Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Την επίθεση της Αστυνομίας κατά μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών στη Θεσσαλονίκη καταγγέλλει το ΚΚΕ

Την επί­θε­ση της Αστυ­νο­μί­ας κατά μαθη­τών, γονιών και εκπαι­δευ­τι­κών στη Θεσ­σα­λο­νί­κη καταγ­γέλ­λει το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. Η ανα­κοί­νω­ση που εξέ­δω­σε έχει ως εξής:

«Το ΚΚΕ καταγ­γέλ­λει την απρό­κλη­τη επί­θε­ση της Αστυ­νο­μί­ας με χημι­κά και χει­ρο­βομ­βί­δες κρό­του — λάμ­ψης στη Θεσ­σα­λο­νί­κη, απέ­να­ντι σε ανή­λι­κους μαθη­τές, σε εκπρο­σώ­πους της Ομο­σπον­δί­ας Γονέ­ων Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας, φοι­τη­τι­κών Συλ­λό­γων, εκπαι­δευ­τι­κών, που ήθε­λαν απλά να εκφρά­σουν τη δια­μαρ­τυ­ρία τους και όχι να ματαιώ­σουν την εκδή­λω­ση με ομι­λη­τή τον υπουρ­γό Παιδείας.

Η κυβέρ­νη­ση επι­στρα­τεύ­ει τον αυταρ­χι­σμό για­τί η πολι­τι­κή της είναι αντι­λαϊ­κή. Άλλω­στε το πραγ­μα­τι­κό πρό­σω­πο της κυβέρ­νη­σης και της πολι­τι­κής ηγε­σί­ας του υπουρ­γεί­ου Παι­δεί­ας απο­δει­κνύ­ε­ται από το γεγο­νός ότι επι­λέ­γει να συν­δια­λέ­γε­ται “κεκλει­σμέ­νων των θυρών” μόνο με αυτούς που υπο­στη­ρί­ζουν τη βάρ­βα­ρη και αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή της.

Το ΚΚΕ καλεί τον λαό και τη νεο­λαία να παλέ­ψουν ενά­ντια στο αντι­δρα­στι­κό σχέ­διο της κυβέρ­νη­σης για το Λύκειο και για μια Παι­δεία που να υπη­ρε­τεί τις σύγ­χρο­νες ανά­γκες τους».

Χημι­κά κατά μαθη­τών, γονέ­ων και εκπαι­δευ­τι­κών που θέλη­σαν να παρέμ­βουν σε εκδή­λω­ση στη Θεσ­σα­λο­νί­κη με ομι­λη­τή τον Γαβρό­γλου (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο