Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τι έκανε έξι μήνες στη Βουλή η …«αντιμνημονιακή» Ζ. Κωνσταντοπούλου

Άνω — κάτω

«Το ζήτη­μα είναι να είμα­στε στη Βου­λή για να στα­μα­τά­με πράγ­μα­τα. Το ΚΚΕ είναι 49 χρό­νια και δεν έχει κάνει πράγ­μα­τα, δεν είναι ζήτη­μα να λέμε ένα όχι για να κατα­γρά­φε­ται. Εγώ 6 μήνες στη Βου­λή και τους έκα­να άνω κάτω». Αυτά έλε­γε σήμε­ρα σε μια ακό­μα φιλό­ξε­νη «prime time» εκπο­μπή η Κωνσταντοπούλου.

Και όντως μόλις σε ένα εξά­μη­νο στη Βου­λή, ως πρό­ε­δρος της Βου­λής επί κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ, κατά­φε­ρε πολ­λά, όπως:

Να στη­ρί­ξει την επέ­κτα­ση του 2ου μνη­μο­νί­ου, τον Φεβρουά­ριου του 2015. Μάλι­στα παρά τις «θεσμι­κές εμμο­νές», και το καθη­με­ρι­νό σόου πέρα από τα όρια της γελοιό­τη­τας που έδι­νε, ως πρό­ε­δρος της Βου­λής, συμ­φώ­νη­σε η παρά­τα­ση του δευ­τέ­ρου μνη­μο­νί­ου να περά­σει χωρίς καν να ψηφι­στεί από τη Βουλή…

Να στη­ρί­ξει όλες τις απο­φά­σεις της τότε συγκυ­βέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως αυτές που δέσμευαν ταμεια­κά δια­θέ­σι­μα από οργα­νι­σμούς του δημο­σί­ου για να εξο­φλού­νται οι δόσεις στους δανειστές.

Να συμ­με­τέ­χει μαζί με τα υπό­λοι­πα στε­λέ­χη τότε του ΣΥΡΙΖΑ στην εξα­πά­τη­ση του λαού. Ηταν η Ζωή Κων­στα­ντο­πού­λου που όταν την ρωτού­σαν για­τί δεν καταρ­γή­θη­καν τα μνη­μό­νια όπως υπο­σχό­ταν προ­ε­κλο­γι­κά το κόμ­μα της τότε, απα­ντού­σε πως η κατάρ­γη­ση των μνη­μο­νί­ων ήταν «σχή­μα λόγου»

Να χαριε­ντί­ζε­ται με τους υπό­δι­κους — τότε — ναζί της Χρυ­σής Αυγής την στιγ­μή που ο λαός έδι­νε μάχες για να τους απο­μο­νώ­σει παντού. Ήταν εκεί­νη που ως πρό­ε­δρος της βου­λής έθε­σε ζήτη­μα μη νόμι­μης λει­τουρ­γί­ας της Βου­λής λόγω της απου­σί­ας των προ­φυ­λα­κι­σμέ­νων ναζί, που αρνή­θη­κε ακό­μα και να συζη­τη­θεί και να κατα­δι­κα­στεί περι­στα­τι­κό επί­θε­σης του ναζί βου­λευ­τή της Χ.Α. Γ. Λαγού στην βου­λευ­τή του ΚΚΕ Λιά­να Κανέλ­λη στους δια­δρό­μους της Βου­λής! Και βέβαια είναι η ίδια που τώρα για να ξανά-υπάρ­ξει στη Βου­λή έχει βαλ­θεί να πάρει σταυ­ρούς από τα ορφα­νά των ναζί, που την στή­ρι­ξαν και στις εκλο­γές της 21ης Μάη, με δημό­σια μάλι­στα καλέ­σμα­τα από τα Μέσα Κοι­νω­νι­κής Δικτύωσης.

Τόσο «άνω κάτω» τους έκα­νε και τότε, τόσο «άνω κάτω» θα τους ξανα­κά­νει και τώρα αν ξανα­μπεί στη βου­λή με τις αντι­δρα­στι­κές θέσεις της, που δεν μπο­ρούν να κρυ­φτούν πίσω από …«καρ­δού­λες» και διά­φο­ρες άλλες γραφικότητες.

«Εμείς είμα­στε μία αντι­συ­στη­μι­κή δύνα­μη. Δεν έχα­σα την μαχη­τι­κό­τη­τά μου, αλλά δεν είμα­στε ούτε θα γίνου­με από τα συστη­μι­κά κόμ­μα­τα», είπε ακό­μα η Κων­στα­ντο­πού­λου. Όποιος ανα­ζη­τή­σει όμως στις «θέσεις» τους έστω και ένα ψήγ­μα …αντι­συ­στη­μι­κό­τη­τας, θα χάσει τζά­μπα χρό­νο. Χώρια που πρέ­πει πρώ­τα να ανα­κα­λύ­ψει τις (ανύ­παρ­κτες) θέσεις τους!

Έτσι, η κατά τ’ άλλα «αντι­μνη­μο­νια­κή» Κων­στα­ντο­πού­λου δεν βρί­σκει κου­βέ­ντα να πει για το υπερ­μνη­μό­νιο του ταμεί­ου ανά­καμ­ψης, για την «πρά­σι­νη ανά­πτυ­ξη», που είναι το σύγ­χρο­νο «ευαγ­γέ­λιο» του κεφα­λαί­ου και των κομ­μά­των του, για τις ΝΑΤΟι­κές βάσεις και τη «Στρα­τη­γι­κή Συμ­φω­νία» με τις ΗΠΑ, για την εμπλο­κή στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο στην Ουκρα­νία κ.ο.κ.

Που­θε­νά δεν θα βρει επί­σης την «Πλεύ­ση» να στη­ρί­ζει διεκ­δι­κή­σεις που εδώ και χρό­νια βγά­ζουν στους δρό­μους χιλιά­δες εργα­ζό­με­νους, όπως για επα­να­φο­ρά των ΣΣΕ, για κατάρ­γη­ση του μνη­μο­νια­κού νόμου Βρού­τση — Αχτσιό­γλου κ.α.

Αντί επι­λό­γου: Οι εργα­ζό­με­νοι και οι άλλοι βιο­πα­λαι­στές, δεν περι­μέ­νουν από πολι­τι­κές δυνά­μεις «του σωλή­να», άφα­ντες στους αγώ­νες τους και ανύ­παρ­κτες σε σωμα­τεία και φορείς, να τους πουν «τι έχει κάνει το ΚΚΕ» απέ­να­ντι στην αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή όλων των κυβερ­νή­σε­ων, όπως και σε εκεί­νη που συμ­με­τεί­χε η Κων­στα­ντο­πού­λου. Ξέρουν καλά ποιος είναι και ποιος θα παρα­μεί­νει δίπλα τους και την επό­με­νη μέρα, όταν κόμ­μα­τα όπως το δικό της, θα ξερο­στα­λιά­ζουν για ένα …γλυ­κο­κοί­ταγ­μα της κυβέρ­νη­σης, στην οποία άλλω­στε η ίδια έχει εξο­μο­λο­γη­θεί ότι θέλει να προ­σφέ­ρει υπη­ρε­σί­ες …γραμ­μα­τεια­κής υπο­στή­ρι­ξης, για να μην κάνει λάθη αντι­συ­νταγ­μα­τι­κό­τη­τας στη σύντα­ξη των (αντι­λαϊ­κών) νόμων.

Ωστό­σο, αν θέλει οπωσ­δή­πο­τε να κάνει κάτι «άνω κάτω», ας ξεκι­νή­σει από τα συρ­τά­ρια του γρα­φεί­ου της… Ισως κάπου εκεί να βρί­σκε­ται ακό­μα η πρό­τα­ση νόμου που είχε κατα­θέ­σει το ΚΚΕ για την κατάρ­γη­ση των μνη­μο­νί­ων και των δανεια­κών συμ­βά­σε­ων, η οποία, με ιδιαί­τε­ρη δική της ευθύ­νη ως προ­έ­δρου της Βου­λής, δεν ήρθε ποτέ ούτε για συζήτηση!

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο