Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ: Τόλμησε στον αγώνα μαζί με το ΚΚΕ! — Ασπίδα για το τώρα και ελπίδα για το αύριο

Κυκλοφόρησε τετρασέλιδο φυλλάδιο του ΚΚΕ με τίτλο «Τόλμησε στον αγώνα μαζί με το ΚΚΕ! — Ασπίδα για το τώρα και ελπίδα για το αύριο», με αφορμή τις εξελίξεις που αφορούν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, την ενεργειακή φτώχεια, την ακρίβεια και τις θέσεις του ΚΚΕ.

Παρα­θέ­του­με το τετρασέλιδο:

Κάθε μέρα ερχό­μα­στε αντι­μέ­τω­ποι με νέες δυσκο­λί­ες, με νέους φόβους, με την ανα­σφά­λεια για το μέλ­λον. Μπρο­στά σε όλους μπαί­νει το δίλημ­μα: Ή θα συνε­χί­σου­με την ίδια πορεία, που είναι προ­δια­γε­γραμ­μέ­νη και φέρ­νει μόνο χει­ρό­τε­ρα για τον λαό…

Ή θα γίνου­με εμείς οι πρω­τα­γω­νι­στές των εξελίξεων…

Για­τί σήµε­ρα «όλα» το φωνάζουν…

30 χρό­νια µετά την ανα­τρο­πή του σοσια­λι­σµού, την αντε­πα­νά­στα­ση, τα µεγά­λα λόγια για τη στα­θε­ρό­τη­τα, την ειρή­νη και την ασφά­λεια κατέρ­ρευ­σαν σαν χάρ­τι­νος πύργος…

Για­τί πίσω από τον ιµπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­µο στην Ουκρανία…

Είναι µεγά­λοι επι­χει­ρη­µα­τι­κοί όµι­λοι, ισχυ­ρά κρά­τη και ιµπε­ρια­λι­στι­κές συµµα­χί­ες που παλεύ­ουν για το µοί­ρα­σµα αγο­ρών, σφαι­ρών επιρ­ρο­ής, για νέα κερ­δο­φό­ρα πεδία. Από τη µία οι ΗΠΑ — ΝΑΤΟ — ΕΕ και από την άλλη η Ρωσία και η Κίνα. Ο κίν­δυ­νος γενι­κευ­µέ­νου ιµπε­ρια­λι­στι­κού πολέ­µου είναι πιο ορα­τός από ποτέ.

Οι δια­κη­ρύ­ξεις και τα επι­χει­ρή­µα­τα των µεν και των δε για τον πόλε­µο είναι µόνο προ­σχή­µα­τα, προ­κει­µέ­νου να κρύ­ψουν ότι εδώ συγκρού­ο­νται δύο στρα­τό­πε­δα ληστών, που βάζουν στη µέση τους λαούς για τα συµφέ­ρο­ντά τους. Είναι µύθος ότι το ένα στρα­τό­πε­δο αντι­προ­σω­πεύ­ει την ελευ­θε­ρία και τη δηµο­κρα­τία και το άλλο τον αυταρ­χι­σµό. Είναι µύθος οτι οι µεν αµφι­σβη­τούν αρχές του Διε­θνούς Δικαί­ου και οι άλλοι το υπε­ρα­σπί­ζο­νται, όπως είναι µύθος ότι οι δε πολε­µά­νε ενά­ντια στην εθνι­κή κατα­πί­ε­ση και τον φασισµό.

Για­τί πίσω από την εµπλο­κή της Ελλά­δας στον ιµπε­ρια­λι­στι­κό πόλεµο…

Βρί­σκο­νται τα σχέ­δια των ελλη­νι­κών επι­χει­ρη­µα­τι­κών οµί­λων, που ποντά­ρουν σε «χρυ­σές δου­λειές» µε τη µετα­τρο­πή της χώρας σε «ενερ­γεια­κό και µετα­φο­ρι­κό κόµβο». Με τους εφο­πλι­στές που έχουν κλεί­σει συµβό­λαια για να µετα­φέ­ρουν το πανά­κρι­βο αµε­ρι­κα­νι­κό υγρο­ποι­η­µέ­νο αέριο (LNG), τα µονο­πώ­λια στην Ενέρ­γεια και µεγά­λους κατα­σκευα­στι­κούς οµί­λους να παζα­ρεύ­ουν επεν­δυ­τι­κές συνεργασίες.

Για λογα­ρια­σµό αυτών των συµφε­ρό­ντων η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ απο­γειώ­νει την πολε­µι­κή εµπλο­κή µε την παρα­χώ­ρη­ση κρί­σι­µων υπο­δο­µών, αλλά και µε την απο­στο­λή όπλων και στρα­τιω­τι­κού υλι­κού. Υλο­ποιεί τις κυρώ­σεις στη Ρωσία που απο­φα­σί­ζει η ΕΕ. Ψήφι­σε στη Βου­λή τη νέα Ελλη­νο­α­µε­ρι­κα­νι­κή Συµφωνία.

Για λογα­ρια­σµό αυτών των συµφε­ρό­ντων, µε ξεχω­ρι­στή συµβο­λή και της κυβέρ­νη­σης του ΣΥΡΙΖΑ, η χώρα από τη Σού­δα µέχρι την Αλε­ξαν­δρού­πο­λη έχει γεµί­σει ΝΑΤΟι­κές βάσεις στρα­τη­γι­κής σηµα­σί­ας, που απο­τε­λούν ορµη­τή­ρια πολέ­µου µετα­τρέ­πο­ντας τη χώρα σε «θύτη» και τον λαό σε στό­χο αντιποίνων.

Για λογα­ρια­σµό αυτών των συµφε­ρό­ντων στή­νο­νται παζά­ρια που ενι­σχύ­ουν τις αµφι­σβη­τή­σεις κυριαρ­χι­κών δικαιω­µά­των και συνό­ρων από την Τουρ­κία, µε απο­τέ­λε­σµα την έντα­ση στα Ελλη­νο­τουρ­κι­κά και το «θερµό» καλο­καί­ρι που όλοι προβλέπουν.

Για­τί πίσω από την ενερ­γεια­κή φτώχεια…

Είναι ο λογα­ρια­σµός της πανά­κρι­βης Ενέρ­γειας, ο κίν­δυ­νος για την ενερ­γεια­κή επάρ­κεια της χώρας, ακρι­βώς λόγω των συµφε­ρό­ντων των εγχώ­ριων, µεγά­λων οµίλων.

Είναι η πολι­τι­κή της απε­λευ­θέ­ρω­σης της Ενέρ­γειας της ΕΕ.

Είναι η πολι­τι­κή της λεγό­µε­νης πρά­σι­νης µετά­βα­σης που οδη­γεί στην απα­ξί­ω­ση ενερ­γεια­κών πηγών της χώρας. Είναι το εµπό­ριο ρύπων και το χρη­µα­τι­στή­ριο ενέρ­γειας. Είναι η «µονο­καλ­λιέρ­γεια» των ΑΠΕ µε κρι­τή­ριο όχι την αρµο­νι­κή αξιο­ποί­η­ση όλων των µορ­φών Ενέρ­γειας, αλλά την προ­ώ­θη­ση των επεν­δυ­τι­κών σχε­δια­σµών ενερ­γεια­κών οµί­λων. Αυτήν την πολι­τι­κή επι­τα­χύ­νει η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, έχο­ντας την ουσια­στι­κή στή­ρι­ξη του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ, του ΜέΡΑ25 που απο­δέ­χο­νται τη λεγό­µε­νη πρά­σι­νη µετά­βα­ση της ΕΕ. Είναι υπο­κρι­τι­κό το ενδια­φέ­ρον των κρα­τών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ για το περι­βάλ­λον. Οι ίδιοι είναι που ρίχνουν λάδι στη φωτιά του πολέ­µου, που εξαγ­γέλ­λουν νέα εξο­πλι­στι­κά προ­γρά­µµα­τα, που αντι­κα­θι­στούν το ρωσι­κό φυσι­κό αέριο µε το ρυπο­γό­νο και πανά­κρι­βο αµε­ρι­κα­νι­κό LNG.

Για­τί πίσω από το τσα­κι­σµέ­νο λαϊ­κό εισό­δη­µα και την ακρί­βεια που µαστί­ζει τον λαό…

Είναι τα απί­στευ­τα κέρ­δη που συσ­σω­ρεύ­ουν τα µονο­πώ­λια. Είναι το κυνή­γι και ο αντα­γω­νι­σµός για τα µεγα­λύ­τε­ρα µερί­δια στις αγο­ρές, είναι το άγριο φορο­κυ­νη­γη­τό για τα λαϊ­κά στρώ­µα­τα και οι φορο­α­παλ­λα­γές για το κεφάλαιο.

Είναι ο καθη­λω­µέ­νος κατώ­τα­τος µισθός, η άρνη­ση κυβέρ­νη­σης και εργο­δο­σί­ας για την υπο­γρα­φή κλα­δι­κών Συλ­λο­γι­κών Συµβά­σε­ων Εργασίας.

Είναι το κρα­τι­κό χρή­µα που δίνε­ται για τη στή­ρι­ξη των «επεν­δύ­σε­ων» των επι­χει­ρη­µα­τι­κών οµί­λων, τα πακέ­τα του Ταµεί­ου Ανά­κα­µψης της ΕΕ…

Είναι η νέα οικο­νο­µι­κή κρί­ση που απει­λεί εργα­τι­κά — λαϊ­κά δικαιώ­µα­τα και φέρ­νει νέα αστά­θεια στην­ζωή των εργαζοµένων.

Πίσω από τον κίν­δυ­νο µιας διε­θνούς επι­σι­τι­στι­κής κρί­σης µε επι­πτώ­σεις και στην χώρα µας…

Είναι ο ιµπε­ρια­λι­στι­κός πόλε­µος στην Ουκρα­νία, οι επι­πτώ­σεις από την πολι­τι­κή των κυρώ­σε­ων, αλλά και η δια­χρο­νι­κή υπο­νό­µευ­ση των παρα­γω­γι­κών δυνα­το­τή­των της χώρας για επάρ­κεια σε µία σει­ρά από απα­ραί­τη­τα προ­ϊ­ό­ντα (π.χ. µαλα­κό σιτά­ρι, ζωο­τρο­φές, κρέ­ας κ.ά.) και πρώ­τες ύλες.

Είναι ο µύθος ότι δήθεν από την αντα­γω­νι­στι­κό­τη­τα και την παγκό­σµια αγο­ρά θα βγαί­νουν κερ­δι­σµέ­νοι και οι «µικροί» και οι «µεγά­λοι».

Η «στα­θε­ρό­τη­τά» τους σηµαί­νει αστά­θεια διαρ­κεί­ας για τη ζωή του λαού…

Η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ συνε­χί­ζει απο­φα­σι­στι­κά στον αντι­λαϊ­κό δρό­µο, εµφα­νί­ζο­ντάς τον ως τον µονό­δρο­µο της «στα­θε­ρό­τη­τας», της «ασφά­λειας» από τον οποίο έχει δήθεν ο λαός να κερδίσει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ έχουν βαριές ευθύ­νες όχι µόνο για­τί αυτόν τον δρό­µο υπη­ρέ­τη­σαν και όταν κυβέρ­νη­σαν και ως αντι­πο­λί­τευ­ση, αλλά και για­τί σήµε­ρα δηλώ­νουν πίστη:

‣ Στις ΝΑΤΟι­κές και ευρω­ε­νω­σια­κές «δεσµεύ­σεις» της χώρας.

‣ Στην «πρά­σι­νη µετά­βα­ση» και την απε­λευ­θέ­ρω­ση της Ενέργειας.

‣ Στο στό­χο µετα­τρο­πής της χώρας σε ενερ­γεια­κό και µετα­φο­ρι­κό κόµβο.

‣ Στα σχέ­δια του Ταµεί­ου Ανά­κα­µψης της ΕΕ και τους αντι­λαϊ­κούς του στό­χους, το νέο αυτό υπε­ρµνη­µό­νιο για τους λαούς.

Αυτά θα απο­τε­λούν και το πρό­γρα­µµα όποιας κυβέρ­νη­σης κι αν προ­κύ­ψει από τις επερ­χό­µε­νες εκλογές.

Γι’ αυτό:

‣ Οι θέσεις και οι προ­τά­σεις τους για µια σει­ρά ζητή­µα­τα µοιά­ζουν πολύ µε τις θέσεις της ΝΔ.

‣ Έχουν ψηφί­σει από κοι­νού έναν µεγά­λο όγκο αντι­λαϊ­κών νοµο­σχε­δί­ων που κατέ­θε­σε η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ

‣ Μαζί βρέ­θη­καν να χει­ρο­κρο­τούν, άλλοι µε καµά­ρι και άλλοι στα µου­λω­χτά, τον Ζελέν­σκι και τους ναζί του Αζόφ στη Βουλή.

‣ Οι καβγά­δες τους στην πρα­γµα­τι­κό­τη­τα γίνο­νται για το ποιος µπο­ρεί να υλο­ποι­ή­σει πιο εύκο­λα την αντι­λα κή πολιτική…

Γι’ αυτό επι­στρα­τεύ­ο­νται στα λόγια «αντι­δε­ξιά συν­θή­µα­τα» που δεν έχουν κανέ­να ουσια­στι­κό νόη­µα, αφού υπε­ρα­σπί­ζο­νται την ίδια στρατηγική.

Τα σενά­ρια δήθεν προ­ο­δευ­τι­κών κυβερ­νή­σε­ων ή άλλων σχη­µά­των κυβερ­νή­σε­ων συνερ­γα­σί­ας, παρά τις ελά­χι­στες δια­φο­ρο­ποι­ή­σεις, έχουν δεδο­µέ­νο αντι­λαϊ­κό πρόγραµµα.

Τέτοιες κυβερ­νή­σεις έχει ξανα­ζή­σει ο λαός και έχει βιώ­σει την απο­γο­ή­τευ­ση και τις ψεύ­τι­κες ελπί­δες. Τα συµφέ­ρο­ντα των επι­χει­ρη­µα­τι­κών οµί­λων προ­ϋ­πο­θέ­τουν το χτύ­πη­µα των εργα­τι­κών — λαϊ­κών συµφε­ρό­ντων. Δεν υπάρ­χει κυβέρ­νη­ση στο έδα­φος του καπι­τα­λι­σµού που να µπο­ρεί να δώσει απα­ντή­σεις από τη σκο­πιά των ανα­γκών του λαού.

ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ!

Μπροστά οι ανάγκες του λαού!

Υπάρ­χει απά­ντη­ση από τη σκο­πιά των λαϊ­κών συμφερόντων!

Απαι­τεί σύγκρου­ση με τη στρα­τη­γι­κή των μονο­πω­λί­ων, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, με τις «προ­τε­ραιό­τη­τες» του αντι­λαϊ­κού κρά­τους, με τις «αντο­χές της οικονομίας»…

Απαι­τεί απε­µπλο­κή της Ελλά­δας από τον πόλεµο!

Δεν δια­λέ­γου­µε στρα­τό­πε­δο καπιτα-ληστών!

Οι θέσεις και η δρά­ση του ΚΚΕ ράγι­σαν το γυα­λί της ευρω­α­τλα­ντι­κής συναί­νε­σης. Οι µπο­για­τι­σµέ­νες ΝΑΤΟι­κές φρε­γά­τες, τα µπλό­κα σε ΝΑΤΟι­κές αµα­ξο­στοι­χί­ες και κοµβόι στην Αλε­ξαν­δρού­πο­λη κ.α. εξέφρασαν:

Το ηχη­ρό ΟΧΙ του λαού µας στην εµπλο­κή της Ελλά­δας στο µακελειό.

Την απόρ­ρι­ψη του ΝΑΤΟι­κού κου­τό­χορ­του από πλα­τιά λαϊ­κά στρώµατα.

Το συµφέ­ρον του ελλη­νι­κού λαού είναι στον αγώ­να για:

Να κλεί­σουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

Να µην τολµή­σει η κυβέρ­νη­ση να στεί­λει προ­σω­πι­κό των Ενό­πλων Δυνά­µε­ων στην Ουκρα­νία ή οπου­δή­πο­τε αλλού εκτός συνόρων.

Να ακυ­ρω­θεί η ελε­ει­νή Ελλη­νο­α­µε­ρι­κα­νι­κή Συµφω­νία για τις Βάσεις.

Ο αγώ­νας για την απε­µπλο­κή της χώρας µας από τον ιµπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­µο στην Ουκρα­νία, από τους σχε­δια­σµούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, είναι η µόνη εγγύ­η­ση για την υπε­ρά­σπι­ση των κυριαρ­χι­κών δικαιω­µά­των, για την ενα­ντί­ω­ση στην αµφι­σβή­τη­ση των συνό­ρων της χώρας.

Ο λαός µπο­ρεί να χαρά­ξει τη δική του πορεία, ειρή­νης, συνερ­γα­σί­ας και κοι­νής πάλης µε όλους τους λαούς, µε απο­δέ­σµευ­ση από ΝΑΤΟ-ΕΕ, µε τον λαό αφέ­ντη στον τόπο του, µε την εξου­σία στα δικά του χέρια.

Απά­ντη­ση στην ενερ­γεια­κή φτώχεια…

…σηµαί­νουν µόνο οι προ­τά­σεις πάλης

που έχει κατα­θέ­σει το ΚΚΕ:

Σχέ­διο άµε­σης αξιο­ποί­η­σης εγχώ­ριων πηγών ορυ­κτών καυ­σί­µων ‑όπως ο λιγνί­της- κόντρα στις δεσµεύ­σεις της ΕΕ για την «πρά­σι­νη ανά­πτυ­ξη» και το εµπό­ριο ρύπων.

Κατάρ­γη­ση του Χρη­µα­τι­στη­ρί­ου ενέρ­γειας και όλων των συµβά­σε­ων που καθο­ρί­ζουν τις ρήτρες αναπροσαρµογής.

Από­συρ­ση της χώρας από τις κυρώ­σεις της ΕΕ προς τη Ρωσία, που τελι­κά τις πλη­ρώ­νει ο λαός, ενώ τµή­µα­τα του κεφα­λαί­ου θησαυ­ρί­ζουν από τη µετα­φο­ρά του πανά­κρι­βου αµε­ρι­κα­νι­κού LNG.

Κατάρ­γη­ση του Ειδι­κού Φόρου Κατα­νά­λω­σης και του ΦΠΑ σε πετρέ­λαιο, βεν­ζί­νη, φυσι­κό αέριο και ηλε­κτρι­κή ενέργεια.

Γεν­ναία µεί­ω­ση και πλα­φόν στην τιµή του ηλε­κτρι­κού ρεύ­µα­τος και του φυσι­κού αερίου.

● Κατάρ­γη­ση της χρέ­ω­σης του χαρα­τσιού των ΑΠΕ στους λογα­ρια­σµούς ρεύµατος.

Καµία δια­κο­πή ρεύ­µα­τος σε όσους δεν µπο­ρούν να αντα­πο­κρι­θούν στους υπέ­ρο­γκους λογα­ρια­σµούς. Δια­γρα­φή χρε­ών για τα εργα­τι­κά και λαϊ­κά νοι­κο­κυ­ριά και τους επαγγελµατίες.

Απά­ντη­ση συνο­λι­κά απέ­να­ντι στην ακρί­βεια µπο­ρούν να δώσουν µόνο οι προ­τά­σεις του ΚΚΕ και οι διεκ­δι­κή­σεις του εργα­τι­κού — λαϊ­κού κινήµατος

Στη­ρί­ζου­µε την πρό­τα­ση εργα­τι­κών σωµα­τεί­ων, Οµο­σπον­διών, Εργα­τι­κών Κέντρων για τη νέα Εθνι­κή Γενι­κή Συλ­λο­γι­κή Σύµβα­ση Εργα­σί­ας µε αύξη­ση του κατώ­τα­του µισθού.

● Επα­να­φο­ρά του 13ου και 14ου µισθού για το Δηµό­σιο, της 13ης και 14ης σύνταξης.

Αυξή­σεις στις συντάξεις.

Επί­δο­µα ανερ­γί­ας στα 600 ευρώ για όλους τους ανέργους.

Γεν­ναία µεί­ω­ση και πλα­φόν στις τιµές στα βασι­κά είδη πλα­τιάς κατα­νά­λω­σης, όπως δια­τρο­φής (π.χ. ψωµί, γάλα, άλευ­ρα, έλαια), ένδυ­σης κ.ο.κ.

Κατάρ­γη­ση του ΦΠΑ στα βασι­κά είδη πλα­τιάς λαϊ­κής κατανάλωσης.

Επι­δό­τη­ση ενοι­κί­ου για λαϊ­κά νοι­κο­κυ­ριά, τους φοι­τη­τές και τις µικρές επι­χει­ρή­σεις, διεύ­ρυν­ση των κρι­τη­ρί­ων έντα­ξης και αύξη­ση της επιδότησης.

Κατάρ­γη­ση του ΕΝΦΙΑ για τα λαϊ­κά νοικοκυριά.

Κατάρ­γη­ση του Τέλους Επι­τη­δεύ­µα­τος για τους επαγγελµατίες.

Απά­ντη­ση στον κίν­δυ­νο επι­σι­τι­στι­κής κρίσης:

● Επί­τα­ξη των απο­θε­µά­των και των εισα­γω­γών σε είδη δια­τρο­φής και ζωο­τρο­φές όπου κατα­γρά­φε­ται έλλει­µµα και διά­θε­σή τους στην κατα­νά­λω­ση και στην κτη­νο­τρο­φία χωρίς χον­δρε­µπο­ρι­κό και βιο­µη- χανι­κό κέρδος.

● Να κρα­τι­κο­ποι­η­θεί και να στη­ρι­χθεί η Βιο­µη­χα­νία Φωσφο­ρι­κών Λιπα­σµά­των για παρα­γω­γή και διά­θε­ση φθη­νών λιπα­σµά­των στους αγρότες.

● Να στα­µα­τή­σει η παρα­γω­γή βιο­ντί­ζελ από φυτι­κά έλαια.

● Να πατα­χθεί η µαύ­ρη αγορά.

● Να απα­γο­ρευ­τούν οι εξα­γω­γές στα προ­ϊ­ό­ντα στα οποία η παρα­γω­γή είναι ελλειµµατική.

● Να στη­ρι­χθούν οι καλ­λιέρ­γειες εαρι­νών σιτη­ρών και ηλί­αν­θου και η κτη­νο­τρο­φι­κή παραγωγή.

● Μέτρα για τη µεί­ω­ση του κόστους παρα­γω­γής των αγρο­τών (π.χ. αφο­ρο­λό­γη­το πετρέ­λαιο, κατάρ­γη­ση της ρήτρας ανα­προ­σα­ρµο­γής στο ρεύ­µα) και κατο­χύ­ρω­ση κατώ­τε­ρων εγγυ­η­µέ­νων τιµών

Δεν θα πλη­ρώ­σου­µε τον πόλεµο!

Δεν θα πλη­ρώ­σου­µε τη νέα κρίση!

Με πιο ισχυ­ρό ΚΚΕ για να «κάψου­με» όλα τα αντι­λαϊ­κά σενά­ρια της επό­με­νης ημέρας

Συµπο­ρευό­µε­νοι µε το ΚΚΕ, τη µονα­δι­κή πολι­τι­κή δύνα­µη που στέ­κε­ται µε συνέ­πεια και στα­θε­ρό­τη­τα στο πλευ­ρό των εργα­τι­κών — λαϊ­κών συµφε­ρό­ντων σε όλα τα πεδία.

Όπου οι εργα­ζό­µε­νοι δεν περί­µε­νουν κανέ­να σωτή­ρα αλλά µε την δική τους οργά­νω­ση, µε δυνα­τά σωµα­τεία και αλλη­λεγ­γύη, γίνο­νται µια γρο­θιά, συγκρού­ο­νται µε την εργο­δο­σία και το κρά­τος της, µε τους αντερ­γα­τι­κούς νόµους της τελευ­ταί­ας δεκα­ε­τί­ας και βάζουν µπρο­στά τα δικά τους αιτή­µα­τα, µόνο έτσι µπο­ρούν να απο­τρέ­ψουν αρνη­τι­κές εξε­λί­ξεις, να έχουν µικρές επιτυχίες.

Αυτό απέ­δει­ξαν και απο­δει­κνύ­ουν ο αγώ­νας στην COSCO, των Οικο­δό­µων, στη efood κ.ά.

Εκεί οι κοµµου­νι­στές ήταν και είναι στην πρώ­τη γραµµή.

Μέσα στους αγώ­νες µπο­ρεί ο καθέ­νας και η καθε­µιά να δει ότι µία επι­λο­γή έχει: Αντί­στα­ση στην αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή της κυ- βέρ­νη­σης της ΝΔ, καµία ανα­µο­νή από τους δήθεν προ­ο­δευ­τι­κούς σωτή­ρες, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, που διεκ­δι­κούν την σκυ­τά­λη για να συνε­χί­σουν από εκεί που το έχει πάει η ΝΔ.

Εµπι­στο­σύ­νη στη δύνα­µη του οργα­νω­µέ­νου αγώ­να, στη συµπό­ρευ­ση µε το ΚΚΕ, για να δυνα­µώ­σει η ελπί­δα, η προ­ο­πτι­κή για τον λαό.

Η προ­ο­πτι­κή των µικρών και µεγα­λύ­τε­ρων αντι­στά­σε­ων του σήµε­ρα βρί­σκε­ται στον συνο­λι­κό αγώ­να αντι­πα­ρά­θε­σης µε το σάπιο καπι­τα­λι­στι­κό σύστη­µα, µε την εξου­σία των µονο­πω­λί­ων, µε τις ιµπε­ρια­λι­στι­κές συµµαχίες.

ΚΚΕ — Η μονα­δι­κή δύνα­μη που δίνει διέ­ξο­δο στη λαϊ­κή πάλη!

Το ΚΚΕ τεκµη­ριώ­νει στο πρό­γρα­µµά του ότι ο λαός µπο­ρεί να ζήσει πολύ καλύ­τε­ρα µε βάση τις δυνα­τό­τη­τες του σήµερα.

Μόνο η εργα­τι­κή — λαϊ­κή εξου­σία µπο­ρεί να εξα­σφα­λί­σει τα εργα­τι­κά – λαϊ­κά συµφέ­ρο­ντα, µόνο η νέα σοσια­λι­στι­κή οικο­νο­µι­κή και κοι­νω­νι­κή οργά­νω­ση, ο κεντρι­κός επι­στη­µο­νι­κός σχε­δια­σµός στη βάση της κοι­νω­νι­κής ιδιο­κτη­σί­ας µπο­ρεί να εξα­σφα­λί­σει ότι οι τερά­στιες δυνα­τό­τη­τες της επο­χής µας θα υπη­ρε­τή­σουν τον εργα­ζό­µε­νο άνθρω­πο, τις σύγ­χρο­νες ανά­γκες του λαού για δου­λειά, ζωή, υγεία, ειρή­νη και συνερ­γα­σία µε όλους τους λαούς.

Η συµπό­ρευ­ση και η ενί­σχυ­ση του ΚΚΕ παντού, στους τόπους δου­λειάς, στους αγώ­νες και τις εκλο­γές είναι συµβο­λή στον αγώ­να για αυτήν την προ­ο­πτι­κή, για τη µόνη διέ­ξο­δο υπέρ του λαού, που είναι το σύγ­χρο­νο και το ανα­γκαίο για τον 21ο αιώνα.

Κατεβάστε το τετρασέλιδο σε μορφή pdf

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο