Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ: Το αιτιολογικό της απόφασης της ΕΛΜΕ αποπνέει καντάρια ρατσισμού

Με ανα­κοί­νω­ση της η Τομε­α­κή Επι­τρο­πή Λέσβου του ΚΚΕ κατα­δι­κά­ζει την από­φα­ση της πλειο­ψη­φί­ας του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λέσβου σχε­τι­κά με τον όρο «λαθρο­με­τα­νά­στες». Όπως σημειώ­νε­ται στην ανα­κοί­νω­ση «το αιτιο­λο­γι­κό της από­φα­σης απο­πνέ­ει καντά­ρια ρατσι­σμού, αφού θέτει στην ίδια κατη­γο­ρία τους ανθρώ­πους, που ανα­γκά­ζο­νται να ξερι­ζω­θούν από τις οικο­νο­μι­κές και πολε­μι­κές επεμ­βά­σεις των ιμπε­ρια­λι­στών στις πατρί­δες τους, με τα τσι­γά­ρα και τα ρολόγια!».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Το αιτιο­λο­γι­κό της από­φα­σης απο­πνέ­ει καντά­ρια ρατσι­σμού αφού θέτει στην ίδια κατη­γο­ρία τους ανθρώ­πους, που ανα­γκά­ζο­νται να ξερι­ζω­θούν από τις οικο­νο­μι­κές και πολε­μι­κές επεμ­βά­σεις των ιμπε­ρια­λι­στών στις πατρί­δες τους, με τα τσι­γά­ρα και τα ρολό­για!», ανα­φέ­ρει στην ανα­κοί­νω­σή της. Και προσθέτει:

«Η κυβέρ­νη­ση των ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ έχει τερά­στιες ευθύ­νες για­τί, έχο­ντας ανα­δει­χθεί σαν το πρω­το­πα­λί­κα­ρο του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην περιο­χή, συντε­λεί στα μέγι­στα στη συνέ­χι­ση και αύξη­ση των προ­σφυ­γι­κών ροών προς τη Λέσβο και την Ελλάδα.

Το υπο­κρι­τι­κό ενδια­φέ­ρον που φαί­νε­ται να δεί­χνει για την ανθρώ­πι­νη δια­βί­ω­ση των προ­σφύ­γων και μετα­να­στών πνί­γε­ται κυριο­λε­κτι­κά μέσα στο αίσχος της Μόριας, έργο καθα­ρά δικό της, που δίνει πατή­μα­τα για να καρ­πί­σουν τέτοιες απα­ρά­δε­κτες και αντιαν­θρώ­πι­νες θεωρίες.

Τερά­στιες είναι οι ευθύ­νες της ΝΔ, του βου­λευ­τή Αθα­να­σί­ου και της ΝΟΔΕ του νησιού που με τις ακραί­ες θέσεις που κατά και­ρούς εκφρά­ζουν δίνουν άλλο­θι σε τέτοιου αποφάσεις.

Η ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ καλεί τους καθη­γη­τές του νησιού να απο­μο­νώ­σουν τις ρατσι­στι­κές φωνές στο σύλ­λο­γό τους και το συντο­μό­τε­ρο δυνα­τόν να τους αφαι­ρέ­σουν τον τίτλο του εκπρο­σώ­που τους, τίτλο που καθό­λου δεν τιμούν».

Η ΕΛΜΕ Λέσβου χαρα­κτη­ρί­ζει ανθρώ­πους, λαθραί­ους!!! – «Ένα στίγ­μα, ένας λεκές» για τους εκπαιδευτικούς

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο