Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ: Ανακοίνωση για το αντικομμουνιστικό παραλήρημα του Τζήμερου σε σύναξη στη Χαλκίδα

Σε ανα­κοί­νω­σή της η Τομε­α­κή Επι­τρο­πή Εύβοιας του ΚΚΕ για το αντι­κομ­μου­νι­στι­κό παρα­λή­ρη­μα του Τζή­με­ρου σε σύνα­ξη στη Χαλ­κί­δα αναφέρει:

«Για άλλη μια φορά ο Θάνος Τζή­με­ρος, πρό­ε­δρος του μορ­φώ­μα­τος “Δημιουρ­γία Ξανά”, εκτό­ξευ­σε τον αντι­κομ­μου­νι­στι­κό του οχε­τό απέ­να­ντι στο ΚΚΕ, από την ομι­λία του στη σύνα­ξη συγ­γε­νών και φίλων την Κυρια­κή το βρά­δυ στη Χαλκίδα.

Είναι φανε­ρό ότι μπρο­στά στη δυνα­μι­κή συσπεί­ρω­σης και συστρά­τευ­σης με το ΚΚΕ εργα­ζο­μέ­νων, λαϊ­κών ανθρώ­πων, οι εχθροί του εργα­ζό­με­νου λαού ενοχλούνται.

Με κατα­με­ρι­σμέ­νους ρόλους η μεγα­λο­ερ­γο­δο­σία έχει ξαμο­λύ­σει τους ανθρώ­πους της για να ανα­κό­ψουν αυτήν τη δυναμική.

Σε αυτή την επι­χεί­ρη­ση έχει περί­ο­πτη θέση ο Τζή­με­ρος, γνω­στός αντι­κομ­μου­νι­στής, εχθρός των αγώ­νων του λαού, σε δια­τε­ταγ­μέ­νη υπη­ρε­σία κατ’ επα­νά­λη­ψη να προ­κα­λεί, να δημιουρ­γεί επει­σό­δια εκφρά­ζο­ντας το μίσος του απέ­να­ντι στο εργα­τι­κό — λαϊ­κό κίνη­μα. Δεν έχει περά­σει πολύς και­ρός από τη θρα­σύ­δει­λη και τρα­μπού­κι­κη συμπε­ρι­φο­ρά του σε συνε­δρί­α­ση του Περι­φε­ρεια­κού Συμ­βου­λί­ου Αττι­κής, ο οποί­ος, αφού πρώ­τα έσκι­σε αφί­σες που καλού­σαν τους εργα­ζό­με­νους σε απερ­γία, στη συνέ­χεια προ­πη­λά­κι­σε και χτύ­πη­σε την Αλε­ξάν­δρα Μπα­λού, περι­φε­ρεια­κή σύμ­βου­λο της “Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης” και στέ­λε­χος του ΚΚΕ.

Τώρα ήρθε στη Χαλ­κί­δα για να μιλή­σει για παθο­γέ­νειες της χώρας που οδή­γη­σαν στην κρί­ση και στα μνη­μό­νια. Παθο­γέ­νεια χαρα­κτη­ρί­ζει το δικαί­ω­μα των από­μα­χων της δου­λειάς να έχουν μια αξιο­πρε­πή σύντα­ξη. Παθο­γέ­νεια χαρα­κτη­ρί­ζει να έχει ο εργα­ζό­με­νος λαός ένα κερα­μί­δι πάνω από το κεφά­λι του, το δικό του σπί­τι, χωρίς να ανα­γκά­ζε­ται να το χρυ­σο­πλη­ρώ­νει σε τρά­πε­ζες και ΕΝΦΙΑ. Ανα­πα­ρά­γει όλη την αντι­δρα­στι­κή σαβού­ρα του συστή­μα­τος της εκμε­τάλ­λευ­σης που φορ­τώ­νει στο λαό τα βάρη της καπι­τα­λι­στι­κής κρί­σης και της ανά­πτυ­ξης που προ­ϋ­πο­θέ­τει τσα­κι­σμέ­να τα λαϊ­κά δικαιώ­μα­τα για να κερ­δο­φο­ρούν οι μεγά­λοι επι­χει­ρη­μα­τι­κοί όμιλοι.

Γι’ αυτό επι­τί­θε­ται στο ΚΚΕ με τα περί “θεσμι­κής ανο­μί­ας που δια­κρί­νει τη χώρα και μήτρα της είναι το ΚΚΕ”! Για­τί αυτό που υπη­ρε­τεί είναι όλο το αντερ­γα­τι­κό — αντι­λαϊ­κό θεσμι­κό πλαί­σιο που έχουν φρο­ντί­σει για λογα­ρια­σμό του κεφα­λαί­ου να νομο­θε­τή­σουν και υλο­ποι­ή­σουν οι κυβερ­νή­σεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ χθες, του ΣΥΡΙΖΑ σήμε­ρα που το επε­κτεί­νει παρά τις φαν­φά­ρες περί “επι­στρο­φής στην κανονικότητα”.

Το επι­βε­βαιώ­νει άλλω­στε και το ακρο­α­τή­ριο που του έστη­σαν στε­λέ­χη της ΝΔ, με πρώ­το και καλύ­τε­ρο τον πρό­ε­δρο της ΝΟΔΕ Εύβοιας.

Επι­τί­θε­ται στο ΚΚΕ για­τί από θέσεις αρχής το ΚΚΕ υπε­ρα­σπί­ζε­ται τα λαϊ­κά συμ­φέ­ρο­ντα, για­τί αμφι­σβη­τεί το νόμο της ζού­γκλας, αμφι­σβη­τεί τη θυσία των σύγ­χρο­νων ανα­γκών του λαού για να κερ­δο­φο­ρούν οι λίγοι.

Καλού­με τους εργα­ζό­με­νους, το λαό της περιο­χής, να απο­μο­νώ­σει όσους προ­σπα­θούν είτε με ωμό είτε με εκλε­πτυ­σμέ­νο αντι­κομ­μου­νι­σμό, να επι­τε­θούν στο ΚΚΕ. Υπάρ­χει πεί­ρα ότι ο αντι­κομ­μου­νι­σμός είναι προ­πο­μπός για έντα­ση της επί­θε­σης στα εργα­τι­κά — λαϊ­κά δικαιώματα.

Δεν θα τους περά­σει! Η συμπό­ρευ­ση με το ΚΚΕ θα εκφρα­στεί ακό­μα πιο δυνα­μι­κά και μαζι­κά στους καθη­με­ρι­νούς αγώ­νες και στις εκλογές.

Οι άνθρω­ποι του μόχθου έχουν επι­λο­γή: Να ενι­σχύ­σουν το ΚΚΕ παντού! Για να δυνα­μώ­σει η διεκ­δί­κη­ση, η λαϊ­κή πάλη με οδη­γό τις σύγ­χρο­νες ανά­γκες, για να βαδί­σου­με ακό­μα περισ­σό­τε­ροι το μονα­δι­κό φιλο­λαϊ­κό δρό­μο που συμ­φέ­ρει τη μεγά­λη λαϊ­κή πλειο­ψη­φία στην κατεύ­θυν­ση ανα­τρο­πής της αντι­λαϊ­κής πολι­τι­κής και των πολι­τι­κών της εκφραστών.

Να απο­μο­νώ­σουν κάθε λογής Τζή­με­ρους, να γκρε­μί­σουν από την 3η θέση τη ναζι­στι­κή εγκλη­μα­τι­κή συμ­μο­ρία της Χρυ­σής Αυγής».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο