Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τζέφρυ Πάιατ – (Geoffrey R. Pyatt) η ιμπεριαλιστική… γυριστρούλα

Γρά­φει ο Στέ­λιος Κανά­κης //

Ο Τζέ­φρεϋ Πάιατ ή Πύατ (Geoffrey R. Pyatt) – προ­σω­πι­κώς εχέ­σθην για το πώς προ­φέ­ρε­ται, είναι ο Αμε­ρι­κα­νός πρέ­σβης στην Ελλά­δα. Ο Τζέ­φρυ μας – ένε­κα οικειό­τη­τας, Τον εισα­γά­γα­με από το Κίε­βο. Με την παρου­σία του εκεί η Ουκρα­νία εκφα­σί­στη­κε αρκού­ντως, ο λαός της το ‘ριξε στην πεί­να και στην ανέ­χεια και έχα­σε το 1/6 της επι­κρά­τειάς της. Ο Τζέ­φρυ τους, παρε­νέ­βαι­νε καθη­με­ρι­νά στην εσω­τε­ρι­κή πολι­τι­κή της Ουκρα­νί­ας σα να ήταν το σπί­τι του. Ήταν και λίγο μπα­γα­πο­ντά­κος. Απο­κα­λύ­φθη­κε ν’ αναρ­τά ψεύ­τι­κες φωτο­γρα­φί­ες στο Twitter και του­λά­χι­στον μια φορά πιά­στη­κε κορόι­δο, όταν υπο­κλά­πη­κε συνο­μι­λία του με την προϊ­στα­μέ­νη του Βικτώ­ρια Νού­λαντ. Σ’ αυτή τη συνο­μι­λία ακού­γε­ται η τσα­μπου­κού Βικτώ­ρια να λέει για την ΕΕ: «Fuck the EU» κι ο Τζε­φρά­κος, που το βρή­κε αστείο να ξεσπά­ει σε χάχανα.

Αφού τα έκα­νε λαμπό­γυα­λο στην Ουκρα­νία, ήρθε να συνε­χί­σει το έργο του στη χώρα μας. Βλέ­πε­τε είναι απ’ τις λίγες χώρες της περιο­χής, που έχουν μεί­νει αλώ­βη­τες (ακό­μη) από τις βόμ­βες των εγκλη­μα­τι­κών κυβερ­νή­σε­ών του.

Εδώ ο Τζέ­φρυ μας, έχε κατα­ντή­σει… γυρι­στρού­λα. Βρί­σκε­ται παντού. Σε λιμά­νια, σε βάσεις σε εκδη­λώ­σεις, κάνει ποδη­λα­το­δρο­μί­ες, επι­σκέ­πτε­ται συλ­λό­γους, σωμα­τεία, αρχαιο­λο­γι­κούς χώρους και κάνει σμπα­ρά­λια τα υπο­λείμ­μα­τα αξιο­πρέ­πειάς μας. Τρέ­χει σε Σπαρ­τα­κιά­δες και φωτο­γρα­φί­ζε­ται κάτω απ’ τον Λεω­νί­δα (και τι δεν έχει δει αυτό το άγαλ­μα κάτω απ’ τους όρχεις του!).

Μόνο σε… μπουρ­δέ­λο δεν έχει θεα­θεί ακό­μη. Όπως το πάει θ’ αρχί­σει και τις επι­σκέ­ψεις στα σπί­τια μας, για να δια­πι­στώ­σει αν το… μπριάμ που, αναι­σθή­τως ως προς τα τεκται­νό­με­να, αναρ­τά­νε διά­φο­ροι στο fb, το έχουν πράγ­μα­τι μαγει­ρέ­ψει αυτοί και δεν πρό­κει­ται για κλε­ψί­τυ­πη φωτο­γρα­φία, κατά το συνή­θειό του.

Κι αν κάτι δεν του αρέ­σει προ­βαί­νει ευθαρ­σώς και αυστη­ρώς σε παρα­τη­ρή­σεις και επι­πλή­ξεις. Όπως έκα­νε με τον πρό­ε­δρο του Επι­με­λη­τη­ρί­ου Έβρου διό­τι το 2016 είχε υπο­γρά­ψει συμ­φω­νία με το Επι­με­λη­τή­ριο της Συμ­φε­ρού­πο­λης της Κριμαίας.

Άστρα­ψε και βρό­ντη­ξε ο Yankee Geoffrey στον κακο­μοί­ρη και χέστη πρόεδρο:

«Θέλω να θέσω ένα θέμα που θα πρέ­πει να λυθεί. Είναι απα­ρά­δε­κτο το Επι­με­λη­τή­ριο Έβρου να παρα­μέ­νει αδελ­φο­ποι­η­μέ­νο ακό­μα με αυτό της Συμ­φε­ρού­πο­λης, μιας περιο­χής όπου υπήρ­ξε εισβο­λή ξένης χώρας και κατά­κτη­σή της. Κάτι πρέ­πει να γίνει για το συγκε­κρι­μέ­νο θέμα».

Και το ανα­ξιο­πρε­πές δου­λι­κό ψιθύρισε:

«Ήταν σοβα­ρό λάθος αυτό και θα κοι­τά­ξου­με να το λύσου­με, για να πάψει να υπάρ­χει αυτή η συμ­φω­νία σε ισχύ».

Δυστυ­χώς, εκεί στην Αλε­ξαν­δρού­πο­λη του­λά­χι­στον, δεν βρέ­θη­κε κάποιος να τρα­βή­ξει μια «κλω­τσιά» στα πισι­νά του Τζέ­φρυ κι ένα φτύ­σι­μο στον ανα­ξιο­πρε­πή – του­λά­χι­στον πρόεδρο.

Στά­θη­κε τυχε­ρός, προς ώρας, ο πρέ­σβης της χώρας παγκό­σμιου τρο­μο­κρά­τη και δολο­φό­νου των λαών. Αλλά δεν μπο­ρεί, στις γύρες του όπου ξηλώ­νει με τα αμε­ρι­κα­νά­κια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ότι απέ­μει­νε από την αξιο­πρέ­πεια και την ανε­ξαρ­τη­σία αυτής της χώρας, όλο και κάποιο: «Άι… σιχτίρ Τζέ­φρυ», θα άκου­σε, όλο και θα πήρε το μάτι του κανένα:

AMERICAN KILLERS GO HOME.

_______________________________________________________________________________________________________

Στέλιος Κανάκης Διδάσκει στην επαγγελματική εκπαίδευση και παράλληλα δραστηριοποιείται στο χώρο του βιβλίου. Έχει γράψει, υπό μορφή ημερολογίων τα «Με τη μουσική του κόσμου», «Οι μουσικοί του κόσμου» και «Δώδεκα μήνες συνθέτες».  Επίσης το «Ιερές Βλακείες» Εμπειρία Εκδοτική 1η και 2η έκδοση – Εκδόσεις Εντύποις 3η και 4η και το «Η Αγρία Γραφή» Εκδόσεις ΚΨΜ.
[email protected] Facebook: Stelios Kanakis /ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο