Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται και αύριο στα ηπειρωτικά

Τη Δευ­τέ­ρα ανα­μέ­νο­νται τοπι­κές νεφώ­σεις, που το μεση­μέ­ρι και το από­γευ­μα θα είναι αυξη­μέ­νες. Τοπι­κές βρο­χές ανα­μέ­νο­νται αρχι­κά στη Θρά­κη και στην Θεσ­σα­λία, οι οποί­ες από το πρωί στα­δια­κά θα επε­κτα­θούν στα υπό­λοι­πα ηπει­ρω­τι­κά, με εξαί­ρε­ση τα δυτι­κά παρά­κτια, στο Ανα­το­λι­κό Αιγαίο και στην Κρήτη.

Οι βρο­χο­πτώ­σεις θα είναι ισχυ­ρό­τε­ρες στις ορει­νές και ημιο­ρει­νές περιο­χές. Καται­γί­δες θα σημειω­θούν το μεση­μέ­ρι και από­γευ­μα κυρί­ως στα ορει­νά, ενώ πιθα­νό­τη­τα χαλα­ζο­πτώ­σε­ων υπάρ­χει κυρί­ως για τα ορει­νά ηπει­ρω­τι­κά. Οι συγκε­ντρώ­σεις σκό­νης στα δυτι­κά και νότια θα είναι σχε­τι­κά αυξη­μέ­νες. Η ορα­τό­τη­τα έως το πρωί θα είναι τοπι­κά περιορισμένη.

Η θερ­μο­κρα­σία θα παρου­σιά­σει μικρή άνο­δο, σύμ­φω­να με το meteo του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθη­νών, και θα κυμαν­θεί στη Δυτι­κή Μακε­δο­νία από 11 έως 26 βαθ­μούς Κελ­σί­ου, στην υπό­λοι­πη Μακε­δο­νία και στη Θρά­κη από 15 έως 29, στη Θεσ­σα­λία, στην Ανα­το­λι­κή Στε­ρεά και στην Πελο­πόν­νη­σο από 14 έως 31, στα υπό­λοι­πα ηπει­ρω­τι­κά από 13 έως 29, στα νησιά του Ιονί­ου από 13 έως 26, στα νησιά του Βορεί­ου Αιγαί­ου και στις Σπο­ρά­δες από 15 έως 27, στα νησιά του Ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου από 13 έως 31, στις Κυκλά­δες από 12 έως 28, στα Δωδε­κά­νη­σα από 16 έως 26 και στην Κρή­τη από 13 έως 28 βαθ­μούς Κελσίου.

Οι άνε­μοι στο Κεντρι­κό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέ­ουν από μετα­βαλ­λό­με­νες διευ­θύν­σεις 2 έως 4 Μπο­φόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από δυτι­κές διευ­θύν­σεις 2 έως 4 και τοπι­κά έως 5 Μπο­φόρ. Στο Ιόνιο οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από μετα­βαλ­λό­με­νες διευ­θύν­σεις έως 3 Μπο­φόρ, όμως από το πρωί θα γίνουν δυτι­κοί 2 έως 4 και τοπι­κά έως 5 Μποφόρ.

Στην Αττι­κή ανα­μέ­νο­νται τοπι­κές νεφώ­σεις το μεση­μέ­ρι και το από­γευ­μα και θα σημειω­θούν βρο­χές και ενδε­χο­μέ­νως καται­γί­δες κυρί­ως στα βόρεια του νομού. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από μετα­βαλ­λό­με­νες διευ­θύν­σεις έως 3 Μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία στο κέντρο των Αθη­νών θα κυμαν­θεί από 20 έως 29 βαθ­μούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσ­σα­λο­νί­κης ανα­μέ­νο­νται τοπι­κές νεφώ­σεις το μεση­μέ­ρι και από­γευ­μα, οπό­τε υπάρ­χει πιθα­νό­τη­τα πρό­σκαι­ρων τοπι­κών βρο­χών. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από μετα­βαλ­λό­με­νες διευ­θύν­σεις έως 3 Μπο­φόρ. Η ορα­τό­τη­τα έως το πρωί θα είναι τοπι­κά περιο­ρι­σμέ­νη. Η θερ­μο­κρα­σία στο κέντρο της Θεσ­σα­λο­νί­κης θα κυμαν­θεί από 19 έως 29 βαθ­μούς Κελσίου.

Κων­στα­ντί­νος Θεο­τό­κης: «Αγά­πη παράνομη»

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο