Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τεράστιο απεργιακό ποτάμι: Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά!

Ένα τεράστιο απεργιακό ποτάμι έχει πλημμυρίσει το κέντρο της Αθήνας.
Όταν η κεφαλή της πορείας είχε φτάσει σχεδόν στο Σύνταγμα,  από την Ομόνοια δεν είχαν ξεκινήσει ακόμα οι διαδηλωτές.

Οι χώροι δου­λειάς νέκρω­σαν και οι εργα­ζό­με­νοι απερ­γούν και δια­δη­λώ­νουν. Μαζί τους αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νοι και μικροί επαγ­γελ­μα­τί­ες, φοι­τη­τές, μαθη­τές, γυναί­κες, συντα­ξιού­χοι, οικο­γέ­νειες με μικρά παι­διά… Πίσω από τα πανό των Συν­δι­κά­των, των Συλ­λό­γων και των μαζι­κών φορέ­ων δια­τρα­νώ­νουν: Φτά­νει πια. Καμία ανα­μο­νή. Ξεση­κω­μός. Να μην πλη­ρώ­σει ξανά ο λαός.

Μαζι­κά, δυνα­μι­κά και συντε­ταγ­μέ­να απαι­τούν ουσια­στι­κές αυξή­σεις στους μισθούς και στις συντά­ξεις, Συλ­λο­γι­κές Συμ­βά­σεις που κατο­χυ­ρώ­νουν στα­θε­ρή δου­λειά με δικαιώ­μα­τα, ρεύ­μα και βασι­κά αγα­θά φτη­νά για το λαό.

Δεί­τε τη ροή του 902.gr για τη μεγά­λη απερ­για­κή κινητοποίηση

Μετα­τρέ­πουν την αγα­νά­κτη­σή και την οργή τους για όσα βιώ­νουν, σε δύνα­μη διεκ­δί­κη­σης και ελπί­δας, σε αγώ­να ενά­ντια στην αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή και τους «σωτή­ρες» που υπό­σχο­νται ξανά προ­ε­κλο­γι­κά λύσεις στα προ­βλή­μα­τά τους.

Η σημε­ρι­νή απερ­γία και η μεγά­λη δια­δή­λω­ση στο κέντρο της Αθή­νας απο­τε­λεί ένα απο­φα­σι­στι­κό βήμα για την κλι­μά­κω­ση του αγώ­να, που θα έχει συνέ­χεια, με νέες σκλη­ρές ανα­με­τρή­σεις με την εργο­δο­σία και το πολι­τι­κή της προσωπικό.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο