Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Την παραπομπή του Δ. Λιγνάδη σε δίκη για τέσσερις βιασμούς εισηγείται η εισαγγελέας

Την παρα­πο­μπή του Δημή­τρη Λιγνά­δη ενώ­πιον του Μικτού Ορκω­τού Δικα­στη­ρί­ου για τις τέσ­σε­ρις υπο­θέ­σεις βια­σμού που τον βαρύ­νουν ειση­γή­θη­κε, στο Συμ­βού­λιο Πλημ­με­λειο­δι­κών, η αρμό­δια εισαγγελέας.

Με την πρό­τα­σή της, η εισαγ­γε­λι­κή λει­τουρ­γός εκτι­μά ότι ο προ­σω­ρι­νά κρα­τού­με­νος σκη­νο­θέ­της και ηθο­ποιός πρέ­πει να δικα­στεί για τις καταγ­γε­λί­ες που έγι­ναν σε βάρος του από τέσ­σε­ρις άνδρες, ανή­λι­κοι στην πλειο­νό­τη­τά τους, κατά τον χρό­νο τέλε­σης της πράξης.

Κατά την ειση­γή­τρια, δεν πρέ­πει να γίνουν δεκτοί οι ισχυ­ρι­σμοί του καλ­λι­τέ­χνη, ο οποί­ος αρνεί­ται τις κατη­γο­ρί­ες ανα­φε­ρό­με­νος σε πόλε­μο που δέχε­ται με στό­χο την ηθι­κή και επαγ­γελ­μα­τι­κή απα­ξί­ω­σή του.

Στην εισαγ­γε­λι­κή πρό­τα­ση ανα­φέ­ρε­ται, επί­σης, πως ο Δημή­τρης Λιγνά­δης πρέ­πει να παρα­μεί­νει στη φυλα­κή, καθώς κατά την εισαγ­γε­λι­κή λει­τουρ­γό δεν έχουν εκλεί­ψει οι λόγοι για τους οποί­ους, τον περα­σμέ­νο Φεβρουά­ριο, ανα­κρί­τρια και εισαγ­γε­λέ­ας απο­φά­σι­σαν την προ­σω­ρι­νή κρά­τη­ση του κατηγορούμενου.

Την από­φα­ση για την παρα­πο­μπή ή μη του Δημή­τρη Λιγνά­δη θα λάβει τις επό­με­νες ημέ­ρες το Συμ­βού­λιο Πλημ­με­λειο­δι­κών με βού­λευ­μα που θα εκδώσει.

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο