Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τελικό μετά από 8 χρόνια ο Παναθηναϊκός

Στον τελι­κό του Κυπέλ­λου Ελλά­δας για 30ή φορά στην Ιστο­ρία του και πρώ­τη έπει­τα από 8 χρό­νια, προ­κρί­θη­κε ο Πανα­θη­ναϊ­κός, καθώς επι­κρά­τη­σε (και) στον δεύ­τε­ρο ημι­τε­λι­κό της Λαμί­ας στο «Αθα­νά­σιος Διά­κος», αυτή τη φορά με 2–0 κι έκλει­σε θέση για το κατα­λη­κτι­κό ματς της διορ­γά­νω­σης, που θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί στις 21 Μαΐ­ου στο ΟΑΚΑ, διεκ­δι­κώ­ντας το 19ο τρό­παιό του στο θεσμό.

Με το προ­βά­δι­σμα του 1–0 απ’ τον πρώ­το αγώ­να, ο Πανα­θη­ναϊ­κός πήρε την κατο­χή της μπά­λας απ’ τα πρώ­τα λεπτά, ψάχνο­ντας ένα γρή­γο­ρο γκολ και μόλις στο 7’ έφτα­σε κοντά στο προ­βά­δι­σμα, όταν ο Παλά­σιος επι­χεί­ρη­σε να αιφ­νι­διά­σει από πολύ πλά­για τον Σαρά­νοβ, ο οποί­ος απέ­κρου­σε εντυ­πω­σια­κά με τα ακρο­δά­κτυ­λά του.

Στο 18’ ξανά ο Παλά­σιος υπο­δέ­χθη­κε την μπά­λα έξω απ’ την περιο­χή της Λαμί­ας, απέ­φυ­γε τον Σιμόν και πλά­σα­ρε με το αρι­στε­ρό, με την μπά­λα να περ­νά­ει ελά­χι­στα άουτ από το αρι­στε­ρό δοκά­ρι του Σαράνοβ.

Η Λαμία άρχι­σε να κλεί­νει καλύ­τε­ρα τους χώρους στον άξο­να μετά το 25’, δυσκο­λεύ­ο­ντας το παι­χνί­δι και τη δημιουρ­γία των «πρά­σι­νων», ενώ την ίδια ώρα έψα­χνε ένα γκολ κυρί­ως μέσω των στα­τι­κών φάσεων.

Στο 42’, ωστό­σο, ο Πανα­θη­ναϊ­κός πήρε «κεφά­λι» στο σκορ. Σε βαθιά μπα­λιά του Ρού­μπεν προς τον Φώτη Ιωαν­νί­δη, ο Τζα­νε­τό­που­λος δεν έκα­νε καλό υπο­λο­γι­σμό της μπά­λας, ο 22χρονος φορ μπή­κε «σφή­να» στη φάση κυνη­γώ­ντας τον στό­περ της Λαμί­ας, βγή­κε μπρο­στά του και πλά­σα­ρε από πλά­για θέση κάνο­ντας το 1–0 για τους «πρά­σι­νους». Αυτό ήταν το 6ο εφε­τι­νό τέρ­μα του Ιωαν­νί­δη, ο οποί­ος έχει σκο­ρά­ρει 4 φορές κόντρα στη Λαμία σε Super League και Κύπελ­λο Ελλάδας.

Στο δεύ­τε­ρο ημί­χρο­νο, ο Πανα­θη­ναϊ­κός συνέ­χι­ζε να ψάχνει το γκολ για να «καθα­ρί­σει» μια και καλή την πρό­κρι­ση και το πέτυ­χε στο 58’, χάρις στο πεί­σμα του Αϊτόρ. Ο Ισπα­νός εξτρέμ πίε­σε τον Σιμόν έξω απ’ την περιο­χή της Λαμί­ας, του έκλε­ψε την μπά­λα και την έδω­σε στον Βιγια­φά­νιες. Ο τελευ­ταί­ος γύρι­σε αμέ­σως προς τον Παλά­σιος μέσα στην περιο­χή, με τον Αργε­ντι­νό να πλα­σά­ρει εύστο­χα με το αρι­στε­ρό κάνο­ντας το 2–0 για τους «πρά­σι­νους».

Στο 62’ από χαμη­λή σέντρα του Προ­βυ­δά­κη στο δεύ­τε­ρο δοκά­ρι, ο Μπαν­γκου­ρά σκό­ρα­ρε από κοντά, όμως το τέρ­μα του ακυ­ρώ­θη­κε ως οφσάιντ, έπει­τα από την επι­βε­βαί­ω­ση κι από τον Πολω­νό VAR, Πάβελ Πσκιτ. Στο 75’ η Λαμία έφτα­σε κοντά στο γκολ της τιμής, όμως το πλα­σέ του Μπε­χα­ρά­νο, μπλό­κα­ρε εντυ­πω­σια­κά ο Μπρι­νιό­λι, ενώ στο 77’ ο γκολ­κί­περ των «πρά­σι­νων» μπλό­κα­ρε στα­θε­ρά και την κοντι­νή κεφα­λιά του Μπανγκουρά.

Στο 85’ ο Σαρά­νοβ είπε «όχι» στον Καρ­λί­τος σε τετ-α-τετ στε­ρώ­ντας ακό­μη ένα γκολ στους «πρά­σι­νους», ενώ δύο λεπτά αργό­τε­ρα το πλα­σέ του Τζαν­δά­ρη πέρα­σε πάνω από τα δοκά­ρια του Μπρι­νιό­λι στην τελευ­ταία φάση του αγώνα.

Διαι­τη­τής: Ρόμπερτ Μάντεν (Σκω­τί­ας)
Κίτρι­νες: Ταϊ­ρόν, Μπεχαράνο -

Οι συν­θέ­σεις των δύο ομάδων:

ΛΑΜΙΑ (Τζιαν­λού­κα Φέστα): Σαρά­νοβ, Σιμόν, Τζα­νε­τό­που­λος, Λού­κας, Προ­βυ­δά­κης, Τζαν­δά­ρης, Ταϊ­ρόν (68’ Νού­νιες), Μπε­χα­ρά­νο (86’ Γκέν­τσο­γλου), Σαρα­μα­ντάς, Ελευ­θε­ριά­δης (58’ Μπαν­γκου­ρά, 86’ λ. τρ. Μανου­σά­κης), Μανού­σος (68’ Καραμάνος).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιο­βά­νο­βιτς): Μπρι­νιό­λι, Κώτσι­ρας, Σέν­κε­φελντ, Βέλεθ (69’ Μαου­ρί­σιο), Χουάν­καρ, Ρού­μπεν (72’ Αλε­ξαν­δρό­που­λος), Βιγια­φά­νιες, Παλά­σιος (69’ Σάν­τσες), Γκα­τσί­νο­βιτς, Αϊτόρ (63’ Βιτάλ), Ιωαν­νί­δης (62’ Καρλίτος).

Πηγή: ΑΠΕ

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο