Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τζαμάλ-Οδυσσέας Μαάιτα: Να αλλάξουμε τον συσχετισμό υπέρ του λαού, με δυνατό ΚΚΕ

Πλή­θος κόσμου παρα­βρέ­θη­κε στην εκδή­λω­ση που διορ­γά­νω­σαν χθες οι ΚΟ Χορ­τιά­τη και Πυλαί­ας του ΚΚΕ, στο Πολι­τι­στι­κό Κέντρο Πανοράματος.

Στο πλαί­σιο της εκδή­λω­σης παρου­σιά­στη­καν οι υπο­ψή­φιοι βου­λευ­τές του ΚΚΕ στη Β’ Θεσ­σα­λο­νί­κης και ανα­κοι­νώ­θη­κε ο υπο­ψή­φιος Δήμαρ­χος της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» στον Δήμο Πυλαί­ας — Χορ­τιά­τη που θα είναι εκ νέου ο Τζα­μάλ- Οδυσ­σέ­ας Μαάιτα.

Στην εκδή­λω­ση χαι­ρέ­τι­σε ο βου­λευ­τής του ΚΚΕ, Γιάν­νης Δελής, ο οποί­ος ξεκί­νη­σε την ομι­λία του με το έγκλη­μα στα Τέμπη, σημειώ­νο­ντας: «Είναι πολ­λοί περισ­σό­τε­ροι πλέ­ον αυτοί που βλέ­πουν, πως μέσα σε μια στιγ­μή, τρα­γι­κή στιγ­μή, μύθοι χτι­σμέ­νοι με επι­μέ­λεια για χρό­νια από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και όλα τα αστι­κά επι­τε­λεία, τώρα πια, αυτοί οι μύθοι ραγί­ζουν και στέ­κουν ”εκτρο­χια­σμέ­νοι”. Κι από πίσω προ­βάλ­λει γυμνή η αλή­θεια: Το καπι­τα­λι­στι­κό σύστη­μα είναι ασυμ­βί­βα­στο με τις λαϊ­κές ανάγκες!».

«Ξετυ­λί­γο­ντας το νήμα κάθε τρα­γω­δί­ας, στην άκρη βρί­σκου­με αυτό το κρά­τος, το εχθρι­κό για τα λαϊ­κά συμ­φέ­ρο­ντα, ακρι­βώς επει­δή είναι φιλι­κό και προ­σαρ­μο­σμέ­νο στα κέρ­δη και τις προ­τε­ραιό­τη­τες των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων», είπε ο Γ. Δελής, προ­σθέ­το­ντας πως «όταν ο λαός όμως πιστέ­ψει στη δύνα­μή του μπο­ρεί ”να ‘ρθει ανά­πο­δα ο ντου­νιάς”. Μόνο που για να μπο­ρέ­σου­με να φτά­σου­με σε αυτό, πρέ­πει να απε­γκλω­βι­στεί, να χει­ρα­φε­τη­θεί ο κόσμος από τα εκβια­στι­κά διλήμ­μα­τα που μπαί­νουν μπρο­στά και στις εκλο­γές. Και το βασι­κό ερώ­τη­μα για το πόσο δυνα­τός θα είναι ο λαός την επό­με­νη μέρα των εκλο­γών απα­ντιέ­ται αυτό­μα­τα με το πόσο δυνα­τό θα είναι το ΚΚΕ».

Στην ομι­λία του ο Τζα­μάλ-Οδυσ­σέ­ας Μαάι­τα, υπο­ψή­φιος δήμαρ­χος Πυλαί­ας Χορ­τιά­τη και υπο­ψή­φιος βου­λευ­τής στη Β’ Θεσ­σα­λο­νί­κης τόνι­σε: «Για εμάς ο αγώ­νας για την ζωή είναι ενιαί­ος, καθη­με­ρι­νός και πρέ­πει να γίνε­ται από όλους, ενερ­γά και όχι δια αντι­προ­σώ­πων. Οι εκλο­γές είναι άλλη μια μάχη, άλλο ένα επει­σό­διο αυτού του αγώ­να μέσα από τις οποί­ες θέλου­με να ανα­δεί­ξου­με τις αιτί­ες αυτών που αντι­με­τω­πί­ζου­με να συζη­τή­σου­με με τις θέσεις μας, θέλου­με να ενερ­γο­ποι­ή­σου­με τον λαό, θέλου­με να αλλά­ξου­με τον συσχε­τι­σμό της δύνα­μης υπέρ του λαού με δυνα­τό το ΚΚΕ».

Υπο­γράμ­μι­σε επί­σης πως «αστι­κό κρά­τος είναι και οι Περι­φέ­ρειες και οι Δήμοι. Αυτό το κρά­τος, από δια­φο­ρε­τι­κό επί­πε­δο, υπη­ρε­τούν τόσο η κυβέρ­νη­ση όσο και οι δήμαρ­χοι και οι περι­φε­ρειάρ­χες. Δια­φο­ρε­τι­κά τμή­μα­τα του δια­χει­ρί­ζο­νται, την ίδια αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή προ­ω­θούν. Αυτό δεν ζού­με και εδώ στον Δήμο μας όπου μας έχουν γεμί­σει με φόρους και ειδι­κά τέλη όπως το ειδι­κό τέλος για την συντή­ρη­ση και κατα­σκευή σχο­λεί­ων που πλη­ρώ­νου­με από το 2010; Μήπως δεν κινού­νται στην ίδια επι­κίν­δυ­νη γραμ­μή, στην λογι­κή του “πάμε και βλέπουμε”;».

«Το ΚΚΕ δίνει την προ­ο­πτι­κή, δεί­χνει το δρό­μο μέσα από το σύν­θη­μα “Μόνο ο λαός μπο­ρεί να σώσει τον λαό”. Κόντρα σε αυτούς που σπέρ­νουν την απο­γο­ή­τευ­ση, την μοι­ρο­λα­τρία, που τις λύσεις των προ­βλη­μά­των την παρα­πέ­μπουν σε σωτή­ρες, σε σού­περ ήρω­ες που θα μας φτιά­ξουν τη ζωή και που το παρα­μύ­θι τους τελειώ­νει μόλις ανα­κοι­νω­θούν τα απο­τε­λέ­σμα­τα των εκλο­γών. Το  ΚΚΕ δεί­χνει τον δρό­μο μέσα από την οργά­νω­ση του λαού. Εδώ είναι και η πραγ­μα­τι­κή ενό­τη­τα των εργα­ζό­με­νων, των αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νων, των νέων στην βάση των δικών τους ανα­γκών, στην βάση των δικών τους συμ­φε­ρό­ντων», σημεί­ω­σε ο  Τζα­μάλ- Οδυσ­σέ­ας Μαάιτα.

MAAITA ODYSSEAS

Το βιογραφικό του Τζαμάλ- Οδυσσέα Μαάιτα

Ο Τζα­μάλ — Οδυσ­σέ­ας Μαάι­τα γεν­νή­θη­κε το 1978 στο Πανό­ρα­μα. Είναι Διδά­κτο­ρας του τμή­μα­τος Φυσι­κής του Αρι­στο­τε­λεί­ου Πανε­πι­στη­μί­ου Θεσ­σα­λο­νί­κης με αντι­κεί­με­νο την «μη γραμ­μι­κή δυνα­μι­κή» και κάτο­χος μετα­πτυ­χια­κού διπλώ­μα­τος ειδί­κευ­σης στην «Υπο­λο­γι­στι­κή Φυσι­κή». Σήμε­ρα είναι συμ­βα­σιού­χος διδά­σκο­ντας στο τμή­μα Φυσι­κής του Διε­θνούς Πανε­πι­στη­μί­ου Ελλά­δας ενώ στο παρελ­θόν έχει διδά­ξει ως συμ­βα­σιού­χος καθη­γη­τής σε διά­φο­ρα πανε­πι­στη­μια­κά τμή­μα­τα του Αρι­στο­τε­λεί­ου Πανε­πι­στη­μί­ου Θεσ­σα­λο­νί­κης, του Διε­θνούς Πανε­πι­στη­μί­ου Ελλά­δας  και του Πανε­πι­στη­μί­ου Δυτι­κής Μακε­δο­νί­ας. Εργα­σί­ες του έχουν δημο­σιευ­θεί σε διε­θνείς επι­στη­μο­νι­κά περιο­δι­κά. Είναι μέλος συντα­κτι­κής επι­τρο­πής σε δύο διε­θνή επι­στη­μο­νι­κά περιο­δι­κά. Είναι μέλος της Ένω­σης Ελλή­νων Φυσι­κών και της Ευρω­παϊ­κής Ένω­σης Μηχα­νι­κής. Έχει εκδώ­σει ένα επι­στη­μο­νι­κό βιβλίο για παιδιά.

Από το 2007 είναι δημο­τι­κός σύμ­βου­λος στο Δήμο Πανο­ρά­μα­τος κι έπει­τα στον Δήμο Πυλαί­ας- Χορ­τιά­τη. Συμ­με­τέ­χει ενερ­γά στο γονεϊ­κό κίνη­μα, είναι πρό­ε­δρος του ΔΣ του Συλ­λό­γου Γονέ­ων του 1ου δημο­τι­κού σχο­λεί­ου Πανο­ρά­μα­τος και μέλος του ΔΣ της Ένω­σης Γονέ­ων Πυλαί­ας Χορ­τιά­τη. Είναι μέλος του Γρα­φεί­ου Περιο­χής Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας του ΚΚΕ. Είναι παντρε­μέ­νος και έχει τρία παιδιά.

902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο