Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τουλάχιστον δέκα καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων κοριτσιών σε βάρος του πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ

Σωρεία καταγ­γε­λιών σεξουα­λι­κής κακο­ποί­η­σης ανή­λι­κων κορι­τσιών, ακό­μη και την περί­ο­δο που ήταν ήδη κατη­γο­ρού­με­νος για αντί­στοι­χη υπό­θε­ση, έχουν στα χέρια τους οι εισαγ­γε­λι­κές Αρχές που ερευ­νούν τη δρά­ση γνω­στού μου­σι­κού, μέλους δημο­φι­λούς συγκρο­τή­μα­τος στο παρελ­θόν (Γιώρ­γος Γιαν­νό­που­λος των Πυξ Λαξ), ο οποί­ος ήδη έχει κατα­δι­κα­στεί σε πρώ­το βαθ­μό για απο­πλά­νη­ση 6χρονης.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, στο πλαί­σιο της έρευ­νας που ξεκί­νη­σε η Εισαγ­γε­λία Πρω­το­δι­κών για τον μου­σι­κό, φαί­νε­ται να έχουν συγκε­ντρω­θεί στοι­χεία για του­λά­χι­στον δέκα περι­πτώ­σεις σεξουα­λι­κής κακο­ποί­η­σης ανή­λι­κων, κατά τον χρό­νο τέλε­σης των πρά­ξε­ων, κορι­τσιών μετά από καταγ­γε­λί­ες θυμάτων.

Η εισαγ­γε­λι­κή έρευ­να ξεκί­νη­σε κατό­πιν προ­σφυ­γής στη Δικαιο­σύ­νη πέντε γυναι­κών, που καταγ­γέ­λουν τον μου­σι­κό για σεξουα­λι­κή κακο­ποί­η­ση που είχαν υπο­στεί ενό­σω ήταν ανή­λι­κες και μάλι­στα κάτω των 12 ετών. Στο πλαί­σιο της έρευ­νας, σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, προ­στέ­θη­καν μαρ­τυ­ρί­ες άλλων πέντε γυναι­κών, με κάποιες από αυτές να ανα­φέ­ρουν ως χρό­νο τέλε­σης των καταγ­γε­λό­με­νων πρά­ξε­ων την περί­ο­δο 2018–2019, διά­στη­μα, δηλα­δή, που ο μου­σι­κός ήδη ήταν κατη­γο­ρού­με­νος σε βαθ­μό κακουρ­γή­μα­τος για την υπό­θε­ση της 6χρονης ανήλικης.

Σημειώ­νε­ται, ότι ο μου­σι­κός έχει κατα­δι­κα­στεί από το Μικτό Ορκω­τό Δικα­στή­ριο σε κάθειρ­ξη 12 ετών για τέλε­ση γενε­τή­σιων πρά­ξε­ων σε βάρος του κορι­τσιού, το διά­στη­μα 2011 έως 2013, δηλα­δή όταν το παι­δί ήταν 6 έως 8 ετών. Το δικα­στή­ριο έδω­σε ανα­στο­λή στην εκτέ­λε­ση της ποι­νής, αφή­νο­ντας τον μου­σι­κό ελεύ­θε­ρο με περιο­ρι­στι­κούς όρους. Η δίκη σε δεύ­τε­ρο βαθ­μό για την υπό­θε­ση έχει προσ­διο­ρι­στεί στο ΜΟΕ στις 11 Απριλίου.

Κάποιες από τις νέες καταγ­γε­λί­ες που ελέγ­χο­νται στο πλαί­σιο της έρευ­νας της Εισαγ­γε­λί­ας φαί­νε­ται να έγι­ναν από γυναί­κες που προ­σήλ­θαν αυτο­βού­λως να κατα­θέ­σουν σε βάρος του μου­σι­κού, ενώ άλλες προ­έ­κυ­ψαν από τις εξι­στο­ρή­σεις των πέντε μηνυτριών.

Σύμ­φω­να με τον συνή­γο­ρο των γυναι­κών που προ­σέ­φυ­γαν στη Δικαιο­σύ­νη, Πανα­γιώ­τη Παπαϊ­ω­άν­νου, από τα στοι­χεία που εισφέ­ρουν οι καταγ­γέ­λου­σες στις εισαγ­γε­λι­κές Αρχές, φαί­νε­ται να προ­κύ­πτει ότι ο μου­σι­κός, αν και ήδη υπό­λο­γος για την 6χρονη, «εξα­κο­λου­θού­σε απτό­η­τος έναν τρό­πο ζωής που σχε­τι­ζό­ταν άμε­σα με τη σεξουα­λι­κή κακο­ποί­η­ση ανή­λι­κων κορι­τσιών, όπου βρι­σκό­ταν και όπο­τε μπο­ρού­σε. Είναι εντυ­πω­σια­κό ότι ορι­σμέ­νες άγνω­στες στις μηνύ­τριες γυναί­κες προ­σήλ­θαν αυτο­βού­λως στη διε­ξα­γό­με­νη προ­κα­ταρ­κτι­κή εξέ­τα­ση, ενώ ακό­μη περισ­σό­τε­ρες κινού­νται επι­πλέ­ον και με νέες μηνύ­σεις εις βάρος του και για άλλα επει­σό­δια εξα­κο­λου­θη­τι­κής σεξουα­λι­κής κακο­ποί­η­σης, ορι­σμέ­να από τα οποία συμπε­ρι­λαμ­βά­νουν και άσκη­ση βίας».

Ναζίμ Χικ­μέτ Ποι­ή­μα­τα εκλο­γή από το έργο του

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο