Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τι ισχύει στις μετακινήσεις με ΙΧ αυτοκίνητο

Από τη Δευ­τέ­ρα 4 Μαΐ­ου ξεκι­νά­ει και η άρση των μέτρων για τις μετα­κι­νή­σεις με ΙΧ όπως ανα­κοί­νω­σε την Τετάρ­τη ο υφυ­πουρ­γός Υπο­δο­μών και Μετα­φο­ρών Γιάν­νης Κεφα­λο­γιάν­νης στο πλαί­σιο της εξει­δί­κευ­σης των ενερ­γειών της κυβέρ­νη­σης για επι­στρο­φή στην κανονικότητα.

Οι οδη­γοί ΙΧ λοι­πόν θα πρέ­πει να γνω­ρί­ζουν πως από την επό­με­νη εβδο­μά­δα δεν θα χρειά­ζε­ται να στεί­λουν sms ή να έχουν βεβαί­ω­ση μετα­κί­νη­σης. Επι­πλέ­ον, θα υπάρ­χει η δυνα­τό­τη­τα μετα­φο­ράς δύο ατό­μων πλέ­ον του οδη­γού, στη μετα­κί­νη­ση με τα ΙΧ.

Ωστό­σο, υπεν­θυ­μί­ζε­ται πως παρα­μέ­νει η απα­γό­ρευ­ση για τις μετα­κι­νή­σεις εκτός νομού που δια­μέ­νουν οι επι­βά­τες των ΙΧ, περι­λαμ­βα­νο­μέ­νων των νησιών του Αργο­σα­ρω­νι­κού, όπως η Σαλα­μί­να και η Αίγινα.

Η μετα­κί­νη­ση σε άλλους νομούς ανα­μέ­νε­ται να επι­τρα­πεί στα­δια­κά από τις 19 Μαΐου.

Τέλος, παρά­τα­ση της μη ισχύ­ος του δακτυ­λί­ου για τον μήνα Μάιο

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται πως θα υπάρ­χουν ενδε­λε­χείς έλεγ­χοι από τις αρμό­διες Αρχές. Στο πλαί­σιο της άρσης των μέτρων κυκλο­φο­ρί­ας ανα­κοι­νώ­θη­κε και τι θα πρέ­πει να γνω­ρί­ζουν οι πολί­τες που επι­λέ­γουν για τη μετα­κί­νη­σή τους τα Μέσα Μαζι­κής Μεταφοράς.

Ως προς τη μετα­φο­ρά πολι­τών με ταξί, συνε­χί­ζε­ται η εφαρ­μο­γή του κανό­να που ισχύ­ει και σήμε­ρα, δηλα­δή ο οδη­γός και ένας επι­βά­της, με τις γνω­στές εξαι­ρέ­σεις μετα­φο­ράς γονέα με ανή­λι­κα τέκνα ή συνο­δεί­ας ατό­μου για ιατρι­κούς λόγους.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο