Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ: Αντί να μεταφέρει τους πρόσφυγες και μετανάστες, η κυβέρνηση έστειλε αύρες και ΜΑΤ

Τα κατα­στρο­φι­κά, και για τους ταλαι­πω­ρη­μέ­νους πρό­σφυ­γες και μετα­νά­στες και για τους κατοί­κους του νησιού, σχέ­δια της κυβέρ­νη­σης δεν θα περά­σουν, σχο­λιά­ζει η ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ και τονί­ζει πως η κυβέρ­νη­ση αντί να μετα­φέ­ρει τους πρό­σφυ­γες και μετα­νά­στες στην ενδο­χώ­ρα, έστει­λε αύρες και ΜΑΤ για να αντι­με­τω­πί­σει τον εχθρό-λαό.

Ολό­κλη­ρη η ανακοίνωση:

«Η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ αντί να στεί­λει στη Λέσβο πλοία για να μετα­φέ­ρει τους πρό­σφυ­γες και μετα­νά­στες στην ελλη­νι­κή ενδο­χώ­ρα, αντί να στεί­λει υγειο­νο­μι­κούς, τεστ, μάσκες και φάρ­μα­κα για να καλύ­ψει τα τερά­στια κενά που υπάρ­χουν μπρο­στά στην έξαρ­ση του κορο­νοϊ­ού που μαστί­ζει το νησί μας, έστει­λε αύρες και ΜΑΤ για να αντι­με­τω­πί­σει τον εχθρό-λαό που αγω­νί­ζε­ται για να απε­γκλω­βι­στούν όλοι οι πρό­σφυ­γες και μετα­νά­στες από τη Λέσβο.

Επω­μί­ζε­ται έτσι τερά­στιες ευθύ­νες για την τρο­πή που θα πάρει η κατά­στα­ση στο νησί και όσον αφο­ρά την εξέ­λι­ξη της ανθρω­πι­στι­κής κρί­σης που συνε­χώς διο­γκώ­νε­ται και όσον αφο­ρά την εξέ­λι­ξη της υγειο­νο­μι­κής κρί­σης, που είναι από τις μεγα­λύ­τε­ρες πανελ­λα­δι­κά. Επω­μί­ζε­ται τερά­στιες ευθύ­νες για το μέλ­λον αυτού του τόπου όταν παγιώ­νει την αντι­με­τώ­πι­ση των κατοί­κων του σαν εχθρούς.

Τα κατα­στρο­φι­κά, και για τους ταλαι­πω­ρη­μέ­νους πρό­σφυ­γες και μετα­νά­στες και για τους κατοί­κους του νησιού, σχέ­διά της δεν θα περά­σουν. Ο λεσβια­κός λαός έχει και την πεί­ρα και τη δύνα­μη και τη θέλη­ση να τα ματαιώσει».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο