Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Την Τρίτη 24/8 ξεκινούν οι εγγραφές στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς

Από την προ­σε­χή Τρί­τη 24 Αυγού­στου θα αρχί­σουν οι εγγρα­φές στους βρε­φο­νη­πια­κούς – παι­δι­κούς σταθ­μούς και τα ΚΔΑΠ των ωφε­λού­με­νων-κατό­χων voucher των δύο σχε­τι­κών προ­γραμ­μά­των που υλο­ποιεί η Ελλη­νι­κή Εται­ρεία Τοπι­κής Ανά­πτυ­ξης και Αυτο­διοί­κη­σης (ΕΕΤΑΑ).

Συνο­λι­κά, υπέ­βα­λαν αίτη­ση 181.419 μητέ­ρες για 250.863 παι­διά. Σύμ­φω­να με τα ορι­στι­κά απο­τε­λέ­σμα­τα που ανα­κοι­νώ­θη­καν μετά και την ολο­κλή­ρω­ση της δια­δι­κα­σί­ας εξέ­τα­σης των ενστά­σε­ων, έλα­βαν voucher 131.79, που πλη­ρού­σαν τις προ­ϋ­πο­θέ­σεις συμ­με­το­χής, για περί­που 167.100 βρέ­φη, προ-νήπια, καθώς και παι­διά και άτο­μα με ανα­πη­ρία για να τους παρα­σχε­θούν υπη­ρε­σί­ες σε αντί­στοι­χες δομές.

Οι αιτή­σεις συμ­με­το­χής που αφο­ρού­σαν στα Κέντρα Δημιουρ­γι­κής Απα­σχό­λη­σης Παι­διών (ΚΔΑΠ) ανήλ­θαν στις 113.877 και έλα­βαν voucher 63.051 παι­διά με βάσει τη σει­ρά μοριο­δό­τη­σής τους και μέχρι εξά­ντλη­σης του προϋπολογισμού.

Τα απο­τε­λέ­σμα­τα αφο­ρούν, τόσο το συγ­χρη­μα­το­δο­τού­με­νο κοι­νο­τι­κό πρό­γραμ­μα που υλο­ποιεί­ται στο πλαί­σιο της Δρά­σης «Εναρ­μό­νι­ση Οικο­γε­νεια­κής και Επαγ­γελ­μα­τι­κής Ζωής» για 14η συνε­χή χρο­νιά όσο και το πρό­γραμ­μα «Οικο­νο­μι­κή στή­ρι­ξη οικο­γε­νειών με παι­διά προ­σχο­λι­κής ηλι­κί­ας», που λει­τουρ­γεί παράλ­λη­λα και συμπλη­ρω­μα­τι­κά με την πρώ­τη δράση.

Οι ενδια­φε­ρό­με­νοι μπο­ρούν να ενη­με­ρω­θούν για τα ορι­στι­κά απο­τε­λέ­σμα­τα μέσω της ιστο­σε­λί­δας της ΕΕΤΑΑ (www.eetaa.gr), όπου υπάρ­χει και ενδει­κτι­κός κατά­λο­γος φορέ­ων και δομών, που εκδή­λω­σαν την πρό­θε­ση τους να συμ­με­τέ­χουν στη δρά­ση «Εναρ­μό­νι­ση Οικο­γε­νεια­κής και Επαγ­γελ­μα­τι­κής Ζωής».

Ο προ­ϋ­πο­λο­γι­σμός και των δύο προ­γραμ­μά­των για την περί­ο­δο 2021–2022, θα ξεπε­ρά­σει τα 310 εκα­τομ­μύ­ρια ευρώ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο