Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τεξανή πήγε το γιο της να εξεταστεί για τον κορονοϊό… κλειδωμένο στο πορτ-μπαγκάζ

Τεξα­νή που κλεί­δω­σε τον δεκα­τριά­χρο­νο γιο της στον… χώρο απο­σκευών του αυτο­κι­νή­του της για να τον πάει σε κέντρο όπου γίνο­νται δια­γνω­στι­κές εξε­τά­σεις για τον SARS-CoV‑2 είναι αντι­μέ­τω­πη με ποι­νι­κή δίω­ξη, αλλά δέχε­ται επί­σης εκδη­λώ­σεις συμπαράστασης.

Η Σάρα Μπιμ οδή­γη­σε τη Δευ­τέ­ρα 3η Ιανουα­ρί­ου ως το στά­διο Πρί­τζον του Χιού­στον, όπου μπο­ρεί κανείς να υπο­βλη­θεί σε τεστ χωρίς να βγει από το αυτοκίνητο.

Εξή­γη­σε στην υπεύ­θυ­νη του χώρου ότι είχε πάει για τον γιο της, που είχε θετι­κό απο­τέ­λε­σμα σε προη­γού­με­νο τεστ, όμως προ­τί­μη­σε να τον μετα­φέ­ρει μέσα στο πορτ-μπα­γκάζ, για να μειω­θεί ο κίν­δυ­νος να μολυν­θεί η ίδια.

Η υπάλ­λη­λος της εγκα­τά­στα­σης απαί­τη­σε να δει το παι­δί και ξεκα­θά­ρι­σε πως δεν θα γινό­ταν καμιά εξέ­τα­ση εάν ο έφη­βος δεν καθό­ταν στο πίσω κάθι­σμα του αυτοκινήτου.

Η αστυ­νο­μία, που κλή­θη­κε από την υπάλ­λη­λο, με τη βοή­θεια του υλι­κού από τις κάμε­ρες του συστή­μα­τος παρα­κο­λού­θη­σης, συνέ­λα­βε το Σάβ­βα­το την κυρία Μπιμ, η οποία είναι καθη­γή­τρια λυκεί­ου. Τη βαρύ­νει η κατη­γο­ρία ότι έθε­σε σε κίν­δυ­νο ανήλικο.

Αφέ­θη­κε ελεύ­θε­ρη την επο­μέ­νη, μετά την κατα­βο­λή εγγύ­η­σης 1.500 δολαρίων.

Χθες Δευ­τέ­ρα, παλιοί μαθη­τές της έστη­σαν πανό και πλα­κάτ γύρω από το σπί­τι της και της άφη­σαν γράμ­μα­τα συμπαράστασης.

Είναι «αλη­θι­νή υπε­ρη­ρω­ί­δα χωρίς κάπα», έγρα­ψε ένας, «απί­στευ­τη δασκά­λα, μητέ­ρα που αγα­πά τα παι­διά της, γυναί­κα που εμπνέ­ει». «Σε υπο­στη­ρί­ζου­με» και «μην κρί­νε­τε ένα βιβλίο από το εξώ­φυλ­λο», έγρα­ψαν άλλοι.

Η σαρα­ντά­ρα εργα­ζό­ταν ως πρό­σφα­τα σε λύκειο του Χιού­στον. Βρί­σκε­ται το τρέ­χον διά­στη­μα σε «διοι­κη­τι­κή άδεια».

Δεν διευ­κρι­νί­στη­κε πότε θα κλη­θεί ενώ­πιον δικαστηρίου.

Ναπο­λέ­ων Σου­κα­τζί­δης Το μεγα­λείο ενός αγω­νι­στή της Αντί­στα­σης, του Θέμου Κορνάρου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο