Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τουλάχιστον πέντε νεκροί από τη συντριβή αεροσκάφους στην Ινδία

Του­λά­χι­στον πεντε είναι οι νεκροί και 35 οι τραυ­μα­τί­ες από τη συντρι­βή ενός αερο­σκά­φους της εται­ρεί­ας Air India Express, το οποίο ξέφυ­γε από τον διά­δρο­μο προ­σγεί­ω­σης στο αερο­δρό­μιο της πόλης Καλι­κούτ, στην Κερά­λα, εν μέσω καται­γί­δας και κόπη­κε στα δύο.

Το Boeing-737 εκτε­λού­σε πτή­ση από το Ντου­μπάι, μετα­φέ­ρο­ντας συνο­λι­κά 191 επι­βά­τες και πλή­ρω­μα, σύμ­φω­να με το υπουρ­γείο πολι­τι­κής αερο­πο­ρί­ας. Μετα­ξύ των επι­βα­τών ήταν και δέκα μικρά παιδιά.

Ο υπουρ­γός Α.Σ. Μόι­ντιν, ανα­κοί­νω­σε ότι οι νεκροί είναι του­λά­χι­στον πέντε. “Είμα­στε ακό­μη στη δια­δι­κα­σία της έρευ­νας και διά­σω­σης», σημεί­ω­σε ωστό­σο ο αστυ­νο­μι­κός διευ­θυ­ντής της Καλι­κούτ, Αμπ­ντούλ Καρίμ.

Το αερο­πλά­νο ξέφυ­γε από τον διά­δρο­μο προ­σγεί­ω­σης και κατέ­λη­ξε σε ένα γει­το­νι­κό χωρά­φι, σε βάθος 10 μέτρων, με απο­τέ­λε­σμα να κοπεί η άτρα­κτός του στα δύο.

Το υπουρ­γείο πολι­τι­κής αερο­πο­ρί­ας διευ­κρί­νι­σε ότι δεν εκδη­λώ­θη­κε πυρ­κα­γιά στο αεροσκάφος.

Η πτή­ση αυτή είχε οργα­νω­θεί από την κυβέρ­νη­ση της Ινδί­ας για τον επα­να­πα­τρι­σμό Ινδών πολι­τών που είχαν εγκλω­βι­στεί λόγω των περιο­ρι­στι­κών μέτρων που έχουν ληφθεί για να αντι­με­τω­πι­στεί η παν­δη­μία του νέου κορωνοϊού.

Τα αίτια του δυστυ­χή­μα­τος δεν έχουν διευ­κρι­νι­στεί. Ένα τοπι­κό τηλε­ο­πτι­κό κανά­λι, το News18, επι­κα­λού­με­νο μη κατο­νο­μα­ζό­με­νες πηγές, μετέ­δω­σε ότι ενδέ­χε­ται να παρου­σιά­στη­κε κάποιο πρό­βλη­μα στο σύστη­μα προ­σγεί­ω­σης του αεροσκάφους.

Να σημειω­θεί ότι εδώ και πολ­λές ημέ­ρες βρέ­χει καταρ­ρα­κτω­δώς στο κρα­τί­διο της Κεράλα.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο