Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Ζελένσκι

Ο πρω­θυ­πουρ­γός Κυριά­κος Μητσο­τά­κης είχε σήμε­ρα τηλε­φω­νι­κή επι­κοι­νω­νία με τον Βολο­ντί­μιρ Ζελέν­σκι, κατό­πιν πρω­το­βου­λί­ας του προ­έ­δρου της Ουκρανίας.

Ο Κυριά­κος Μητσο­τά­κης δια­βε­βαί­ω­σε τον κ. Ζελέν­σκι, για την αμέ­ρι­στη υπο­στή­ρι­ξη της ελλη­νι­κής κυβέρ­νη­σης στην Ουκρα­νία στο πλαί­σιο της ενδοι­μπε­ρια­λι­στι­κής δια­μά­χης μετα­ξύ ΕΕ-ΝΑΤΟ και Ρωσί­ας. Υπο­στή­ρι­ξε πως η ΕΕ έστει­λε ένα σημα­ντι­κό πολι­τι­κό μήνυ­μα στή­ρι­ξης στην Ουκρα­νία από τη Σύνο­δο της Γαλ­λί­ας και τάχθη­κε υπέρ «της πλή­ρους εφαρ­μο­γής των κυρώ­σε­ων προς τη Ρωσία από το σύνο­λο των κρα­τών» προ­κει­μέ­νου να πιε­στεί η Μόσχα για να στα­μα­τή­σει τις επιθέσεις.

Επί­σης, σημεί­ω­σε την συμ­βο­λή της Ελλά­δας στην  απο­στο­λή βοή­θειας και την υπο­δο­χή προ­σφύ­γων Ομο­γε­νών και Ουκρανών.

Οι δυο ηγέ­τες συζή­τη­σαν τη δρα­μα­τι­κή κατά­στα­ση στις περιο­χές που δια­μέ­νει η ελλη­νι­κή ομο­γέ­νεια και η ανά­γκη διά­νοι­ξης ανθρω­πι­στι­κού δια­δρό­μου για την ασφα­λή έξο­δο, αλλά και την πρό­σβα­ση του ανθρω­πι­στι­κού υλι­κού. Ο πρω­θυ­πουρ­γός εκδή­λω­σε το ενδια­φέ­ρον του για την ασφα­λή μετα­κί­νη­ση του Έλλη­να γενι­κού προ­ξέ­νου στη Μαριού­πο­λη και των λοι­πών εγκλω­βι­σμέ­νων στο κτί­ριο του ΟΑΣΕ.

Η ελλη­νι­κή κυβέρ­νη­ση ήταν από τις πρώ­τες που έστει­λε οπλι­σμό στην κυβέρ­νη­ση της Ουκρα­νί­ας, εμπλέ­κο­ντας τη χώρα στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλεμο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, 902.gr

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο