Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τη ματαίωση «τρομοκρατικής επίθεσης» κατά στρατιωτικής βάσης, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Βενεζουέλας

Τη ματαί­ω­ση «τρο­μο­κρα­τι­κής επί­θε­σης» κατά στρα­τιω­τι­κής βάσης, ανα­κοί­νω­σε η κυβέρ­νη­ση της Βενε­ζου­έ­λας μετά την εμφά­νι­ση βίντεο που δεί­χνει άνδρες με στρα­τιω­τι­κή περι­βο­λή να δηλώ­νουν ότι βρί­σκο­νται σε ανταρ­σία κατά του προ­έ­δρου Νικο­λάς Μαδούρο.

«Τα ξημε­ρώ­μα­τα, τρο­μο­κρά­τες εισέ­βα­λαν στο Φορτ Παρα­μα­κάι στη Βαλέν­σια», σε από­στα­ση 180 χιλιο­μέ­τρων βόρεια του Καρά­κας, και επι­τέ­θη­καν κατά των στρα­τιω­τι­κών, έγρα­ψε στον λογα­ρια­σμό του στο Twitter ο Ντιοσ­ντά­ντο Καμπέ­γιο, αντι­πρό­ε­δρος του κυβερ­νώ­ντος κόμ­μα­τος και μέλος της Συντα­κτι­κής Συνέ­λευ­σης. Επτά άτο­μα συνε­λή­φθη­σαν και «δίνουν πλη­ρο­φο­ρί­ες», δήλω­σε από την πλευ­ρά του ο στρα­τη­γός Ρεμί­γιο Σεμπάγιος.

Ενας άνθρω­πος σκο­τώ­θη­κε και ένας τραυ­μα­τί­σθη­κε σοβα­ρά κατά την επί­θε­ση κατά στρα­τιω­τι­κής βάσης σήμε­ρα στη Βενε­ζου­έ­λα, ανα­κοί­νω­σε ο αρχη­γός των ενό­πλων δυνά­με­ων της χώρας Χεσούς Σουά­ρες Τσού­ριο, διευ­κρι­νί­ζο­ντας ότι και οι δύο προ­έρ­χο­νται από την ομά­δα που πραγ­μα­το­ποί­η­σε την επίθεση.

Το βίντεο που φέρε­ται να έχει γυρι­στεί σε μονά­δα τεθω­ρα­κι­σμέ­νων της Βαλέν­σια κυκλο­φο­ρού­σε σήμε­ρα στα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης και πολ­λά μέσα ενη­μέ­ρω­σης της Βενε­ζου­έ­λας. Εδει­χνε έναν άνδρα που παρου­σια­ζό­ταν ως αξιω­μα­τι­κός να αναγ­γέλ­λει «νόμι­μη ανταρ­σία κατά της φονι­κής τυραν­νί­ας του Νικο­λάς Μαδούρο».

«Δεν πρό­κει­ται για πρα­ξι­κό­πη­μα, είναι μία πολι­τι­κή και στρα­τιω­τι­κή πρά­ξη για την απο­κα­τά­στα­ση της συνταγ­μα­τι­κής τάξης», έλε­γε ο άνδρας που παρου­σιά­σθη­κε ως λοχα­γός Χουάν Καγουα­ρι­πά­νο, περι­στοι­χι­σμέ­νος από 15 άνδρες με στο­λές παραλ­λα­γής, ορι­σμέ­νοι από τους οποί­ους οπλοφορούσαν.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο