλά­σα­ρε με το δεξί, με τον Κουρ­τουά να αγγί­ζει την μπά­λα και να της αλλά­ζει όσο χρεια­ζό­ταν για να χτυ­πή­σει στο δεξί δοκά­ρι του και να μπλο­κά­ρει μετά με δεύ­τε­ρη προσπάθεια.

Η Ρεάλ άρχι­σε να ισορ­ρο­πεί λίγο το παι­χνί­δι μετά το 35’ και στο 42’ δημιούρ­γη­σε συν­θή­κες για να πάρει «κεφά­λι» στο σκορ. Απ’ το γέμι­σμα του Μόντριτς, ο Μπεν­ζε­μά βρέ­θη­κε σε θέση βολής, καθυ­στέ­ρη­σε να εκτε­λέ­σει, όμως και η άμυ­να της Λίβερ­πουλ έκα­νε σερί λαθών, προ­σφέ­ρο­ντας την ευκαι­ρία στον Βαλ­βέρ­δε να μπει «σφή­να» στη φάση, στρώ­νο­ντας με κόντρα την μπά­λα στον Γάλ­λο, ο οποί­ος σκό­ρα­ρε. Το τέρ­μα που σημεί­ω­σε, ωστό­σο, ακυ­ρώ­θη­κε αμέ­σως ως οφσάιντ απ’ τον α’ βοη­θό Νικο­λά Ντα­νό, σε μία από­φα­ση που επι­βε­βαιώ­θη­κε έπει­τα απ’ τον τετρά­λε­πτο έλεγ­χο του VAR Ζερόμ Μπρισάρ.

Στο δεύ­τε­ρο ημί­χρο­νο η Λίβερ­πουλ ξεκί­νη­σε ξανά βγά­ζο­ντας μεγα­λύ­τε­ρη επι­θε­τι­κό­τη­τα, όμως η εμπει­ρία και η κλά­ση της Ρεάλ «μίλη­σαν» την κατάλ­λη­λη στιγ­μή. Στο 59’ από πολύ ωραίο συν­δυα­σμό και μπα­λιά του Κασε­μί­ρο, ο Βαλ­βέρ­δε έκα­νε μία σέντρα-σουτ, με τον Βινί­σιους να μπαί­νει στην πορεία της μπά­λας και με κοντι­νή προ­βο­λή να δίνει το προ­βά­δι­σμα στη «βασί­λισ­σα», μέσα σε έξαλ­λους πανηγυρισμούς.

Στο 64’ ο «φύλα­κας-άγγε­λος» της εστί­ας της Ρεάλ, Τιμπό Κουρ­τουά κατέ­βα­σε τα… ρολά σε άλλο ένα εξαι­ρε­τι­κό σουτ του Σαλάχ, ενώ πέντε λεπτά αργό­τε­ρα ο Βέλ­γος γκολ­κί­περ στα­μά­τη­σε ξανά τον Αιγύ­πτιο επι­θε­τι­κό, σε κοντι­νό γύρι­σμά του απ’ τη μικρή περιοχή.

Ο γκολ­κί­περ των «μερέν­χες» ήταν ανί­κη­τος στον τελι­κό, αντι­δρώ­ντας κατα­πλη­κτι­κά και στο 80ό λεπτό, στη σέντρα-σουτ του Σαλάχ και το άγγιγ­μα της μπά­λας από τον Ζότα, διώ­χνο­ντας σε κόρ­νερ με τα ακρο­δά­χτυ­λά του!

Στο 82’ ο Σαλάχ «χόρε­ψε» την άμυ­να της Ρεάλ και σού­τα­ρε με δύνα­μη, αλλά για άλλη μία φορά ο Κουρ­τουά απέ­κρου­σε κατα­πλη­κτι­κά σε κόρ­νερ, στην επέμ­βα­ση της χρονιάς!

Στο τελευ­ταίο δεκά­λε­πτο, η Ρεάλ οπι­σθο­χώ­ρη­σε και κρά­τη­σε το προ­βά­δι­σμά της μέχρι τέλους, πανη­γυ­ρί­ζο­ντας άλλο ένα Champions League.

Γήπε­δο: “Stade de France” (Παρί­σι)

Σκό­ρερ: 59’ Βινίσιους

Διαι­τη­τής: Κλε­μέν Τουρ­πάν (Γαλ­λία)

Κίτρι­νες: Φαμπίνιο

Απο­βο­λές: -

Οι συν­θέ­σεις των δύο ομάδων:

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Γιούρ­γκεν Κλοπ): Άλι­σον, Αλε­ξά­ντερ-Άρνολντ, Φαν Ντάικ, Κονα­τέ, Ρόμπερ­τσον, Φαμπί­νιο, Τιά­γκο (77’ Φιρ­μί­νο), Χέντερ­σον (77’ Κεϊ­τά), Σαλάχ, Ντί­αζ (65’ Ζότα), Μανέ.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Κάρ­λο Αντσε­λό­τι): Κουρ­τουά, Καρ­βα­χάλ, Μιλι­τάο, Αλά­μπα, Μεντί, Κασε­μί­ρο, Κρό­ος, Μόντριτς (90’ Θεμπά­γιος), Βαλ­βέρ­δε (86’ λ. τρ. Καμα­βιν­γκά), Βινί­σιους (90+4′ Ροντρί­γο), Μπενζεμά.

Πηγή: ΑΠΕ

Κώστας Καρυω­τά­κης ΑΠΑΝΤΑ μια άλλη ανάγνωση

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο