Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τετράδα έγιναν τα ζαρκαδάκια που περιθάλπει ο «Αρκτούρος»

Τετρά­δα έγι­ναν πλέ­ον τα ζαρ­κα­δά­κια που περι­θάλ­πει ο «Αρκτού­ρος» αφού βρέ­θη­καν εγκα­τα­λε­λειμ­μέ­να σε διά­φο­ρες περιο­χές της Ελλάδας.

Μετά τον τραυ­μα­τι­σμέ­νο στο πόδι Θωμά και τη Μάτα, στην παρέα προ­στέ­θη­καν η Σελίν και η Ανθή. Σύμ­φω­να με την οργά­νω­ση, η Σελίν βρέ­θη­κε στον οικι­σμό Σέλι­να, στο νομό Άρτας από κτη­νο­τρό­φο που την έσω­σε από μία αλε­πού που την κυνη­γού­σε και την είχε ήδη τραυ­μα­τί­σει ελα­φρά στο πρό­σω­πο. Η Ανθή βρέ­θη­κε στο Ανθο­χώ­ρι Καρ­δί­τσας από υπαλ­λή­λους ενός ξενο­δο­χεί­ου που την εντό­πι­σαν να τρι­γυρ­νά μόνη της κοντά σε δασι­κή περιο­χή, καλώ­ντας τη μαμά της.

«Είναι η επο­χή που έχου­με γέν­νες, γι’ αυτό και βρί­σκο­νται νεα­ρά ζαρ­κά­δια, τα οποία δια­χω­ρί­ζο­νται μωρά από τη μάνα ή για­τί τα κυνη­γά­νε σκυ­λιά ή άλλα άγρια ζώα», εξη­γεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η καθη­γή­τρια Κτη­νια­τρι­κής, με ειδι­κό­τη­τα στην περί­θαλ­ψη άγριων και εξω­τι­κών ζώων, Νατά­σα Κομνηνού.

Τα τέσ­σε­ρα μικρά ζαρ­κά­δια θα ζήσουν για περί­που έναν χρό­νο σε ειδι­κό χώρο στο Διε­θνές Περι­βαλ­λο­ντι­κό Κέντρο του «Αρκτού­ρου» και στη συνέ­χεια θα επα­νε­ντα­χθούν στο φυσι­κό περιβάλλον.

Με αφορ­μή τα περι­στα­τι­κά αυτά, η περι­βαλ­λο­ντι­κή οργά­νω­ση ενη­με­ρώ­νει τους κατοί­κους των ορει­νών περιο­χών, ότι όπως και με όλα τα άγρια ζώα, έτσι και με τα νεα­ρά ζαρ­κά­δια, θα πρέ­πει να απο­φεύ­γουν να έρχο­νται σε επα­φή μαζί τους ή να τα απο­μα­κρύ­νουν από το σημείο που τα βρί­σκουν, αν δεν συντρέ­χει σοβα­ρός λόγος και δεν κιν­δυ­νεύ­ει η υγεία τους. Τα ζαρ­κά­δια επι­λέ­γουν κάποιο απο­μο­νω­μέ­νο σημείο για να αφή­σουν τα μικρά τους και επι­στρέ­φουν συχνά για το τάισμα.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο