Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΤΕ Μαγνησίας ΚΚΕ: Να μην γίνει η περιοχή πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ

Το λαό του Βόλου με την πάλη του να μην επι­τρέ­ψει να στο­χο­ποι­η­θεί η Μαγνη­σία για τους αντα­γω­νι­σμούς των μονο­πω­λί­ων και να χρη­σι­μο­ποι­η­θεί η περιο­χή ως ορμη­τή­ριο για το σφα­για­σμό λαών από τη δολο­φο­νι­κή μηχα­νή που σταθ­μεύ­ει εδώ. Να αγω­νι­στεί ώστε να φύγει ο στρα­τός των ΗΠΑ από τη Θεσ­σα­λία και από όλη την Ελλά­δα και να καταρ­γη­θεί η ελλη­νο­α­με­ρι­κα­νι­κή συμ­φω­νία, καλεί η Τομε­α­κή Επι­τρο­πή Μαγνη­σί­ας του ΚΚΕ με αφορ­μή την επί­σκε­ψη του υφυ­πουρ­γού Άμυ­νας Ν. Χαρ­δα­λιά στο Βόλο .

Όπως τονί­ζει «η επί­σκε­ψη του υφυ­πουρ­γού έγι­νε στο πλαί­σιο της προ­ε­τοι­μα­σί­ας “υπο­δο­χής” των νέων αμε­ρι­κα­νι­κών στρα­τιω­τι­κών δυνά­με­ων στο Στε­φα­νο­βί­κειο και το στρα­τό­πε­δο Γεωρ­γού­λα. Μετά την πρό­σφα­τη επέ­κτα­ση της ελλη­νο­α­με­ρι­κα­νι­κής συμ­φω­νί­ας για τις βάσεις, η περιο­χή της Μαγνη­σί­ας μπαί­νει στο μάτι του κυκλώ­να, με την επί­ση­μη χρη­σι­μο­ποί­η­ση – πέρα από τις εγκα­τα­στά­σεις της 1ης Ταξιαρ­χί­ας Αερο­πο­ρί­ας Στρα­τού — και του στρα­το­πέ­δου που βρί­σκε­ται στην καρ­διά της Ν. Ιωνί­ας και που μετα­τρέ­πε­ται σε αμε­ρι­κα­νι­κή βάση».

«Προ­σβάλ­λει τη νοη­μο­σύ­νη του λαού της Μαγνη­σί­ας το γεγο­νός ότι ο υφυ­πουρ­γός στις δηλώ­σεις του απέ­φυ­γε να ανα­φερ­θεί στην παρου­σία του στρα­τού των ΗΠΑ στην περιο­χή. Ιδιαί­τε­ρα μιας και η επί­σκε­ψή του συμπί­πτει με προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νες εκδη­λώ­σεις στα πλαί­σια της παρα­πά­νω συμ­φω­νί­ας με τις ΗΠΑ. Ήδη ο “Ριζο­σπά­στης” έχει απο­κα­λύ­ψει ότι τις επό­με­νες μέρες στο Βόλο θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί, υπό την αιγί­δα των Αμε­ρι­κά­νων, σύσκε­ψη με τη συμ­με­το­χή εργο­λά­βων και επι­χει­ρη­μα­τιών για να γίνει η ανά­θε­ση κατα­σκευ­ής των έργων υπο­δο­μής για τις ανά­γκες μονι­μο­ποί­η­σης της παρου­σί­ας του αμε­ρι­κά­νι­κου στρα­τού στη χώρα. Μάλι­στα όπως ανα­φέ­ρουν οι ίδιοι, η συνά­ντη­ση θα γίνει στο Βόλο ακρι­βώς επει­δή έχει στρα­τη­γι­κή τοπο­θε­σία και “όπου σχε­διά­ζο­νται πολ­λά μελ­λο­ντι­κά έργα των ΗΠΑ”. Ο Ν. Χαρ­δα­λιάς, λοι­πόν, εκ μέρους της κυβέρ­νη­σης, δεν ήρθε στην πόλη μας για βόλ­τα», ανα­φέ­ρει χαρα­κτη­ρι­στι­κά η ΤΕ.

Και συμπλη­ρώ­νει ότι, ο υφυπουργός:

«Απέ­φυ­γε τις δηλώ­σεις για­τί θα έπρε­πε να απο­λο­γη­θεί για το ότι η περιο­χή γίνε­ται στό­χος στα πλαί­σια της εκρη­κτι­κής όξυν­σης των αντα­γω­νι­σμών, ιδιαί­τε­ρα τώρα στην Ουκρα­νία, με το Βόλο να ονο­μα­τί­ζε­ται ως στρα­τιω­τι­κός στό­χος σε περί­πτω­ση που υπάρ­ξει σύγκρου­ση επει­δή οι εδώ αμε­ρι­κα­νι­κές δυνά­μεις εμπλέ­κο­νται στην αντι­πα­ρά­θε­ση με τη Ρωσία. Θα έπρε­πε να ανα­φερ­θεί στους λόγους που βαθαί­νει η συμ­με­το­χή της χώρας στις ιμπε­ρια­λι­στι­κές κόντρες, δηλα­δή θα έπρε­πε να μιλή­σει για την κερ­δο­φο­ρία των ντό­πιων επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων και ότι η κυβέρ­νη­σή του όπως και η προη­γού­με­νη του ΣΥΡΙΖΑ είναι δια­τε­θει­μέ­νη, για αυτά τα κέρ­δη, να βάλει τον λαό σε επι­κίν­δυ­νες περι­πέ­τειες. Θα έπρε­πε να πει ότι για να υπη­ρε­τή­σει το παρα­πά­νω πλαί­σιο, η κυβέρ­νη­ση στέλ­νει τον λογα­ρια­σμό στον ελλη­νι­κό λαό, που καλεί­ται να πλη­ρώ­σει εξα­πλά­σιο προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό στρα­τιω­τι­κών δαπα­νών σε σχέ­ση με δυο χρό­νια πριν, την ίδια ώρα που νοσεί και πεθαί­νει αβο­ή­θη­τος στα ξεχαρ­βα­λω­μέ­να νοσο­κο­μεία και στα κρε­βά­τια εκτός ΜΕΘ και ενώ βαφτί­ζει “παρο­χο­λο­γία” τα αιτή­μα­τα του εργα­τι­κού λαϊ­κού κινή­μα­τος για αύξη­ση μισθών, συντά­ξε­ων, μέτρα ενά­ντια στην ακρίβεια.

Η συνά­ντη­ση του Ν. Χαρ­δα­λιά με τους τοπι­κούς βου­λευ­τές της ΝΔ, θυμί­ζει αντί­στοι­χες “μαζώ­ξεις” επί κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ όταν έβα­ζε τα θεμέ­λια μετα­τρο­πής της Μαγνη­σί­ας και όλης της χώρα σε μια βάση των ΗΠΑ και που οι πολύ­τι­μες υπη­ρε­σί­ες του ανα­γνω­ρί­ζο­νται ακό­μα και σήμε­ρα από διά­φο­ρους παρά­γο­ντες των ιμπε­ρια­λι­στι­κών κέντρων. Όταν κανο­νί­ζα­νε από κοι­νού πώς να “μιλή­σουν” στον κόσμο για να απο­δε­χτεί την αμε­ρι­κα­νι­κή παρου­σία. Υπάρ­χει πεί­ρα. Ρόλο προ­πα­γαν­δι­στή για τη δια­μόρ­φω­ση κλί­μα­τος απο­δο­χής των Αμε­ρι­κά­νων στο Βόλο έχουν ανα­λά­βει κατά και­ρούς στε­λέ­χη της τότε κυβέρ­νη­σης του ΣΥΡΙΖΑ, τοπι­κοί βου­λευ­τές της ΝΔ, η δημο­τι­κή αρχή Μπέ­ου, κου­νώ­ντας τα ματω­μέ­να δολά­ρια και μιλώ­ντας για τα “οφέ­λη στην τοπι­κή οικο­νο­μία” από το τάι­σμα και το πότι­σμα της φονι­κής μηχα­νής των ΗΠΑ. Προ­σπα­θώ­ντας δηλα­δή να εξα­γο­ρά­σουν τις λαϊ­κές οικο­γέ­νειες της περιο­χής, ώστε να γίνουν συνέ­νο­χοι των δολο­φο­νι­κών σχεδίων».

Ναπο­λέ­ων Σου­κα­τζί­δης Το μεγα­λείο ενός αγω­νι­στή της Αντί­στα­σης, του Θέμου Κορνάρου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο