Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΤΕ Αργολίδας ΚΚΕ: «Προκλητικά ανεύθυνη» η στάση της κυβέρνησης για τα κρούσματα κορονοϊού, σε ξενοδοχείο που φιλοξενεί πρόσφυγες

«Προ­κλη­τι­κά ανεύ­θυ­νη» χαρα­κτη­ρί­ζει η Τομε­α­κή Επι­τρο­πή Αργο­λί­δας τη στά­ση της κυβέρ­νη­σης για τα κρού­σμα­τα κορο­νοϊ­ού, σε ξενο­δο­χείο που φιλο­ξε­νεί πρό­σφυ­γες, στο Πόρ­το Χέλι.

Συγκε­κρι­μέ­να, υπο­γραμ­μί­ζει τα εξής:

«Καταγ­γέλ­λου­με για ακό­μα μια φορά την κυβέρ­νη­ση της ΝΔ για την πρω­το­φα­νή ολι­γω­ρία που έδει­ξε όσον αφο­ρά την έγκαι­ρη αντι­με­τώ­πι­ση της επι­κίν­δυ­νης κατά­στα­σης με την επι­δη­μία του COVID-19 στο ξενο­δο­χείο ”Γαλα­ξί­ας” στο Πόρ­το Χέλι του Δήμου Ερμιο­νί­δος, που δια­μέ­νουν 500 περί­που πρό­σφυ­γες και μετα­νά­στες. Η ΤΕ Αργο­λί­δος έγκαι­ρα έχει ανα­δεί­ξει το ζήτη­μα αυτό με δυο ανα­κοι­νώ­σεις τις προη­γού­με­νες ήμερες.

Από την Μ.Πέμπτη είναι γνω­στό ότι εργα­ζό­με­νη στο ξενο­δο­χείο βρέ­θη­κε θετι­κή στον ιό. Στη συνέ­χεια μια 39χρονη γυναί­κα πρό­σφυ­γας πέθα­νε χωρίς να είναι ακό­μα γνω­στή η αιτία. Χθες δια­γνώ­στη­κε με κορο­νο­ϊό, μια 28χρονη γυναί­κα πρό­σφυ­γας, έξι μηνών έγκυος, που εισή­χθη για άλλο λόγο στο νοσο­κο­μείο του Ναυπλίου.

Από τη μία έχου­με την κυβέρ­νη­ση να ”βάλ­λει” σε όλους τους τόνους για την ανά­γκη τήρη­σης της ”κοι­νω­νι­κής από­στα­σης”, για­τί όντως η μετα­δο­τι­κό­τη­τα είναι πολύ μεγά­λη και από μέρα σε μέρα κρί­νε­ται η πορεία αντι­με­τώ­πι­σής του ιού. Από την άλλη, ενώ η εργα­ζό­με­νη φαί­νε­ται ότι είχε συμ­πτώ­μα­τα πριν από δυο εβδο­μά­δες, τελι­κά δια­γνώ­στη­κε θετι­κή στον κορο­νο­ϊό, μόλις πριν πέντε μέρες. Όχι μόνο δεν προ­έ­βη­σαν σε άμε­σους προ­λη­πτι­κούς ελέγ­χους, αμέ­σως μετά τον εντο­πι­σμό συμ­πτω­μά­των στην εργα­ζό­με­νη της δομής πριν από δύο εβδο­μά­δες, αλλά ακό­μα και μετά τη διά­γνω­ση, οι 500 πρό­σφυ­γες και μετα­νά­στες, οι εργα­ζό­με­νοι στο ξενο­δο­χείο, οι κάτοι­κοι της περιο­χής ουσια­στι­κά αφέ­θη­καν στην τύχη τους, για ένα κρί­σι­μο χρο­νι­κό διά­στη­μα του­λά­χι­στον πέντε ημερών!

Η ατο­μι­κή ευθύ­νη δεν μπο­ρεί και δεν πρέ­πει να κρύ­ψει τη γύμνια των κρα­τι­κών μηχα­νι­σμών για την προ­στα­σία της δημό­σιας υγεί­ας. Όλες οι κυβερ­νή­σεις υπη­ρε­τούν την πολι­τι­κή υπέρ της κερ­δο­φο­ρί­ας του κεφα­λαί­ου, πολι­τι­κή που συνα­πο­φα­σί­ζε­ται και εκπο­ρεύ­ε­ται από την ΕΕ, που θέλει τον εγκλω­βι­σμό χιλιά­δων προ­σφύ­γων και μετα­να­στών, μετα­τρέ­πο­ντας τις δομές φιλο­ξε­νί­ας σε σύγ­χρο­να κρε­μα­τό­ρια των κατα­τρεγ­μέ­νων από τους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς πολέμους.

Τώρα πρέ­πει να προ­χω­ρή­σει στη λήψη ριζι­κών μέτρων!

Χωρίς άλλη καθυ­στέ­ρη­ση η κυβέρ­νη­ση πρέ­πει να προ­χω­ρή­σει στη δημιουρ­γία ιατρεί­ων, εξο­πλι­σμέ­νων και στε­λε­χω­μέ­νων με το απαι­τού­με­νο ιατρι­κό και νοση­λευ­τι­κό προ­σω­πι­κό στο ξενο­δο­χείο που φιλο­ξε­νού­νται πρόσφυγες.

Να λάβει όλα τα κατάλ­λη­λα μέτρα υγιει­νής και πρό­λη­ψης, όπως συχνή απο­λύ­μαν­ση των χώρων, εξα­σφά­λι­ση καθα­ρού και ζεστού νερού, δωρε­άν χορή­γη­ση όλων των υλι­κών ατο­μι­κής υγιει­νής, απο­φυ­γή συν­θη­κών συγ­χρω­τι­σμού κ.ά.

Παράλ­λη­λα πρέ­πει να ξεκι­νή­σει αμέ­σως, έναν οργα­νω­μέ­νο απε­γκλω­βι­σμό όλων των προ­σφύ­γων και μετα­να­στών δια­σφα­λί­ζο­ντας τις κατάλ­λη­λες συν­θή­κες υγιει­νής και αρχί­ζο­ντας από τις ευά­λω­τες και ευπα­θείς ομάδες».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο