Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τι δουλειά έχει η αστυνομία στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης;

Σοβα­ρά ερω­τή­μα­τα προ­κύ­πτουν από την ξαφ­νι­κή εμφά­νι­ση της αστυ­νο­μί­ας, σήμε­ρα το πρωί, στο χώρο διε­ξα­γω­γής των αρχαι­ρε­σιών του 34ου Συνε­δρί­ου του Εργα­τι­κού Κέντρου Θεσ­σα­λο­νί­κης και μάλι­στα χωρίς να συντρέ­χει το οτιδήποτε.

Μάλι­στα,  στην παρέμ­βα­ση των αντι­προ­σώ­πων της Εργα­τι­κής Ενό­τη­τας που ρώτη­σαν τον λόγο για τον οποίο βρί­σκο­νται στο χώρο οι αστυ­νο­μι­κοί (έχο­ντας μάλι­στα και το υπη­ρε­σια­κό τους όπλο!!), η επί­ση­μη δικαιο­λο­γία ήταν πως δόθη­κε σήμα κεντρι­κά από την υπη­ρε­σία τους να ελέγ­ξουν αν όλα βαί­νουν ομαλά!

Σε δελ­τίο τύπου η Εργα­τι­κή Ενό­τη­τα σημειώ­νει πως «Δεν μας έφτα­νε η παρου­σία ασφα­λί­τη με πολι­τι­κά στο προη­γού­με­νο συνέ­δριο, σήμε­ρα το πράγ­μα πάει ένα βήμα παρα­πέ­ρα με την παρου­σία ένστο­λων αστυ­νο­μι­κών, σε δια­δι­κα­σί­ες εκλο­γών Εργα­τι­κού Κέντρου.

Ποιος κάλε­σε την αστυ­νο­μία στις αρχαι­ρε­σί­ες του συνε­δρί­ου του ΕΚΘ; Για ποιο σκο­πό; Τι δου­λειά έχουν αστυ­νο­μι­κοί να ελέγ­χουν το πως διε­ξά­γο­νται οι εκλο­γές των αντι­προ­σώ­πων των εργαζόμενων;

Η Εργα­τι­κή Ενό­τη­τα ζητά άμε­σα εξη­γή­σεις για αυτή την πλή­ρως αντι­δη­μο­κρα­τι­κή προ­σπά­θεια παρέμ­βα­σης του κρά­τους στο συν­δι­κα­λι­στι­κό κίνη­μα. Ζητά άμε­σες απα­ντή­σεις στα παρα­πά­νω ερω­τή­μα­τα. Και για ακό­μη μια φορά υπο­γραμ­μί­ζει πως οι εργά­τες ούτε φοβού­νται, ούτε τρο­μο­κρα­τού­νται από τέτοιες ενέργειες».

902.gr

Ναπο­λέ­ων Σου­κα­τζί­δης Το μεγα­λείο ενός αγω­νι­στή της Αντί­στα­σης, του Θέμου Κορνάρου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο