Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τι θα ισχύσει για τα καταστήματα εστίασης

Μετά την ανα­κοί­νω­ση των νέων έκτα­κτων μέτρων και αφού υπήρ­ξαν απο­ρί­ες από επι­χει­ρή­σεις του κλά­δου εστί­α­σης που ήθε­λαν διευ­κρι­νί­σεις, ο πρό­ε­δρος του Επαγ­γελ­μα­τι­κού Επι­με­λη­τη­ρί­ου Αθη­νών, Γιάν­νης Χατζη­θε­ο­δο­σί­ου, όπως σημειώ­νει σε δήλω­σή του, επι­κοι­νώ­νη­σε με τον υπουρ­γό Ανά­πτυ­ξης και Επεν­δύ­σε­ων, ‘Αδω­νι Γεωργιάδη.

Όπως ανα­φέ­ρει σε ανάρ­τη­σή του στην ηλε­κτρο­νι­κή σελί­δα του επι­με­λη­τη­ρί­ου ο κ. Χατζη­θε­ο­δο­σί­ου, σύμ­φω­να με τον υπουρ­γό, για τα κατα­στή­μα­τα εστί­α­σης θα ισχύ­σουν τα κάτωθι:

· Δεν θα λει­τουρ­γούν τα κατα­στή­μα­τα με τραπεζοκαθίσματα.

· Μπο­ρούν όμως να λει­τουρ­γούν ως delivery. Και αν κάτι τέτοιο δεν προ­βλέ­πε­ται μέχρι σήμε­ρα, έχουν τη δυνα­τό­τη­τα να το εφαρ­μό­σουν αφού προ­χω­ρή­σουν στην απαι­τού­με­νη αλλα­γή του ΚΑΔ.

· Σε αυτές τις επι­χει­ρή­σεις δεν θα πρέ­πει να υπάρ­χουν περισ­σό­τε­ροι από 5 όρθιοι πελά­τες που εξυ­πη­ρε­τού­νται άμε­σα (take away).

· Τα κατα­στή­μα­τα εστί­α­σης που θα κλεί­σουν, θα μπο­ρούν να μετα­φέ­ρουν τις οικο­νο­μι­κές τους υπο­χρε­ώ­σεις προς το κρά­τος (ΦΠΑ, εισφο­ρές, φορο­λο­γία) για τον Ιού­νιο. Αυτό δεν θα ισχύ­σει για όσα κατα­στή­μα­τα συνε­χί­σουν τη λει­τουρ­γία τους.

Το Επαγ­γελ­μα­τι­κό Επι­με­λη­τή­ριο Αθη­νών εκτι­μά ότι πρέ­πει να δοθεί παρά­τα­ση και στις προ­θε­σμί­ες που υπάρ­χουν για την προ­στα­σία της πρώ­της κατοι­κί­ας και καλεί την κυβέρ­νη­ση να δει το συγκε­κρι­μέ­νο θέμα με γνώ­μο­να τα νέα δεδο­μέ­να που δημιουρ­γού­νται στην αγο­ρά και την κοι­νω­νία, μετά την έξαρ­ση του κορο­νοϊ­ού στη χώρα μας. Εξε­λί­ξεις που θα επη­ρε­ά­σουν αρνη­τι­κά όλη την ελλη­νι­κή οικονομία.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο