Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τζήμερος, ανώτατο στάδιο της παλιανθρωπιάς

Όσο κι’ αν νομί­ζεις ότι έχει πιά­σει πάτο, δεν στα­μα­τά να σε εκπλήσσει.

Εκεί που πίστευ­ες ότι τερ­μά­τι­σε την πίστα της παλιαν­θρω­πιάς και της αλη­τεί­ας, αυτός συνε­χί­ζει παραπέρα.

Κάπου λες, δε μπο­ρεί, ακό­μη και ο χει­ρό­τε­ρος, ο πιο ποτα­πός φασί­στας ίσως να σεβα­στεί το βίαιο θάνα­το ενός παι­διού. Όμως αυτός είναι εκεί για να σε διαψεύσει.

Ο λόγος για τον τύπο που λέγε­ται Θάνος Τζή­με­ρος και ο οποί­ος σήμε­ρα, επέ­τειο δολο­φο­νί­ας του Αλέ­ξη Γρη­γο­ρό­που­λου, θεώ­ρη­σε σωστό να κάνει «χιου­μο­ρά­κι» ναζι­στι­κού τύπου, σαν κι’ αυτά που έκα­ναν τα καθάρ­μα­τα των SS πάνω απ’ τα πτώ­μα­τα των νεκρών στα στρα­τό­πε­δα συγκέντρωσης.

tzimeros

Πρό­κει­ται για τον ίδιο τύπο που έχει και στο παρελ­θόν ανα­φερ­θεί με υπο­τι­μη­τι­κά λόγια για τον Αλέ­ξη Γρη­γο­ρό­που­λο, ενώ έχει εξυ­βρί­σει δημό­σια τον δολο­φο­νη­μέ­νο Παύ­λο Φύσσα.

«Ήρω­ας ένα αξιο­λύ­πη­το παι­δί δια­λυ­μέ­νης οικο­γέ­νειας που έψα­χνε να βρει νόη­μα στη ζωή του με επα­να­στα­τι­κή γυμνα­στι­κή, ήρω­ας και ένας τρο­βα­δού­ρος αισχρών στί­χων, κήρυ­κας του μίσους» είχε γρά­ψει πριν ένα χρό­νο για τον, δολο­φο­νη­μέ­νο από τις σφαί­ρες του Κορ­κο­νέα, Αλέξη.

Δεν ξέρεις, πλέ­ον, αν πρέ­πει να τον σιχτι­ρί­σεις ή να λυπη­θείς τη μίζε­ρη του ύπαρ­ξη ως έσχα­τη ντρο­πή του ανθρώ­πι­νου είδους…

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο