Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Την έγκριση εμβολίου ανακοίνωσε ο Πούτιν — Εμβολιάστηκε η κόρη του

Ο Βλα­ντι­μίρ Πού­τιν ανα­κοί­νω­σε την Τρί­τη ότι το υπουρ­γείο Υγεί­ας της χώρας ενέ­κρι­νε το πρώ­το εμβό­λιο κατά του κορω­νοϊ­ού, απο­κα­λύ­πτο­ντας μάλι­στα πως η κόρη του έχει ήδη εμβο­λια­στεί, σύμ­φω­να με το Russia Today. 

Το εμβό­λιο, που έχει ανα­πτυ­χθεί από το Ινστι­τού­το Γκα­μα­λέ­για της Μόσχας, έλα­βε το πρά­σι­νο φως από το ρωσι­κό υπουρ­γείο Υγεί­ας, είπε ο Ρώσος πρό­ε­δρος, συμπλη­ρώ­νο­ντας ότι ελπί­ζει ότι η Ρωσία θα ξεκι­νή­σει σύντο­μα μαζι­κή παρα­γω­γή του εμβολίου.

Σύμ­φω­να με το ίδιο μέσο, ο Πού­τιν διευ­κρί­νι­σε ότι μετά τον εμβο­λια­σμό η κόρη του ανέ­βα­σε λίγο πυρε­τό, ο οποί­ος ωστό­σο έπε­σε γρή­γο­ρα. «Μία από τις κόρες μου έλα­βε το εμβό­λιο. Υπό μία έννοια λοι­πόν, συμ­με­τεί­χε στη δοκι­μή. Μετά το πρώ­το εμβό­λιο ανέ­βα­σε 38 πυρε­τό, αλλά την επό­με­νη μέρα έπε­σε στο 37 και της πέρα­σε», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Η ανα­πλη­ρώ­τρια Πρω­θυ­πουρ­γός της Ρωσί­ας Τατιά­να Γκο­λί­κο­βα δήλω­σε ότι το εμβό­λιο μπο­ρεί να ξεκι­νή­σει να χορη­γεί­ται σε επαγ­γελ­μα­τί­ες της υγεί­ας ήδη από τον Σεπτέμ­βριο, ενώ θα γίνει δια­θέ­σι­μο στο ευρύ κοι­νό σε εθε­λο­ντι­κή βάση από τον Ιανουάριο.

Η Ρωσία κατέ­γρα­ψε σήμε­ρα 4.945 νέα κρού­σμα­τα κορω­νοϊ­ού, ανε­βά­ζο­ντας τον συνο­λι­κό αριθ­μό τους σε 897.599 –ο τέταρ­τος υψη­λό­τε­ρος αριθ­μός περι­στα­τι­κών στον κόσμο.

Ο επί­ση­μος αριθ­μός των νεκρών από COVID-19 αυξή­θη­κε σε 15.131 αφού οι αρχές ανα­κοί­νω­σαν ότι 130 άνθρω­ποι έχα­σαν τη ζωή τους το τελευ­ταίο 24ωρο.

Ινδονησία: Δοκιμή εμβολίου σε 1.600 εθελοντές

Η Ινδο­νη­σία άρχι­σε σήμε­ρα τη δοκι­μή σε 1.600 εθε­λο­ντές του κινε­ζι­κού υπο­ψή­φιου εμβο­λί­ου κατά του κορο­ναϊ­ού που παρα­σκευά­σθη­κε από το εργα­στή­ριο Sinovac Biotech.

Με την ονο­μα­σία Coronavac, είναι ένα από τα πολύ λίγα εμβό­λια που βρί­σκο­νται στη φάση 3, το τελευ­ταίο στά­διο των κλι­νι­κών δοκι­μών πριν από την ομολογοποίηση.

Το εμβό­λιο αυτό δοκι­μά­ζε­ται ήδη αυτή τη στιγ­μή σε 9.000 εθε­λο­ντές στη Βρα­ζι­λία, τη δεύ­τε­ρη χώρα που έχει πλη­γεί περισ­σό­τε­ρο στον κόσμο από την παν­δη­μία του κορο­ναϊ­ού, μετά τις ΗΠΑ.

Η Ινδο­νη­σία, η οποία είναι η τέταρ­τη χώρα με τον μεγα­λύ­τε­ρο πλη­θυ­σμό στον πλα­νή­τη, αντι­με­τω­πί­ζει μια αύξη­ση του αριθ­μού των κρου­σμά­των της Covid-19, η οποία έχει ήδη μολύ­νει εκεί 127.000 ανθρώ­πους και έχει στοι­χί­σει τη ζωή σε περισ­σό­τε­ρους από 5.700.

Η έκτα­ση της επι­δη­μί­ας μπο­ρεί ωστό­σο να είναι πολύ μεγα­λύ­τε­ρη, καθώς το ποσο­στό των δια­γνω­στι­κών τεστ είναι χαμη­λό σ’ αυτή τη χώρα της νοτιο­α­να­το­λι­κής Ασίας.

Ο κυβερ­νή­της της επαρ­χί­ας της Δυτι­κής Ιάβας, της πιο πολυάν­θρω­πης της Ινδο­νη­σί­ας, είναι μετα­ξύ των περί­που 1.620 ανθρώ­πων που πρό­κει­ται να συμ­με­τά­σχουν σ’ αυτές τις κλι­νι­κές δοκι­μές που προ­βλέ­πε­ται να διαρ­κέ­σουν μέχρι τον Φεβρουάριο.

Αν, μετά τα τεστ αυτά, το εμβό­λιο απο­δει­χθεί χωρίς κιν­δύ­νους και απο­τε­λε­σμα­τι­κό, οι ινδο­νη­σια­κές αρχές έχουν προ­βλέ­ψει να παρα­γά­γουν έως 250 δισε­κα­τομ­μύ­ρια δόσεις γι’ αυτό το μεγά­λο αρχι­πέ­λα­γος που αριθ­μεί σχε­δόν 270 εκα­τομ­μύ­ρια κατοίκους.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο