Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΤΕ ΚΑΒΑΛΑΣ ΚΚΕ Η Ελληνική Λύση έβαλε πλώρη για να πάρει τη θέση της Χρυσής Αυγής

Σε ανα­κοί­νω­ση σχε­τι­κά με την επί­σκε­ψη του προ­έ­δρου της «Ελλη­νι­κής Λύσης» σε στρα­τό­πε­δο της περιο­χής με πρό­σφυ­γες και μετα­νά­στες η Τομε­α­κή Επι­τρο­πή Καβά­λας του ΚΚΕ αναφέρει:

«Ο πρό­ε­δρος της Ελλη­νι­κής Λύσης Κυριά­κος Βελό­που­λος επι­σκέ­φτη­κε το στρα­τό­πε­δο Αση­μα­κο­πού­λου στην Καβά­λα μόνο και μόνο για να βρει βήμα ώστε να ανα­πα­ρά­γει τις γνω­στές φασι­στι­κές και ρατσι­στι­κές του θέσεις για το προ­σφυ­γι­κό. Μάλι­στα “επέ­πλη­ξε” τους δημο­σιο­γρά­φους για το γεγο­νός ότι χρη­σι­μο­ποιούν τον όρο προ­σφυ­γι­κό και δεν μιλούν για…“λαθροεισβολείς”! Η επί­σκε­ψη του στο καμπ φιλο­ξε­νί­ας βέβαια δεν είχε ως αντι­κεί­με­νο ούτε τους όρους δια­μο­νής των προ­σφύ­γων, ούτε τα προ­βλή­μα­τα των εργα­ζο­μέ­νων. Και φυσι­κά, κου­βέ­ντα δεν ακού­σα­με για τις αιτί­ες που γεν­νούν την προ­σφυ­γιά, τις ιμπε­ρια­λι­στι­κές επεμ­βά­σεις στις οποί­ες συμ­με­τέ­χει και η χώρα μας, την κατά­πτυ­στη συμ­φω­νία ΕΕ — Τουρ­κί­ας που εφαρ­μό­ζουν και η προη­γού­με­νη κυβέρ­νη­ση του ΣΥΡΙΖΑ και η σημε­ρι­νή της ΝΔ.

gif Banner ΓυάροςΕπι­βε­βαιώ­νε­ται ότι ο Βελό­που­λος και η Ελλη­νι­κή Λύση έχουν βάλει για τα καλά πλώ­ρη να πάρουν τη θέση της Χρυ­σής Αυγής. Οι γεμά­τες ξενο­φο­βι­κό μίσος δηλώ­σεις του αυτό κατα­μαρ­τυ­ρούν “…Εμείς είμα­στε υπέρ του ελλη­νι­κού πολι­τι­σμού. Η Ελλά­δα πρέ­πει να κατοι­κεί­ται μόνο από Έλλη­νες και να μην κοι­τά­με τους ξένους. Πρώ­τα τους Έλληνες…Σε λίγο και­ρό δεν θα υπάρ­χουν Καβα­λιώ­τες, θα υπάρ­χουν Χασά­νη­δες και Ιμπραήμηδες…Δεν είναι πρό­σφυ­γες, είναι λαθροει­σβο­λείς. Δεν έχουν νομι­μο­ποι­η­τι­κά έγγρα­φα, τα πετά­νε, τα καί­νε οι ίδιοι και κρα­τά­νε μόνο το iPhone! Αν πάμε μέσα τώρα θα δεί­τε ότι όλοι έχουν ένα iPhone. Πού το βρή­καν το iPhone οι φτω­χοί δεν κατά­λα­βα! Ένα iPhone κάνει 1.300 ευρώ, ο Έλλη­νας δεν έχει iPhone, έχει κάτι άλλο…”.

Οι δηλώ­σεις και οι θέσεις του, ο απα­ξιω­τι­κός τρό­πος με τον οποίο ανα­φέρ­θη­κε σε ανθρώ­πους που τα εγκλή­μα­τα που κάνουν οι ιμπε­ρια­λι­στές στις χώρες τους τούς υπο­χρε­ώ­νουν να ανα­ζη­τή­σουν σε ξένους τόπους τη σωτη­ρία και την επι­βί­ω­σή τους, ανθρώ­πους που, αφού ξεφύ­γουν από τον πόλε­μο και το θαλασ­σο­πνί­ξι­μο, πέφτουν στα χέρια των δια­κι­νη­τών και κατα­λή­γουν εγκλω­βι­σμέ­νοι στη χώρα μας, αφού δεν τους επι­τρέ­πουν να πάνε στις χώρες προ­ο­ρι­σμού τους, να επα­νε­νω­θούν πολ­λοί από αυτούς με τις οικο­γέ­νειές τους, συνι­στούν πρό­κλη­ση για το λαό της Καβάλας.

Ας πλη­ρο­φο­ρη­θεί, λοι­πόν, ο κύριος Βελό­που­λος ότι οι Καβα­λιώ­τες ξέρουν από πρώ­το χέρι τι πάει να πει προ­σφυ­γιά και μετα­νά­στευ­ση, αφού η συντρι­πτι­κή πλειο­ψη­φία τους είναι από­γο­νοι είτε προ­σφύ­γων από τον Πόντο και τη Μικρά Ασία, είτε μετα­να­στών των προη­γού­με­νων δεκα­ε­τιών. Άλλω­στε, δεν είναι λίγες και σήμε­ρα ακό­μα οι οικο­γέ­νειες που έχουν μετα­νά­στες σε χώρες της Ευρώ­πης και αλλού. Για αυτό και η γνή­σια λαϊ­κή αλλη­λεγ­γύη ήταν και συνε­χί­ζει να είναι η δική μας απά­ντη­ση στην ισχνή μειο­ψη­φία των εθνι­κι­στών και των ρατσι­στών, όλων των φανε­ρών και συγκα­λυμ­μέ­νων χρυσαυγιτών.»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο