Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τι ΠΑΤούλης, τι ΜΑΤούλης… Για όσους κατά καιρούς καταγγέλλουν τη βία

«Οι Κεντρι­κοί Αυτο­τε­λείς Πόροι που δίνο­νται είναι 102 εκα­τομ­μύ­ρια, από τα οποία 75 εκα­τομ­μύ­ρια είναι μισθο­δο­σία. Δηλα­δή, όλα κι όλα 27 εκα­τομ­μύ­ρια! Δηλα­δή, ο κρα­τι­κός προ­ϋ­πο­λο­γι­σμός χρη­μα­το­δο­τεί την Περι­φέ­ρεια Αττι­κής, όπου κατοι­κεί το 40% του πλη­θυ­σμού της χώρας, με 27 εκα­τομ­μύ­ρια! Και μπαί­νει το ερώ­τη­μα, για­τί δεν διεκ­δι­κεί­τε τα χρή­μα­τα που κατα­βάλ­λουν οι φορο­λο­γού­με­νοι για να φτια­χτούν υπο­δο­μές; Δεν τα διεκ­δι­κεί­τε για τον ίδιο λόγο που δεν διεκ­δί­κη­σαν ποτέ και οι προη­γού­με­νοι. Για να εξα­σφα­λί­ζε­ται ζεστό χρή­μα για τους ανα­πτυ­ξια­κούς νόμους, για τα ΣΔΙΤ, που είναι δημό­σιες επεν­δύ­σεις και ιδιω­τι­κά κέρ­δη. Φορο­ε­λα­φρύν­σεις, εισφο­ρο­α­παλ­λα­γές, επι­δο­τή­σεις των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων συνο­λι­κού ύψους 6,7 δισε­κα­τομ­μυ­ρί­ων ευρώ. Από αυτά τα 6 δισε­κα­τομ­μύ­ρια με συγ­χρη­μα­το­δό­τη­ση από τα ταμεία της ΕΕ και τα 750 εκα­τομ­μύ­ρια από τον κρα­τι­κό προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό. Και όχι μόνο αυτό, αλλά συνε­χί­ζε­ται και η πολι­τι­κή επι­λο­γή τα “ματω­μέ­να” απο­θε­μα­τι­κά της Περι­φέ­ρειας να χρη­σι­μο­ποιού­νται για να κάνουν τα υπουρ­γεία κοι­νω­νι­κή πολι­τι­κή, όπως συμ­βαί­νει με το υπουρ­γείο Υγεί­ας. Η Περι­φέ­ρεια πλη­ρώ­νει για ιατρι­κο­τε­χνο­λο­γι­κό εξο­πλι­σμό στα νοσο­κο­μεία, για την αγο­ρά κλι­νών και το χτί­σι­μο υπο­δο­μών. Να ξεκα­θα­ρί­σου­με ότι για αυτό το θέμα έχου­με εγκρί­νει κι εμείς σαν “Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση”. Αντί να δίνο­νται σε φιέ­στες και λαμπά­κια, είναι προ­τι­μό­τε­ρο να αγο­ρα­στούν μαγνη­τι­κοί τομο­γρά­φοι και κρε­βά­τια για τις εντα­τι­κές. Δίνο­νται 43 εκα­τομ­μύ­ρια από την Περι­φέ­ρεια στα νοσο­κο­μεία από χρή­μα­τα που προ­ο­ρί­ζο­νταν για να φτια­χτούν αντι­πλημ­μυ­ρι­κά για να έρθει το υπουρ­γείο Υγεί­ας να δώσει στους εμπό­ρους Υγεί­ας, στους “επεν­δυ­τές” που έχουν μυρι­στεί ψητό κι έχουν ορμή­σει, με ξεχω­ρι­στό ρόλο του περι­φε­ρειάρ­χη Αττι­κής, ως προ­έ­δρου του Ιατρι­κού Συλ­λό­γου Αθη­νών. Σήμε­ρα φιλο­ξε­νού­σε και διά­φο­ρες ασφα­λι­στι­κές εται­ρεί­ες και businessman και μάλι­στα πέτα­ξαν και χημι­κά στους νοσο­κο­μεια­κούς για­τρούς. Ένας από αυτούς είναι και περι­φε­ρεια­κός μας σύμ­βου­λος, ο Ηλ. Σιώ­ρας. Αυτό για όσους κατά και­ρούς καταγ­γέλ­λε­τε τη βία» (Από τη σημε­ρι­νή παρέμ­βα­ση του Γιάν­νη Πρω­τού­λη στο Περι­φε­ρεια­κό Συμβούλιο).

Σήμε­ρα το πρωί ο Πανελ­λή­νιος Ιατρι­κός Σύλ­λο­γος (ΠΙΣ)  επι­κε­φα­λής της οποί­ας είναι ο περι­φε­ρειάρ­χης Γ. Πατού­λης και στέ­λε­χος της ΝΔ — οργά­νω­νε στην «Αίγλη» του Ζαπ­πεί­ου φιέ­στα για τις ΣΔΙΤ στο χώρο της Υγεί­ας. Η κυβέρ­νη­ση προ­χώ­ρη­σε σε βίαιη επί­θε­ση με ΜΑΤ και χρή­ση χημι­κών ενα­ντί­ον των νοσο­κο­μεια­κών για­τρών, υγειο­νο­μι­κών, εργα­ζο­μέ­νων στην υγεία για να εμπο­δί­σει την παρέμ­βα­σή τους στην ημε­ρί­δα. Στην επί­θε­σή τους τα ΜΑΤ τραυ­μά­τι­σαν για­τρούς, υγειο­νο­μι­κούς, εργα­ζό­με­νους για να υπε­ρα­σπι­στούν την πολι­τι­κή που ιδιω­τι­κο­ποιεί την υγεία και την μετα­τρέ­πει σε εμπόρευμα.

Η κυβέρ­νη­ση και ο κ. Πατού­λης αντι­με­τώ­πι­σαν τους για­τρούς «λες και είναι κοι­νοί εγκλη­μα­τί­ες. Στην προ­σπά­θειά τους να μας φιμώ­σουν, να περά­σουν τα σχέ­διά τους για την πλή­ρη άλω­ση της Δημό­σιας Υγεί­ας από τα μεγά­λα επι­χει­ρη­μα­τι­κά συμ­φέ­ρο­ντα. Οι κύριοι του ΠΙΣ έβα­λαν σήμε­ρα την ιατρι­κή ποδιά και μετα­τρά­πη­καν σε ντί­λερ των μεγά­λων επι­χει­ρη­μα­τι­κών συμ­φε­ρό­ντων, οι οποί­οι ακο­νί­ζουν τα μαχαί­ρια τους και διεκ­δι­κούν μερί­διο από την πίτα της αγο­ράς» (Αφ. Ρέτζιου).

zappeio mat

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο