Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τελικός Copa America: Το φαβορί Βραζιλία και το αήττητο Περού

Η Βρα­ζι­λία ετοι­μά­ζει φιέ­στα για την κατά­κτη­ση του Copa America και το Περού θέλει να την χαλά­σει για να κάνει μία από τις μεγα­λύ­τε­ρες εκπλή­ξεις στην ιστο­ρία του θεσμού. Σήμε­ρα, στις 23:00, στο Maracana του Ρίο ντε Τζα­νέι­ρο, θα διε­ξα­χθεί ο μεγά­λος τελι­κός του Copa America ανά­με­σα στη Βρα­ζι­λία και το Περού.

Το Περού η μοναδική αήττητη ομάδα σε τελικό

Το Περού «ζει το όνει­ρό του», καθώς προ­κρί­θη­κε για τρί­τη φορά στην Ιστο­ρία του στον τελι­κό του Κόπα Αμέ­ρι­κα. Στον ημι­τε­λι­κό κέρ­δι­σε με 3–0 την κάτο­χο του τίτλου Χιλή. Και τις 2 φορές που έφτα­σε στον τελι­κό, το 1939 και το 1975, κατέ­κτη­σε το κύπελ­λο. Το όνει­ρό του είναι να επι­στρέ­ψει στο θρό­νο μετά από 44 χρόνια.

Η Βραζιλία θέλει την «κούπα» με μηδέν παθητικό

Στο «Μαρα­κα­νά» που ανα­μέ­νε­ται κατά­με­στο, η  «σελε­σάο» είναι το λογι­κό φαβο­ρί, τόσο επει­δή δεί­χνει καλύ­τε­ρη ομά­δα από τον αντί­πα­λο της, όσο κι επει­δή θα παί­ξει μπρο­στά στο ενθου­σιώ­δες κοι­νό της.  Κέρ­δι­σε στον ημι­τε­λι­κό με 2–0 την Αργε­ντι­νή και θέλει να σηκώ­σει για 9η φορά το τρό­παιο και 5η στα ισά­ριθ­μα Copa America που έχουν διε­ξα­χθεί στην έδρα της.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο