Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Την άμεση αναστολή της απεργίας αποφάσισαν οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές της ΠΝΟ, ενάντια στη θέληση των ναυτεργατών

Έπρα­ξαν το ανα­με­νό­με­νο. Ό,τι δεν κατά­φε­ραν με το υπό­γειο αλι­σβε­ρί­σι πριν την έναρ­ξη της απερ­γί­ας, το έπρα­ξαν σήμε­ρα οι  των εφο­πλι­στών οι εργο­δο­τι­κοί συν­δι­κα­λι­στές της ΠΝΟ.  Απο­φά­σι­σαν την άμε­ση ανα­στο­λή της απερ­γί­ας των ναυ­τερ­γα­τών, την ώρα που οι ναυ­τερ­γά­τες έδι­ναν με απο­φα­σι­στι­κό­τη­τα και καθο­λι­κά την απερ­για­κή μάχη για υπο­γρα­φή ΣΣΕ με ικα­νο­ποι­η­τι­κές αυξήσεις.

Το πρό­σχη­μα για την ανα­στο­λή, που επι­βε­βαιώ­νει το αλι­σβε­ρί­σι ανά­με­σα σε αυτούς τους συν­δι­κα­λι­στές, τους εφο­πλι­στές και την κυβέρ­νη­ση, ήταν η αύξη­ση του εξευ­τε­λι­στι­κού ποσο­στού 2% για το 2018, την ώρα που υπάρ­χει τερά­στια μεί­ω­ση του εισο­δή­μα­τος, που οι οργα­νι­κές θέσεις στα πλοία έχουν μειω­θεί κατά 40% και η κερ­δο­φο­ρία των εφο­πλι­στών έχει χτυ­πή­σει «κόκ­κι­νο».

Οι ταξι­κές δυνά­μεις πρό­τει­ναν τη συνέ­χι­ση του αγώ­να, πρό­τα­ση η οποία απορ­ρί­φθη­κε από την πλειο­ψη­φία. ΠΕΜΕΝ — «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ καλούν τους ναυ­τερ­γά­τες να συνε­χί­σουν την πάλη τους και να οργα­νώ­σουν τον αγώ­να για:

  • Συλ­λο­γι­κές Συμ­βά­σεις Εργα­σί­ας με αυξήσεις.
  • Επα­να­φο­ρά της υπο­χρε­ω­τι­κό­τη­τας της Εθνι­κής Γενι­κής Συλ­λο­γι­κής Σύμ­βα­σης Εργα­σί­ας, του κατώ­τε­ρου μισθού στα 751 ευρώ, κλα­δι­κές ΣΣΕ για όλους.
  • Κατάρ­γη­ση όλων των αντερ­γα­τι­κών και αντια­σφα­λι­στι­κών νόμων που υπο­νο­μεύ­ουν τις ΣΣΕ και την Κοι­νω­νι­κή Ασφά­λι­ση, ενά­ντια στο ν.4387/2016, στον επα­νυ­πο­λο­γι­σμό των συντά­ξε­ων και τις περι­κο­πές της προ­σω­πι­κής διαφοράς.
  • Μόνι­μη στα­θε­ρή εργα­σία για όλους, με Συλ­λο­γι­κή Σύμ­βα­ση, 7ωρο — 5ήμερο — 35ωρο, Κοι­νω­νι­κή Ασφά­λι­ση, προ­στα­σία στη δου­λειά, με οργα­νι­κές συν­θέ­σεις να αντα­πο­κρί­νο­νται στις σύγ­χρο­νες ανάγκες.

Πρό­ε­δρος ΠΕΜΕΝ: Παρά τα κέρ­δη τους, οι εφο­πλι­στές δε διστά­ζουν να επι­τε­θούν με μεγα­λύ­τε­ρη έντα­ση στους ναυ­τερ­γά­τες (Συνέ­ντευ­ξη)

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο