Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Την έντονη ανησυχία του για τον κίνδυνο άμεσης πολεμικής εμπλοκής της Ελλάδας εκφράζει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Την έντο­νη ανη­συ­χία του για τον κίν­δυ­νο άμε­σης πολε­μι­κής εμπλο­κής της Ελλά­δας εκφρά­ζει σε συνέ­ντευ­ξή του στην εφ. “Έθνος της Κυρια­κής” ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κου­τσού­μπας. Κατη­γο­ρεί την κυβέρ­νη­ση για καλ­λιέρ­γεια κλί­μα­τος εφη­συ­χα­σμού και συγκά­λυ­ψης καθώς «πίσω από τα περί “εσω­τε­ρι­κής κατα­νά­λω­σης” του Ερντο­γάν, που λένε τα κυβερ­νη­τι­κά στε­λέ­χη, βρί­σκε­ται η προ­σπά­θεια της τουρ­κι­κής αστι­κής τάξης να ανα­βαθ­μί­σει τη θέση της, σε αντι­πα­ρά­θε­ση με την ελλη­νι­κή αστι­κή τάξη σε μια περιο­χή που έχουν βγει τα μαχαί­ρια ανά­με­σα σε ιμπε­ρια­λι­στι­κές δυνά­μεις και ισχυ­ρά καπι­τα­λι­στι­κά κρά­τη, όπως οι ΗΠΑ, η ΕΕ, η Κίνα, η Ρωσία και άλλες».

Απα­ντώ­ντας δε σε όσους «ανα­μα­σούν τη γνω­στή “καρα­μέ­λα” ότι “η έντα­ξη στο ΝΑΤΟ είναι παρά­γο­ντας ασφά­λειας”», υπεν­θυ­μί­ζει ότι «το ΝΑΤΟ και η ΕΕ έχουν χαρά­ξει δυο και τρεις φορές με το αίμα των λαών, τα σύνο­ρα στην περιο­χή από τη δεκα­ε­τία του ΄90 και μετά».

Η κατά­στα­ση στο Αιγαίο και την Κύπρο «μυρί­ζει» μπα­ρού­τι, καθώς η τουρ­κι­κή προ­κλη­τι­κό­τη­τα έχει εντα­θεί. Φοβά­στε ότι μπο­ρεί να ξεφύ­γει από τον έλεγχο;

Το ΚΚΕ στα­θε­ρά το τελευ­ταίο διά­στη­μα εκφρά­ζει την ανη­συ­χία του για την τουρ­κι­κή προ­κλη­τι­κό­τη­τα και επι­θε­τι­κό­τη­τα, για τους επι­κίν­δυ­νους σχε­δια­σμούς του ΝΑΤΟ, ανα­δει­κνύ­ει τις αιτί­ες όλων αυτών, σε αντί­θε­ση με την κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ που ακο­λου­θεί την τακτι­κή του εφη­συ­χα­σμού και της συγκά­λυ­ψης. Για­τί πίσω από τα περί «εσω­τε­ρι­κής κατα­νά­λω­σης» του Ερντο­γάν, που λένε τα κυβερ­νη­τι­κά στε­λέ­χη, βρί­σκε­ται η προ­σπά­θεια της τουρ­κι­κής αστι­κής τάξης να ανα­βαθ­μί­σει τη θέση της, σε αντι­πα­ρά­θε­ση με την ελλη­νι­κή αστι­κή τάξη σε μια περιο­χή που έχουν βγει τα μαχαί­ρια ανά­με­σα σε ιμπε­ρια­λι­στι­κές δυνά­μεις και ισχυ­ρά καπι­τα­λι­στι­κά κρά­τη, όπως οι ΗΠΑ, η ΕΕ, η Κίνα, η Ρωσία και άλλες. Κι αυτό σε απλή μετά­φρα­ση σημαί­νει κίν­δυ­νος άμε­σης πολε­μι­κής εμπλο­κής της Ελλάδας.

Είστε ο μονα­δι­κός αρχη­γός που πιστεύ­ει ότι η παρου­σία του ΝΑΤΟ απο­τε­λεί παρά­γο­ντα απο­στα­θε­ρο­ποί­η­σης και όχι ασφά­λειας για την χώρα μας…

Πάντως η στά­ση Πόντιου Πιλά­του του ΝΑΤΟ, αυτή τη φορά στο ζήτη­μα των δύο Ελλή­νων στρα­τιω­τών, που κρα­τού­νται στους τουρ­κι­κές φυλα­κές, μόνο ασφά­λεια και στα­θε­ρό­τη­τα, δεν εμπνέ­ουν στον ελλη­νι­κό λαό, ο οποί­ος ανη­συ­χεί από τις εξε­λί­ξεις. Το αντί­θε­το συμ­βαί­νει. Για­τί ο ελλη­νι­κός λαός έχει και την πεί­ρα του ρόλου που έπαι­ξε το ΝΑΤΟ δια­χρο­νι­κά στις ελλη­νο­τουρ­κι­κές σχέ­σεις. Τι να προ­ω­το­θυ­μη­θού­με; Το ρόλο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στη δικτα­το­ρία ’67-’74, στην τουρ­κι­κή εισβο­λή στην Κύπρο; Τα διχο­το­μι­κά «σχέ­δια Ανάν»; Τα θέμα­τα του Αιγαί­ου από το ’74 ως το Γενά­ρη του ’96 και την κρί­ση των Ιμί­ων; Με τις ευλο­γί­ες του ΝΑΤΟ η Τουρ­κία έχει γκρι­ζά­ρει το Αιγαίο, αφού ο επι­κίν­δυ­νος αυτός οργα­νι­σμός δεν ανα­γνω­ρί­ζει σύνο­ρα ανά­με­σα στα μέλη του, θεω­ρεί το Αιγαίο ενιαίο επι­χει­ρη­σια­κό χώρο. Για όλα αυτά τσι­μου­διά απ΄ την κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ που έχει γίνει σημαιο­φό­ρος των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στα Βαλ­κά­νια, αλλά και από τη ΝΔ που έχα­σε την ίδια σημαία μέσα από τα χέρια της. Και σε όσους ανα­μα­σούν τη γνω­στή «καρα­μέ­λα» ότι «η έντα­ξη στο ΝΑΤΟ είναι παρά­γο­ντας ασφά­λειας», τους θυμί­ζου­με ότι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ έχουν χαρά­ξει δυο και τρεις φορές με το αίμα των λαών, τα σύνο­ρα στην περιο­χή από τη δεκα­ε­τία του ‘90 και μετά.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο