Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ: Το κράτος να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι σε αυτούς που επλήγησαν από το σεισμό

Η ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ εκφρά­ζει την οδύ­νη και τα συλ­λυ­πη­τή­ριά της προς τις οικο­γέ­νειες των δυο μαθη­τών που τόσο άδι­κα έχα­σαν τη ζωή τους. Εκφρά­ζει ακό­μα τις ευχές για ταχεία ανάρ­ρω­ση σε αυτούς που τραυματίστηκαν.

Σε ανα­κοί­νω­σή της σημειώνει:

«Αυτό που επεί­γει είναι το κρά­τος να ανα­λά­βει τις ευθύ­νες του απέ­να­ντι στο λαό και απέ­να­ντι σε αυτούς που επλή­γη­σαν από το σει­σμό. Προ­έ­χει άμε­σα να ελεγ­χθούν και να απο­κα­τα­στα­θούν οι ζημιές σε υπο­δο­μές, χώρους δου­λειάς, νοσο­κο­μείο, σχο­λεία. Να ελεγ­χθούν τα σπί­τια και να υπάρ­ξει η απα­ραί­τη­τη στή­ρι­ξη για να απο­κα­τα­στα­θούν οι ζημιές.

Καλού­με τα μέλη και τους φίλους του Κόμ­μα­τος, το λαό του νησιού να δεί­ξει έμπρα­κτη αλλη­λεγ­γύη σε αυτούς που έχουν πληγεί.

Ταυ­τό­χρο­να θέλου­με να εκφρά­σου­με την αλλη­λεγ­γύη μας στο γει­το­νι­κό τούρ­κι­κο λαό που και αυτός δυστυ­χώς μετρά τις πλη­γές του από το σει­σμό. Απο­δει­κνύ­ε­ται ότι οι λαοί δεν έχουν να χωρί­σουν τίπο­τα, αντί­θε­τα έχου­με κοι­νά προ­βλή­μα­τα και βάσανα.

Το ΚΚΕ βρί­σκε­ται από την πρώ­τη στιγ­μή στο πλευ­ρό του λαού ενώ αύριο και την Κυρια­κή είναι προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νες περιο­δεί­ες σε όλο το νησί με επι­κε­φα­λής τη βου­λευ­τή Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρία Κομνη­νά­κα και την περι­φε­ρεια­κή σύμ­βου­λο Β. Αιγαί­ου με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση», Αγλα­ΐα Κυρίτση.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο